چهارشنبه, ۱۴ آذر, ۱۴۰۳ / 4 December, 2024
مجله ویستا

پایان خوش ۸۶ برای ایرانی ها


پایان خوش ۸۶ برای ایرانی ها
مثل اینکه طلسم شکسته شده و بعد از چند ماهی که از بلاتکلیفی آیین نامه مربیان داخلی می گذرد، بالاخره تدوین کننده های این آیین نامه توانستند از کانال های مختلف بگذرند و آیین نامه را تصویب کنند. آیین نامه پرداخت دستمزد مربیان داخلی مدتی است با این استدلال که بودجه اجرای آن وجود ندارد، متوقف مانده اما حالا مجوز اجرای آن صادر شده البته فعلاً برای مربیان المپیکی ها.
به گفته رحیمی دبیر کمیسیون مربیان کمیته ملی المپیک، از این به بعد، پرداخت حقوق و دستمزد مربیان طبق این آیین نامه انجام می شود.
کمی قبل تر صحبت از این بود که آیین نامه تصویب می شود اما اجرای آن برعهده فدراسیون ها است و هر فدراسیونی با توجه به شرایط بودجه ای که دارد، می تواند همه موارد یا بخشی از آن را اجرا کند اما حالا رحیمی می گوید: «اگر فدراسیونی حقوق مربی خود را طبق آیین نامه تعریف نکند، کمیته ملی المپیک وارد عمل می شود.»
شاید تدوین آیین نامه در شرایط فعلی که تفاهمنامه مالی فدراسیون ها در سال آینده در حال بررسی است، منطقی تر باشد و بتوان این بخش را نیز به تفاهم نامه افزود و اجرای آن را به نوعی تضمین کرد.
رحیمی در این باره می گوید: «محل پرداخت حقوق و دستمزد مربیان داخلی در بودجه سال آینده و تفاهمنامه مالی شان دیده شده بنابراین مقدمات اجرای آیین نامه فراهم است.»
طبق آیین نامه طراحی شده، با درنظر گرفتن شاخص های مختلف مثل میزان تحصیلات، درجه مربیگری، تجربه مربیگری و ... میزان حقوق مربیان تعیین شده است. با این حساب حقوق مربیان از حداقل ۳۰۰ هزار تومان تا حداکثر یک میلیون و پانصد هزار تومان تعیین شده است.
مواد این آیین نامه به شرح زیر است:
● ماده ۱: تعریف
مربی تیم ملی به فردی اطلاق می شود که دارای گواهینامه رسمی مربیگری از سوی فدراسیون ذیر بط بوده و نسبت به امر آموزش یا تمرین در رشته مربوط بر اساس ضوابط و مقررات انجام وظیفه می کند.
● ماده ۲: اهداف
۱-۲) هماهنگی و یکنواختی در نحوه پرداخت دستمزد مربیان رشته های مختلف ورزشی
۲-۲) کم کردن فاصله بین دستمزد مربیان داخلی و خارجی
۲-۳) ترغیب، تشویق و ایجاد انگیزه در مربیان داخلی
۲-۴) ایجاد بستر مناسب به منظور ارتقاء درجه مربیگری و تربیت مربیان نخبه
۲-۵) ارتقای دانش حرفه ای
● ماده ۳: میزان حقوق مبنا مربیان بر اساس شاخص های زیر است:
۱) سطح تحصیلات
۲) درجه مربیگری
۳) سنوات ممتد و تجربه مربیگری
۴) سابقه ورزش قهرمانی مربی
۵) دانش فنی و توانایی تحلیل فنی از عملکرد ورزشکار یا تیم
۶) توانایی برنامه ریزی و مسؤولیت پذیری
۱-۳) سطح تحصیلات
منظور از سطح تحصیلات آخرین مدرک تحصیلی مربی است که به پنج سطح دکترا (۱۰ امتیاز)، کارشناسی ارشد
(۸ امتیاز)، کارشناسی (۶ امتیاز)، فوق دیپلم (۴ امتیاز) و دیپلم (۲ امتیاز) تقسیم می شود.
▪ مرجع تشخیص و ارزیابی:
بررسی آخرین مدرک تحصیلی مربی از سوی فدراسیون و تأیید کمیسیون مربیان
۲-۳) درجه مربیگری
منظور از درجه مربیگری، بالاترین درجه ای است که مربی مربوطه در رشته مورد مربیگری از سوی فدراسیون ذیربط یا کمیته ملی المپیک کسب کرده است که به ۵ سطح فدراسیون جهانی رشته (۱۰ امتیاز)، درجه بین المللی (۸ امتیاز)، درجه یک ملی (۶ امتیاز)، درجه دو ملی (۴ امتیاز) و درجه ۳ ملی (۲ امتیاز) تقسیم می شود.
▪ مرجع تشخیص و ارزیابی:
بررسی آخرین مدرک مربیگری فرد از سوی فدراسیون و تأیید کمیسیون مربیان صورت می گیرد، به مدارک مربیگری که با عنوان «شرکت در دوره» مشخص شده اند امتیازی تعلق نمی گیرد و مرجع تعیین ارزش دوره های بین المللی فدراسیون مربوطه است.
۳-۳) سنوات ممتد و تجربه مربیگری
منظور از سنوات و تجربه ممتد مربیگری این است که مربی به طور مستمر و به صورت حرفه ای یا حداقل نیمه حرفه ای در رشته خود به عنوان مربی فعال باشد که به ۵ سطح یعنی ۱۰+ سال (۱۰ امتیاز)، بین ۱۰-۸ سال (۸ امتیاز)، بین ۸-۶ سال
(۶ امتیاز)، بین ۴-۶ سال (۴ امتیاز) و بین ۲-۴ سال (۲ امتیاز) تقسیم می شود.
▪ مرجع تشخیص و ارزیابی:
بررسی سنوات و تجربه ممتد مربیگری از سوی فدراسیون متبوع در کمیسیون مربیان صورت می گیرد.
چنانچه فدراسیون تمایل به استفاده از مربیان جوان یا سابقه کمتر دارد می تواند تأییدیه و میزان امتیاز پیشنهادی برای این شاخص را کتبا اعلام کند.
۳-۴) سابقه ورزش قهرمانی مربی
منظور از سابقه ورزش قهرمانی مربی این است که مربی در چه سطحی در رشته مربوطه فعالیت می کرده و چه مقام هایی را در دوران ورزشی خود کسب کرده است که به پنج سطح یعنی مقام های اول تا سوم، بازیهای المپیک و قهرمانی جهان (۱۰ امتیاز) مقامهای اول تا سوم قهرمانی آسیا یا بازیهای آسیایی (۸ امتیاز)، قهرمانی در مسابقات بین المللی تأیید شده از سوی فدراسیون مروبطه (۶ امتیاز)، قهرمانی کشور (۴ امتیاز)، قهرمانی استان (۲ امتیاز) تقسیم می شود.
▪ مرجع تشخیص و ارزیابی:
بررسی مدارک قهرمانی مربی از سوی فدراسیون مربوطه و تأیید کمیسیون مربیان صورت خواهد گرفت.
۳-۵) دانش فنی و توانایی تحلیل فنی از عملکرد ورزشکار یا تیم
منظور از دانش فنی و توانایی تحلیل فنی عملکرد ورزشکار یا ورزشکاران، این است که مربی بتواند به صورت علمی و تجربی از مناسب ترین دانش روز در رشته مورد نظر استفاده کرده و توانایی تحلیل عملکرد ورزشکار یا ورزشکاران و همچنین تعیین نقاوت قوت و ضعف را داشته باشد و با استفاده از این دانش، ورزشکار یا تیم را از لحاظ آ مادگی جسمانی، تکنیکی، تاکتیکی و روانی در زمان های مناسب به نقطه اوج اجرا برساند. این شاخص نیز به ۵ سطح یعنی وضعیت عالی (۱۰ امتیاز)، وضعیت خیلی خوب (۸ امتیاز)، وضعیت خوب (۶ امتیاز)، وضعیت متوسط (۴ امتیاز)، وضعیت ضعیف (۲ امتیاز) تقسیم می شود.
▪ مرجع تشخیص و ارزیابی:
تحلیل پرسشنامه های ارزیابی مربیان که توسط ناظرین و ورزشکاران تکمیل شده و پس از بررسی در کمیسیون مربیان، نتیجه اعلام می شود.
۶-۳) توانایی برنامه ریزی و مسؤولیت پذیری
منظور از این شاخص این است که مربی بتواند برنامه ریزی بخش های مختلف تمرین را در قالب برنامه های کوتاه، میان و دراز مدت داشته باشد و بتواند جزییات و رخدادهای برنامه را با توجه به اهداف کلیدی از پیش تعیین شده، شرایط تمرین، شرایط ورزشکار یا تیم و تقویم ورزشی ارایه داده و نسبت به اجرای برنامه احساس مسؤولیت کرده و ملزم و متعهد به برخورداری از انضباط کاری باشد.
این شاخص نیز به ۵ سطح یعنی وضعیت عالی (۱۰ امتیاز)، وضعیت خیلی خوب (۸ امتیاز)، وضعیت خوب (۶ امتیاز)، وضعیت متوسط (۴ امتیاز)، و وضعیت ضعیف (۲ امتیاز) تقسیم می شود.
▪ مرجع تشخیص و ارزیابی:
تحلیل پرسشنامه های ارزیابی مربیان توسط اعضای کمیسیون مربیان صورت می گیرد.
● ماده ۴: درجه بندی مربیان تیم های ملی
۱) عالی: فردی که امتیاز بیشتر کسب کند.
۲) خیلی خوب: فردی که بین ۴۸ و ۵۹ امتیاز کسب کند.
۳) خوب: فردی که بین ۳۶ و ۴۷ امتیاز کسب کند.
۴) متوسط: فردی که بین ۳۵ و ۲۴ امتیاز کسب کند.
۵) ضعیف: فردی که بین ۲۳ و ۱۲ امتیاز کسب کند.
ماده ۵: نحوه محاسبه دستمزد
با توجه به اینکه مجموع امتیاز این دستورالعمل حداکثر ۶۰ امتیاز و حداقل ۱۲ امتیاز است، می توان برای هر امتیاز مبلغ پیشنهادی ۲۵۰ هزار ریال تعیین کرد که در این صورت دستمزدها به صورت زیر خواهد شد.
۶۰*۲۵۰۰۰۰=۱۵۰۰۰۰۰۰ ریال
۴۸*۲۵۰۰۰۰=۱۲۰۰۰۰۰۰ ریال
۳۶*۲۵۰۰۰۰=۹۰۰۰۰۰۰ ریال
۱۲*۲۵۰۰۰۰=۳۰۰۰۰۰۰ ریال
ـ تبصره ۱: به فدراسیون ها توصیه می شود که از مربیان طراز اول داخلی تا درجه وضعیت خوب برای تیم های ملی استفاده کنند.
ـ تبصره ۲: پرداخت ها بر اساس قرارداد انجام خواهد گرفت.
ـ تبصره ۳: دستمزدها باید بر اساس شاخص های بانک مرکزی تغییر یابد.
ـ تبصره ۴: دستمزد کلیه کادر فنی از جمله کمک مربی، مدیر فنی، بدنساز، پزشک، ماساژور و... نیز می تواند با استفاده از این آیین نامه محسابه شود مشروط بر این که هر فدراسیون با توجه به شاخص ها و نیازهای خود برای هر یک از کادر نامبرده معادل ضریبی از حقوق پایه در نظر بگیرد.
ـ تبصره ۵: جوایز مربیان برای کسب مقام های بین المللی و رکورد شکنی بنا به پیشنهاد فدراسیون و تأیید کمیسیون مربیان در متن قرار داد درج می شود.
ـ تبصره ۶: با توجه به مدال آوری رشته های ورزشی، هر فدراسیون می تواند امتیاز مبنا را در ضریبی که مورد تأیید کمیسیون مربیان قرار گرفته ضرب کند.
ـ تبصره ۷: در این آیین نامه برای هر امتیاز مبنای پرداخت مبلغ ۰۰۰/۲۵۰ ریال پیشنهاد شده است که با توجه به تبصره ۷ قابل تغییر است.
منبع : روزنامه ایران ورزشی