سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا
نقش تغذیه در بیماران نقرسی
نقرس یکی از دردناکترین انواع التهاب مفصل است. این بیماری با شروع شدید و ناگهانی درد، قرمزی، تورم، گرمی و التهاب در یک یا چند مفصل مشخص میشود. بیشترین مفصل که در جریان نقرس درگیر میشود، مفصل انگشت شست پا است ولی سایر مفاصل نیز ممکن است در حملههای عودکنندهِ نقرس درگیر شوند.
علت نقرس، رسوب کریستالهای اسیداوریک در مفاصل است. از طرفی، مواد خاصی بنام پورین در رژیم غذایی میتوانند سطح اسیداوریک خون را بالا ببرند و باعث حملات نقرس میشوند بنابراین با استفاده از یک رژیم غذایی، می توانید شدت بیماری خود را کاهش دهید. به این ترتیب، میزان اسیداوریکی که در بدن از طریق خوردن غذاها یا نوشیدنیهای حاوی پورین ایجاد میشود، کاهش پیدا میکند. در هنگام بروز حملات، درمان دارویی نقرس اساس درمان است ولی در فواصل حملات شما میتوانید با رژیم غذایی مناسب، سطح اسیداوریک خون را کنترل نموده و از بروز حملات جلوگیری کنید.
▪ توصیههای غذایی در هنگام حملهِ حاد نقرس:
ـ روزانه دو تا سه لیتر۸ ( تا ۱۲ فنجان) مایعات بنوشید که حداقل نصف آن بهصورت آب باشد
ـ از غذاهای کم پورین استفاده کنید و از غذاهای دارای پورین زیاد اجتناب کنید
ـ پروتئین به مقدار متوسط مصرف کنید
ـ از غذاهای غنی از کربوهیدرات مثل نان، غلات، برنج، سبزیجات و میوهجات بیشتر استفاده کنید
ـ چربی را در رژیم غذایی خود محدود کنید، غذاهای سرخ کرده و دسرهای چرب نخورید.
▪ توصیههای غذایی برای فواصل عادی بین حملات نقرس:
ـ روزانه حداقل ۸ فنجان مایعات مصرف کنید که حداقل نیمی از آن به شکل آب باشد.
ـ از غذاهای دارای پورین بالا اجتناب کنید.
ـ وزن بدن را در حد طبیعی نگه دارید. اضافه وزن باعث افزایش تولید اسیداوریک در بدن میشود. کاهش وزن باید تدریجی باشد: هفتهای ۰/۵ تا ۱ کیلوگرم کاهش وزن سریع میتواند باعث ایجاد حملهِ نقرس شود. برای کاهش وزن از روزه داری یا رژیم پرپروتئین استفاده نکنید چون ممکن است نقرس را بدتر کنید.
▪ فهرست غذایی برای کاهش مبتلا به نقرس:
ـ غذاهای کم پورین:
نان، غلات، برنج؛ همه میوهجات و آب آنها مثل گیلاس، توت فرنگی، موز، پرتقال و سایر انواع میوهها؛ لبنیات کم چربی؛ شربت، شیرینی، ژله، چای، قهوه و شکلات؛ غذاهای حاوی اسید چرب ضروری مثل تن ماهی، ماهی آزاد، فندق، گردو، روغن زیتون، روغن کانولا
ـ غذاهای دارای پورین متوسط (به میزان متوسط از آنها استفاده کنید):
بلغور، سبوس گندم، جوانه گندم؛ سبزیجاتی مثل گل کلم، اسفناج، قارچ و نخود سبز؛ غذاهای پروتئینی مثل گوشت، مرغ، ماهی، صدف ۸۰-۶۰( گرم روزانه)، حبوبات خشک و عدس ۱( فنجان پخته.)
ـ غذاهای پُر پورین (از خوردن آنها اجتناب کنید):
غذاهای پروتئینی مثل جگر، قلوه، دل، مغز،گوشت غاز و ماهی شور.
منبع : کلوب
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سیدابراهیم رئیسی سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور رئیسی سقوط بالگرد رئیسی ایران بالگرد حسین امیرعبداللهیان شهادت رئیسی دولت سیزدهم شهادت سید ابراهیم رئیسی مجلس شورای اسلامی
کنکور هواشناسی تهران امتحانات نهایی تعطیلی مدارس پلیس هلال احمر سیل قوه قضاییه بارش باران سیل مشهد آموزش و پرورش
بورس قیمت خودرو قیمت دلار یارانه قیمت طلا یارانه نقدی خودرو دلار بازار خودرو ایران خودرو حقوق بازنشستگان بازنشستگان
جمهوری اسلامی ایران تلویزیون هنرمندان سینما آیت الله سید ابراهیم رئیسی سینمای ایران شعر لیلا حاتمی زری خوشکام رسانه ملی
کنکور ۱۴۰۳ قرآن تجهیزات پزشکی دانشگاه پیام نور تلسکوپ فضایی هابل
رژیم صهیونیستی اسرائیل ترکیه امیرعبداللهیان روسیه فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه چین حماس اوکراین
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر باشگاه پرسپولیس فدراسیون فوتبال لیگ برتر انگلیس لیگ برتر ایران لیورپول بازی تراکتور منچسترسیتی
هوش مصنوعی سامسونگ مایکروسافت گوگل تبلیغات موبایل اپل نمایشگاه ایران هلث اینترنت آیفون
رژیم غذایی بارندگی آلزایمر طول عمر فشار خون استرس افسردگی کاهش وزن