جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

هویج بدن را در برابر بیماری های قلبی و سرطان محافظت می کند


هویج بدن را در برابر بیماری های قلبی و سرطان محافظت می کند
هویج گیاهی است دو ساله دارای ریشه راست و ساقه بی كرك كه نوع پرورش یافته آن در اكثر نقاط زمین كشت می شود. قسمت مورد استفاده گیاه هویج ریشه، میوه و تخم آن است.
هویج منبع بسیار غنی از تركیبات آنتی اكسیدان است و همچنین در بین سبزیجات غنی ترین سبزی حاوی بتاكارون (پیش ویتامین آ) محسوب می شود.
تركیبات آنتی اكسیدان در هویج به حفاظت از بدن در برابر بیماری های قلبی-عروقی و نیز سرطان كمك می كنند و همچنین باعث تقویت دید به ویژه دید شبانه می شود.
رژیم های غذایی حاوی كاروتنوئید فراوان در كاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی مؤثر هستند. مصرف حداقل یك وعده هویج یا كدو در روز كه حاوی كاروتن هستند می تواند احتمال حملات قلبی را تا ۶۰ درصد كاهش دهد.
هویج یكی از منابع سرشار از كاروتنوئیدهایی است كه مصرف مقادیر زیاد آن ها می تواند بدن را در برابر انواع سرطان ها از جمله سرطان مثانه، سرطان دهانه رحم، سرطان روده، سرطان حلق و سرطان سینه محافظت كند. همچنین به گفته متخصصان تغذیه مصرف مواد غذایی مانند هویج كه حاوی مقادیر زیادی كاروتنوئید هستند برای تنظیم قند خون مفید هستند.
مصرف هویج در برطرف كردن بیماری های آب آوردن بافت های بدن، عدم دفع ادرار، تحریك مجاری هضم و تنفسی، سرفه های مقاوم، آسم، اخلاط خونی و دفع كرم تأثیر قابل توجهی دارد.
هویج را نباید هیچگاه پوست كند زیرا موا مغذی و ویتامین های خود را از دست می دهد بلكه باید آن را با برس شست و مصرف كرد.
منبع : روزنامه جوان