یکشنبه, ۱۵ مهر, ۱۴۰۳ / 6 October, 2024
مجله ویستا
محبوبیت علم نوپایی به نام «اقتصاد ورزش» در جهان
بسیاری از ورزشهای پرطرفدار امروز جهان با کسب درآمدهای کلان از حق پخش تلویزیونی مسابقات خود و جذب اسپانسرهای مختلف که مایل به تبلیغ در حیطهء ورزش هستند به تجارتهای پرسود بدل شدهاند و جالب این که در اکثر موارد این رشتهها فاقد تجربه و دانش در نظرات مدیریتی خود و شاخههای مدیریت اقتصادی خود هستند و البته این وضعیت باعث شده که دانشجویان رشتههای اقتصادی و مدیریت به دنبال به دست آوردن موقعیتهای مناسب در این حیطه باشند. مدیران بسیاری از رشتههای ورزشی هم متوجه شدهاند که نیازمند رهبران متفکرتر، کارآمدتر و مجهز به علم روز با تفکرات حرفهای هستند.
نایجل بانیستر مدیر اجرایی موسسهء امبیاس ورلد شاخهء اجرایی مدرسهء علوم اقتصادی منچستر میگوید: «حیطهء صنعت ورزش و اقتصاد ورزش شاخههای بسیار جوانی هستند و این باعث میشود که در آنها نیاز به علم و تجربه بسیار محسوس باشد... برای آن که متوجه اهمیت این مساله شوید به مسابقات المپیک فکر کنید، مدیران بخشهای مختلف این مسابقات باید با بودجهءهای کلان، پروژههای بزرگ و کارمندان پرشمار و مراجعان پرشمارتر کنار بیایند، اگر آنها علم و شناخت و کارآمدی نداشته باشند نتیجهء عملکرد آنها احتمالا چیزی در حد فاجعه خواهد بود.» MBS یکی از اولین موسسات انگلستان است که در حیطههای اقتصادی و صنعتی مرتبط با ورزش فعالیت میکند. ماه گذشته بود که این موسسه با همکاری مدرسهء اقتصادی منچستر دورهء تحصیلی در رشتههای «اقتصاد ورزش» و «مدیریت ورزش» را پایهگذاری کرد. هدف از پایهگذاری این رشته تربیت متخصصان حرفهای است که بتوانند در حیطههای اقتصادی، مدیریتی و تبلیغاتی با فدراسیونها، باشگاهها و کمیتههای اجرایی و میزبانی مسابقات کشورهای مختلف همکاری کنند.
موسسهء آموزشی ایف اجوکیشن استرالیا هم یکی از موسسات پیشقدم در تربیت متخصصان علوم مدیریت و برنامهریزی در رشتههای ورزشی است که البته دورههای آموزشی آن به صورت دورههای کوتاهمدت برگزار میشود. جالب این که بسیاری از دورههای آموزشی این موسسه خاص مدیران یا افراد شاغل در فدراسیونهای جهانی یا منطقهای است. این موسسه اخیرا کلاسهای برنامهریزی، مدیریت، ارتباطات و تبلیغات را برای مدیران فدراسیونهای جهانی دوچرخهسواری، اسکی و والیبال برگزار کرده است و سالانه بیش از بیست نفر از افراد شاغل در حیطههای مختلف ورزش در استرالیا هم در دورههای آن شرکت میکنند. جان کورمک مدیر بخش آموزش مدیریت ورزش این موسسه میگوید: «تجربهء ما نشان داده افرادی که در این دورهها شرکت میکنند در کار خود در آینده موفقتر خواهند شد. ما در آیندهء نزدیک دورههای طولانیتر با مدارک معتبر در این رشتهها راهاندازی خواهیم کرد.»
کریس سالی مدیر بخش تحقیقات اقتصادی مدرسهءاقتصاد منچستر میگوید: «نگاهی به ورزش راگبی میتواند ما را متوجه نیاز ورزش به داشتن مردانی با علم اقتصاد و مدیریت بکند. ورزش راگبی در چند سال اخیر با رشد فزایندهء محبوبیت و توجه همگانی روبهرو شده است و حالا مسابقات جامجهانی و مسابقات تیمهای برگزیده موسوم به هفت کشور و حتی بازیهای دوستانهء این ورزش مورد استقبال تماشاگران قرار میگیرد و شبکههای تلویزیونی هم برای به دست آوردن حق پخش این مسابقات رقابت میکنند، حالا این ورزش با درآمد کلانی روبهرو شده است اما فاقد مدیران با تجربهء کافی برای استفاده از این فرصت و گسترش این ورزش در جهان و رسیدن به سطح بالاتری از موفقیت و سودآوری است.»
کورمک با اشاره به تجربههای ناموفق میزبانی در مسابقات مختلف میگوید: «یکی از مواردی که ما در دورههای آموزشی خود روی آن متمرکز میشویم و به تجزیه و تحلیل دقیق جوانب آن میپردازیم تا مشخص شود که چرا و چگونه یک شکست مطلق در حیطهء اقتصاد ورزشی رخ میدهد، میزبانی مسابقات زمستانی سالت لیگ سیتی کاناداست، مسابقاتی که با وجود پتانسیلهای فراوان اسیر سوءمدیریت فراوان و به یک فاجعهء مطلق بدل شد. ما تمام ابعاد و جوانب این مسابقات از لحاظ اقتصادی و مدیریتی را مورد بررسی قرار میدهیم تا دانشجویان ما از این تجربهء ناتمام برای برنامههای آینده درس بگیرند.»
حضور در دورههای آموزشی کوتاهمدت و بلندمدت این موسسههای آموزشی کار سختی نیست. پل دیویس معاون اجرایی سابق کمیتهء پارالمپیک انگلستان که برای تحصیل در رشتهء «مدیریت اقتصادی ورزش» در ام بی اس ورلد ثبتنام کرده میگوید که اکثر دروس مدرسه به صورت مکاتبهای و آنلاین انجام میشود و دورههای حضوری تنها یک هفته در هر سه ماه است. او میگوید که تحصیل دو ونیم ساله در این رشته قطعا به او کمک خواهد کرد که در کارش موفقتر باشد.
بانیستر هم به نکتهء جالبی اشاره میکند: «در حال حاضر بسیاری از مدیران ورزش برای سروسامان دادن به امور اقتصادی و ارتباطی خود متخصصان این حیطهها را استخدام میکنند اما بین اقتصاد عمومی و اقتصاد ورزش تفاوتهای زیادی وجود دارد، شاید فردی که کاملا از علوم اقتصادی آگاه است نتواند در حیطهء اقتصاد و مدیریت ورزش موفق باشد. این شاخه در حال حاضر یک شاخهء مجزا و گسترده است که افراد درگیر با آن باید با اصول آن کاملا آشنا شوند. فعالیت در این رشتهها علم خاص آن و تخصص مطلق آن را میخواهد.»
جیمز ویلسون/فایننشال تایمز
ترجمه: امیر صدری
ترجمه: امیر صدری
منبع : روزنامه سرمایه
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست