یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

با اوراماواشی حمله کنید


با اوراماواشی حمله کنید
آندرسون انگلیسی هنوز مزه اوراماواشی را که در فینال قهرمانی جهان (۱۹۹۶) در سان سیتی خورد، زیر دندان دارد. آن روز میکائیل برون، تیم فرانسه را در راهی خوش سرانجامی کشاند. ”آن روز بود که من عاشقش شدم“.
امروز سان سیکا این قهرمانی یوگسلاو که با میکائیل ازدواج کرده با ما شوخی می‌کند: ”از زدن اوراماواشی با پای جلو در حمله و در دفاع لذت می‌برم.“
این‌ها را قهرمان سه ساله جهان برایمان می‌گوید: ”این تکنیک را باید خیلی تمرین کنید تا خوب در بدنتان جا بیفتد و بتوانید خوب فاصله‌تان را با حریف ارزیابی کنید، خطری هم تهدیدتان نمی‌کند. چون تکیه‌گاهتان روی پای پشت است و با پای جلو هم که بالا آورده‌اید به‌عنوان گارد از خودتان حمایت می‌کنید. نمی‌گویم در طول یک مبارزه ۱۰ بار این تکنیک را بزنید اما منتظر فرصت مناسب باشید تا از آن استفاده کنید.“
۱) روی کوکوتسو داچی ایستاده‌ام. وزنم روی پای عقب است، روی یک حمله کیزامی‌زوکی با اوچی‌اوکه بعد کراش می‌کنم...
۲) حمله‌اش را دنبال می‌کند و گیاکو زوکی می‌زند، گدان بارای می‌زنم تا ضربه‌اش را رد کنم. (آرام زانویم را بالا آورده، بدنم را می‌چرخانم) حالت بدنم را درست می‌گردانم و پای پشت را عقب‌تر می‌برم...
۳) پاهایم به اندازه کافی فاصله دارند. پاهایم را برای زدن اوراماواشی بالا می‌برم. دقیقاً بعد از دومین بلوکه‌ای که کرده‌ام. مهم این است که حالا بدون درنگ و چرخش اضافی ضربه را بزنم.
در شرایط واقعی روی تاتامی، مربی یک ضربه نمایشی اما مؤثر می‌زند تا به شما یاد بدهد این ضربه اوراماواشی‌گری است. میکائیل برون دان چهار دارد، قهرمان اروپا و جهان است و از این تکنیک خیلی استفاده کرده و نتیجه‌اش را هم دیده است. او با صابر حاجی (شاگردش) به ما آموزش می‌دهد.
۱) اولین ضربه مهاجم را بلوکه کرده‌ام. او کیزامی زوکی زده است. با اوچی اوکه به او پاسخ می‌دهم...
۲) ... روی گیاکو زوکی با گدان بارای جلوی می‌آیم، پای جلویم را عقب می‌کشم به سمت پهلو، تا مسیر چرخشم درست باشد، روی پایه تکیه‌گاه می‌چرخم...
۳) ... پایم را باز کرده و از فرصت به خوبی استفاده می‌کنم تا ضربه را هرچه سریع‌تر بزنم. پایم را به سرعت و مستقیم بالا می‌آورم حتی اگر حالت تدافعی (گارد بالا) خوبی را هم حفظ کند نمی‌تواند از این ضربه فرار کند.
▪ توصیه‌های قهرمان
ـ برای انعطاف خوب ابتدا روی موانع مثل دیوار خوب تمرین کنید تا تکنیک توی بدنتان جا بیفتد. برای این‌که مؤثر باشد باید خیلی طبیعی کار کنید. یعنی باید اتوماتیک‌وار ضربه زده شود.
ـ پا را مستقیم بالا بیاورید. بدون آن‌که مانند زمان تمرین کلاسیک این تکنیک که پا را خم می‌کردید، عمل کنید. در مبارزه زمان مهم است، پس پا را سریع و مستقیم بالا بیاورید.
ـ از وقت تلف کردن بپرهیزید والا حریف از فرصت استفاده کرده و ضدحمله را با برهم زدن تعادل و دقت شما آغاز می‌کند.
میکائیل برون
منبع : مجله‌رزم‌آور


همچنین مشاهده کنید