چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
بررسی گرادیان آلبومین سرم و مایع پلور در افتراق علل اگزوداتیو از ترانسوداتیو ریزش مایع پلور
● مقدمه:
به تجمع بیش از حد مایع در فضای پلورال، پلورال افیوژن گفته می شود. تقسیم بندی آن به دو گروه اگزوداتیو و ترانسوداتیو برای تشخیص علت زمینه ای ایجاد آن لازم است. تاکنون بهترین معیار موجود معیار لایت است. معیار دیگر گرادیان آلبومین سرم به مایع پلور است. هدف از این مطالعه، بررسی گرادیان آلبومین به عنوان معیار اولیه افتراق، پلورال افیوژن اگزوداتیو از ترانسوداتیو بوده است.
● روش کار:
این مطالعه توصیفی در سال ۸۴-۱۳۸۳ در بیماران مراجعه کننده به بخش و کلینیک فوق تخصصی ریه بیمارستان امام رضا (ع) انجام شده است. ۱۰۰ بیمار با پلورال افیوژن، مورد مطالعه قرار گرفتند. از کلیه این بیماران پروتئین، لاکتیک دهیدروژناز، آلبومین مایع پلور و سرم همزمان تعیین شد. در هر بیمار معیار لایت و گرادیان آلبومین محاسبه شد. براساس هر کدام، نوع مایع پلور (از نظر اگزودا یا ترانسودا) تعیین و با توجه به تشخیص نهایی بدست آمده کارایی معیارهای کریتریای لایت و گرادیان آلبومین مورد بررسی قرار گرفت. مشخصات فردی، نتایج آزمایشگاهی در پرسشنامه جمع آوری گردید. نتایج حاصله از کریتریای لایت و گرادیان آلبومین با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و با کمک گرفتن از آزمون همگنی حاشیه ای مورد ارزیابی قرار گرفت که نتایج این آزمون موید کارایی معیار کریتریای لایت (p=۰.۳۱۷) و عدم کارایی معیار گرادیان آلبومین به عنوان اولین معیار تشخیصی و در حالت کلی می باشد (p=<۰.۰۰۱).
● نتایج:
در مجموع، بیماران براساس تشخیص بالینی نهایی، ۱۴ نفر ترانسوداتیو، ۷۰ نفر اگزوداتیو بودند. ۹ نفر بدون تشخیص نهایی و در سیر بیماری، پلورال افیوژن برطرف شده بود و یک نفر در طول بررسیهای تشخیصی فوت نمود، ۶ نفر نیز دارای آمبولی ریوی بودند که می توانست هر دو را ایجاد کند. در بیماران، دارای تشخیص نهایی باکریتریای لایت، ۷۷ نفر اگزوداتیو و ۱۳ نفر ترانسوداتیو بودند. در همین افراد با گرادیان آلبومین ۴۱ نفر اگزوداتیو و ۴۹ نفر ترانسوداتیو بودند کریتریای لایت توانست از ۷۰ مورد اگزودا، (%۹۸.۷) ۶۹ مورد را به درستی تشخیص دهد از ۱۳ مورد ترانسودا، نیز ۱۱ مورد (%۷۸.۶) را به درستی تشخیص داد و در مقابل معیار گرادیان آلبومین از ۷۰ مورد اگزودا، ۴۱ مورد (%۵۹) و از ۱۴ مورد ترانسودا، هر ۱۴ مورد (%۱۰۰) را به درستی تعیین کرد.
● نتیجه گیری:
گرادیان آلبومین به تنهایی به عنوان معیار اولیه افتراق علل اگزوداتیو از ترانسوداتیو پلورال افیوژن مناسب نمی باشد و در مواردی کاربرد دارد که براساس تشخیصی بالینی، پلورال افیوژن، ترانسوداتیو به نظر می رسد ولی باکریتریای لایت، مایع، اگزودا می باشد از اینرو در این موارد توصیه به بررسی گرادیان آلبومین و قضاوت بر پایه آن می باشد.
فریبا رضایی طلب
جواد قاسمیه
هادی اکبری
سیدحسین احمدی حسینی
جواد قاسمیه
هادی اکبری
سیدحسین احمدی حسینی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست