سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
مجله ویستا
شاه کلید ترافیک
![شاه کلید ترافیک](/mag/i/2/9xuqs.jpg)
عوامل مختلفی دست به دست هم داده و ترافیك تهران را بیهمتا كردهاست، اما ضمن احترام به شهروندان باید تأكید كرد كه مفهوم و عنصر «فرهنگ»، شاه كلید گمشده ترافیك این شهر است.
در كلانشهری مثل تهران كه به عنوان یكی از آلودهترین و پرترافیكترین پایتختهای جهان شناخته میشود، به فرهنگ ترافیك كمتر اهمیت داده شده، غافل از اینكه «فرهنگ» و نیز «آموزش» میتواند نقش مؤثر و اثرگذار در حل معضل ترافیك داشته باشد.
به راستی چگونه است شهرهای كشوری مثل آلمان كه سرانه اتومبیل در آنها ۲ برابر سرانه خودرو در تهران است، از بار ترافیكی منطقی برخوردار بوده، اما در تهران هماره باید حسرت دیدن ساعتی بدون بار ترافیكی سخت و سنگین را داشته باشیم. قطعاً پاسخ این سئوال را باید در مقوله فرهنگ و ترافیك جستجو كرد.
یاد آور میشود حدود ۴۰ درصد از مشكلات ترافیك، ناشی از عدم آشنایی شهروندان با فرهنگ رفت و آمد در شهر است.
یكی از مظاهر فقدان و یا سستی فرهنگ ترافیك، استفاده از تلفن همراه به هنگام رانندگی است.
به رغم تأكیدات قوانین و مقررات، مشاهده میشود كه رانندگان بخشی از وقت خود را برای ارسال و یا خواندن پیامهای كوتاه تلفن همراه - آن هم در بزرگراهها - صرف میكنند و متأسفانه این موضوع موجب افزایش ناخواسته بار ترافیك و تصادف میشود.
براساس اظهارات و آمارهای رسمی اعلام شده، شمار تصادفات مرتبط با استفاده از تلفن همراه در بالاترین ردیف تصادفات قرار دارد.
رانندگان برای نوشتن و یا خواندن این گونه پیامها و سپس برای جبران عقبماندگی از زمان، اقدام به افزایش سرعت میكنند كه این موضوع افزایش ریسك در تصادفات را موجب میشود.
دریافت و ارسال یا حتی خواندن پیامهای كوتاه تلفن همراه حین رانندگی به علت عدم همسانی عمل و عكسالعمل راننده موجب افزایش ترافیك و تصادف میشود.
به این آمار توجه كنید: زمان عكسالعمل یك راننده به طور طبیعی ۴/۳ دهم ثانیه است كه این زمان هنگام دریافت، ارسال یا خوانده پیامهای كوتاه تلفن همراه به دلیل حواسپرتی و عدم تطابق چشمی راننده و عدم تمركز دستها به بیش از ۵ ثانیه افزایش مییابد.
همچنین طولانی شدن زمان پاسخگویی راننده به سبب عدم تمركز و ناتوانی در تصمیمگیری به هنگام رانندگی حین حركت سبب طی شدن حداقل مسافتی به طول ۱۵ تا ۲۰ متر میشود كه در اغلب مواقع وقوع تصادفات و افزایش ترافیك را به دنبال دارد.
فراموش نكنیم كه طبق قوانین راهنمایی و رانندگی، هرگونه اعمالی كه موجب ایجاد اختلال در تمركز حواس و تغییر افكار راننده شود، ممنوع است و ارسال، خواندن پیام كوتاه و مكالمه تلفن همراه به هنگام رانندگی از مظاهر بروز حواس پرتی راننده به شمار میآید.
مسعود زلفی كارشناس مدیریت و برنامهریزی شهری
منبع : روزنامه همشهری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست