پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

دایره المعارف مجازی


دایره المعارف مجازی
بی هدف در اینترنت نگردید. اگر اهل وبگردی علمی هستید، ما سایت های زیر را توصیه می کنیم.
● المعارف www.iranika.ir
آشنایی با دایره المعارف ایرانیکا مطمئناً برای هر کاربر اهل علم و علاقه مند به وبگردی های تخصصی، جذاب و هیجان انگیز خواهد بود. دایره المعارفی جامع از مقالات و دانستنی های علمی در بخش های فیزیک، شیمی، ریاضی، نجوم و فناوری اطلاعات که چندی پیش نخستین سالروز فعالیتش را جشن گرفت.
این سایت که طراحی شکیل و آرام بخش آن، مهم ترین ویژگی و جذابیتش برای هر خواننده و کاربر جدیدی به شمار می رود که با «ایرانیکا» آشنا می شود، کلامی از معرفی گردانندگان و حتی نام مدیرانش نبرده و البته یکی از ضعف های عمده اش، مشخص نبودن تاریخ و ساعت به روز شدن و اعمال تغییرات محسوب می شود. با این حال پایگاه اطلاعات و دانستنی های علمی ایرانیکا که در آن صدها مقاله از زندگینامه دانشمندان، معرفی برندگان جوایز نوبل علمی، گالری عکس های علمی و نیز معرفی سایت های علمی و پایگاه های مشابه در یک محیط استتیک و جذاب گردآوری شده در حال حاضر کاربران و بازدیدکنندگان زیادی را با خود همراه کرده و با همت و کمک آنها نیز به روز می شود.
تعاملی بودن سایت ایرانیکا شاید بزرگ ترین مزیت آن به نظر برسد چرا که بخش عمده مقالات و خبرهایش را کاربران علاقه مند و متخصص تامین می کنند و از همین رو نیز این سایت را به مجموعه یی تبدیل کرده اند که در درازمدت می تواند یک منبع ارزشمند و غنی از مقالات علمی در حوزه های یادشده باشد.
● ارتباطات و فناوری اطلاعات
http://ertebatonline.blogfa.com
نسبت وبلاگ هایی با موضوع ارتباطات و فناوری اطلاعات به مجموع وبلاگ های فعال، نسبتی غالب است و بر اساس عکس قضیه تحدید به صفر، به اپسیلون یا عدد صفر میل نمی کند چرا که بخش عمده یی از ۲۰۰ میلیون وبلاگ فعال دنیا در حال حاضر را وبلاگ هایی با این موضوع یعنی ICT تشکیل می دهند، در کشور ما نیز چنین رویه یی وجود دارد و بخش عمده یی از وبلاگ های فعال، یا به صورت تخصصی در حوزه ارتباطات و IT کار می کنند، یا حداقل نیم نگاهی به این زمینه مطالعاتی دارند.
پرداختن به همه این وبلاگ ها یا حتی قسمتی از آنها، هرگز ممکن نیست و از همین رو «وبگشت علمی» در پی آشنا ساختن مخاطبان خود با دسته یی از این وبلاگ هاست که کمتر شناخته شده اند اما فعال و پرانرژی کار می کنند.
وبلاگ «گزیده ارتباطات آنلاین» تنها سه ماه است که راه اندازی شده و سابقه چندانی ندارد اما ابراهیم نصیری کارشناس ارتباطات و گرداننده این وبلاگ در همین مدت کم، بیش از ۶۰ پست در آن ارسال کرده که بخش عمده آنها نیز تولیدی و اختصاصی خودش به شمار می روند.
روابط عمومی الکترونیک، روزنامه نگاری سایبر، عکس، رسانه و فناوری اطلاعات حوزه های مورد علاقه مدیر این وبلاگ و همچنین زمینه های کاری اصلی او به شمار می روند که جدید ترین خبرها، جذاب ترین لینک ها و همینطور مقالات آموزشی را حول این محورها برای استفاده عموم و علاقه مندان منتشر می کند.
مدیر وبلاگ سعی کرده در بیشتر موارد، تجربیات شخصی، مشاهدات و همینطور دستاورد تحقیقات علمی خود را به ویژه در زمینه روابط عمومی که امروزه از آن به عنوان هنر هشتم و یک علم نوین و حوزه تخصصی زیرشاخه یی از ارتباطات نام می برند، در قالب پست های کوتاه و خواندنی ارسال کند.
● ریاضی www.ims.ir
شاید سنجیدن دانش ریاضی افراد مختلف، با پرسیدن سوالات مختلف از دیفرانسیل و انتگرال، هندسه تحلیلی، جبر خطی و آنالیز مثلثاتی ممکن نباشد. این دانش را باید در درک افراد از جهانی جست وجو کرد که مبتنی بر پایه های ریاضی بنا شده و در هر گوشه آن و با نگاه به هر نشانه و عارضه طبیعی اش، می توان اثری از محاسبات غیرقابل درک و پیچیده خداوند بر پایه اصول ریاضی یافت. با این حال عضویت در خانه ها و انجمن هایی که ماهیت ریاضی را با کم ترین دردسر ممکن و تنها به قیمت عشق و علاقه به شما معرفی می کنند و زوایای مختلف و شاخه های گوناگونش را موشکافی می کنند، می تواند بخشی از این میل سیری ناپذیر انسان های ریاضی دوست به کشف رموز هستی از بعد ارقام و اعداد را فروبنشاند.
انجمن ریاضی ایران نیز از جمله این انجمن های علمی است. انجمنی که یک سایت بسیار ساده و در عین حال وزین و مفید دارد و بدون سردرگم کردن شما، تمامی اطلاعاتی که مورد نظرتان هست را به دستتان می دهد.
اگر می خواهید به عضویتش در بیایید، اگر می خواهید مقالات آموزشی اش را بخوانید، اگر می خواهید از برگزاری جدید ترین همایش ها و نشست های علمی ریاضی در سراسر کشور به وسیله آن مطلع شوید و هزار اگر دیگر هم که در ذهن داشته باشید، این سایت با Navigation و اصطلاحاً راهنمایی مناسب و مستقیم، شما را به هدف می رساند.
سیدایمان ضیابری
منبع : روزنامه اعتماد