سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا


امیدها و آرمان‌ها


امیدها و آرمان‌ها
تعدادی از عزیزان مستند ساز ‌را بشناسیم و کارنامه ی فعالیت آن‌ها را مرور کنیم.
● جواد مزدآبادی
متولد سال ۱۳۵۱ در مشهد و دارای مدرک لیسانس طراحی صنعتی از دانشگاه تهران است. وی تا کنون نزدیک به ۴۰ فیلم کوتاه مستند، داستانی و نماهنگ، ۳ مجموعه‌ی تلویزیونی و ۴ تله‌فیلم را کارگردانی کرده و با مستندهای «یک قفس آزادی»، «دیوار زندگی» و «دست سیاه نان سپید» جوایز مختلفی را از جشنواره‌های داخلی و بین‌المللی به دست آورده است.
▪ جوایز: جایزه‌ی بهترین فیلم مستند جشنواره‌ی رویش برای فیلم یک قفس آزادی، جایزه‌ی بهترین فیلمنامه از جشنواره‌ی آوانکای پرتغال برای فیلم دیوار زندگی و مدال برنز یونیکا، دیپلم افتخار جشنواره‌ی ابنزه‌ی اتریش، لوح زرین جایزه‌ی بزرگ شهید آوینی و جایزه‌ی بهترین فیلم مستند جشنواره‌ی قرآنی برای فیلم دست سیاه نان سپید.
▪ اثر تازه: دست سیاه نان سپید، مدت ۱۴ دقیقه، تولید سال ۸۴. این مستند درباره‌ی پیرمردی است که از راهی غیرمتعارف و دور از ذهن ارتزاق
می کند.
● هوشنگ الهیاری
دکتر هوشنگ الهیاری متولد تهران است و در دوران جوانی به اتریش سفر کرده تا رشته‌ی سینما و تئاتر را دنبال کند. در سن ۱۷ سالگی نقدهای سینمایی برای مجلات ایران می‌نوشت. علاقه‌ی وی به روانشناسی او را واداشت تا در دانشگاه وین و رشته‌ی پزشکی تحصیل کند. با این حال او به عنوان یک کارگردان و فیلمساز مشهور است. دکتر الهیاری بعد از ساختن چند فیلم تجربی و آوانگارد، با شرکت‌های فیلمسازی اتریشی همکاری داشته و چند فیلم بلند ساخته است که در جشنواره‌های بین‌المللی شرکت کرده و از آن‌ها تقدیر به عمل آمده است.
▪ اثر تازه: رومی، شاعر اسلام، مدت ۵۲ دقیقه، تولید سال ۸۶. این فیلم درباره‌ی زندگی، فلسفه و اشعار «جلال‌الدین رومی» (شاعر قرن سیزدهم) است.
● محسن رمضان‌زاده
متولد سال ۱۳۵۰ و دارای مدرک فوق‌دیپلم است. فیلم‌های «مرخصی»، «در سایه‌‌ی حصارهای خشتی»، «چای دانشجویی»، «یادگاری»، «به سوی درخت زندگی» و «روشنان‌» توسط رمضان‌زاده کارگردانی شده و دو جایزه‌ی بهترین کارگردانی را از شبکه‌ی اول سیما و جشنواره‌ی پلیس برای وی در پی داشته است.
▪ اثر تازه: به سوی درخت زندگی، مدت ۸ دقیقه، تولید سال ۸۵. موضوع این فیلم معرفی سفال منقوش شهر سوخته که متعلق به پنج هزار سال قبل بوده و اولین انیمیشن جهان نامیده شده، است.
● عباس صالح‌مدرسه‌‌یی
متولد سال ۱۳۴۰ در همدان و دارای مدرک دیپلم و علوم حوزوی است. در کارنامه‌ی هنری صالح‌مدرسه‌یی، ساخت ۲۴ فیلم کوتاه و نیمه‌بلند مستند و نگارش و انتشار چند فیلمنامه و داستان به چشم می‌خورد. وی ضمن مفتخر شدن به عنوان خادم قرآن و دریافت جایزه‌ی ملی از ریاست جمهوری، چند جایزه و دیپلم افتخار از جشنواره‌ی سینمای جوان نیز کسب کرده است.
▪ اثر تازه: پیامبران سرزمین ما، مدت ۲۵ دقیقه، تولید سال ۸۴. این نخستین فیلمی است که به معرفی ۱۰ تن از انبیای الهی که آرامگاه مطهر آنان در ایران است، می‌پردازد.
● محمدرضا رحمانی
متولد سال ۱۳۵۰ در تاکستان قزوین و دارای مدرک لیسانس ادبیات فارسی است. فیلم‌های «عروسک» و «لالایی برای گهواره‌ی خالی» از فیلم‌های کوتاه مطرح رحمانی است که فیلم عروسک، مدال نقره‌ی یونیکا را برای وی به ارمغان آورده است. ضمن این که فیلم سینمایی «ستایش» اولین ساخته‌ی بلند رحمانی هم به زودی آماده‌ی نمایش خواهد شد.
▪ اثر تازه: حافظ قرآن، مدت ۱۷ دقیقه، تولید سال ۸۴. موضوع این فیلم زندگی «حاج‌عباس تقوی» است که از کودکی و به صورت ناگهانی حافظ کل قرآن می‌شود و حال در کهنسالی خاطرات دوران کودکی‌اش را بیان می‌کند.
● سامان سالور
متولد سال ۱۳۵۵ در بروجرد و فارغ‌التحصیل رشته‌ی کارگردانی سینما از دانشگاه سوره است. در پرونده‌ی سینمایی سالور، ساخت ۱۷ فیلم کوتاه، نیمه‌بلند مستند و داستانی، فیلمبرداری و تصویربرداری‌ بیش از ۲۰ فیلم کوتاه و مستند و کارگردانی ۲ فیلم سینمایی دیده می‌شود.
▪ جوایز: جایزه‌ی ویژه‌ی هیئت داوران جشنواره‌ی صوفیه‌ی بلغارستان و جایزه‌ی تماشاگران جشنواره‌ی اسلوونی برای فیلم ساکنین سرزمین سکوت و یوزپلنگ طلایی جشنواره‌ی لوکارنوی سوییس، بالن طلایی جشنواره‌ی سه قاره‌ی نانت فرانسه، جایزه‌ی بهترین فیلم جشنواره‌ی ادینبورگ اسکاتلند و جایزه‌ی بهترین فیلم و فیلمنامه‌ی جشنواره‌ی اوبن فرانسه برای فیلم چند کیلو خرما برای مراسم تدفین.
▪ اثر تازه: آخرین فرستاده، مدت ۵ دقیقه، تولید سال ۸۵. موضوع این فیلم روایت موازی قصه‌ی پیامبران اولوالعزم، از حضرت ابراهیم (ع) تا حضرت محمد (ص) است.
● مهدی پریزاد
متولد سال ۱۳۵۲ و فارغ‌التحصیل رشته‌ی کارگردانی سینماست. وی ضمن فعالیت در عرصه‌ی تئاتر، از سال ۱۳۷۰ به فیلمسازی پرداخته و مستندهای «بوی گوگرد»، «هیاهوی سرخ»، «سایه‌های روشن» و «سرود آتش» را در کارنامه‌ی کاری خود دارد. وی تا کنون موفق به کسب جوایزی از جشنواره‌های باکو، کیش و فیلم کوتاه تهران شده است.
▪ اثر تازه: سرود آتش، مدت ۱۱ دقیقه، تولید سال ۸۴. این فیلم آیین رقص سماع دراویش را به سایر موجودات جهان تعمیم می‌دهد.
● بهفر کریمی
متولد سال ۱۳۵۰ در تهران و دارای مدرک فوق‌دیپلم و عضو انجمن ملی عکاسی ایران و انجمن مستندسازان سینمای ایران است. کریمی تا کنون شش فیلم کوتاه با نام‌های «مراسم ویژه»، «لاک قرمز»، «بی‌تابی»، «نوردیده»، «پشت مزرعه‌ی نیشکر» و «به یاد همسری که از دست دادم» را کارگردانی کرده و چند جایزه‌ی داخلی از جشنواره‌های خورشید، پلیس، ۱۰۰ ثانیه‌یی و دانشجویان را به دست آورده است.
▪ اثر تازه: به یاد همسری که از دست دادم، مدت ۷ دقیقه، تولید سال ۸۵. این فیلم کوتاه مستند درباره‌ی توهمات یک لاک‌پشت خیال‌پرداز است.
● محمد بهبهانی
متولد سال ۱۳۵۰ و فارغ‌التحصیل رشته‌ی فیلمبرداری و کارگردانی از دانشگاه UCLA آمریکاست. بیش از ۱۴ سال سابقه‌ی فیلمبرداری و فیلمسازی در هالیوود و ایران را دارد. کسب جایزه‌ی بهترین فیلمبرداری از جشنواره‌ی فیلم لس آنجلس و جایزه‌ی بهترین فیلم کوتاه جشنواره‌ی کنتاکی آمریکا از افتخارات او در عرصه‌ی سینما به حساب می‌آید.
▪ اثر تازه: آبی پشت صورتک، مدت ۱۵ دقیقه، تولید سال ۸۶. این مستند کوتاه ۵ اپیزودی کاوشی است در اعماق روح و وجود «سپیده حسین» نقاش و نویسنده‌ی معاصر ایرانی.
مهدی کشاورز
منبع : سورۀ مهر


همچنین مشاهده کنید