سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
منه گارینشا و لو یاشین
● منه گارینشا
▪ بیست و هشتم اکتبر۱۹۳۳،وفات: ۱۹۸۳ تولد:
▪ پائوگرانده - برزیل محل تولد:
پائوگرانده، بوتافوگو، کورینتیانس، آ.جی. بارانکوئیلا(کلمبیا)، فلامینگو، رداستار پاریس(فرانسه) باشگاهها:
▪ قهرمان جام جهانی ۱۹۵۸ و ۱۹۶۲ ، بهترین بازیکن جام جهانی ۱۹۶۲، قهرمان لیگ برزیل ۱۹۶۲ مهمترین ▪ افتخارات:
▪ ۵۷ بازی، ۱۵ گل تیم ملی برزیل:
▪ ۲دوره( ۱۹۵۸،۱۹۶۲ ) حضور در جام جهانی:
شکل ناهنجار مادرزادی پاها، که عمل دوران کودکی تنها اندکی از نقص آن کاسته بود به طور عجیبی باعث شهرت «مانوئل فرانسیسکو دو سانتوز» ملقب به گارینشا شد. او در بیست وهفتم اکتبر ۱۹۳۳ با یک پای چپ پیچخورده و یک پای راست خمیده در برزیل به دنیا آمد و بدون آنکه تحت تاثیر معلولیت آشکار خود قرارگیرد، دوران شگفت انگیز و باشکوهی را در تاریخ فوتبال سپری کرد. گارینشا با بوتافوگو در سالهای ۱۹۵۷، ۱۹۶۱ و ۱۹۶۲ قهرمان ایالت «ریو» شد و در سال ۱۹۶۲ عنوان غیررسمی قهرمانی برزیل را به دست آورد.
گارینشا، «پرنده گریخته بهشت» در ۱۸ سپتامبر ۱۹۵۵ برای اولین با پیراهن تیم ملی برزیل را مقابل شیلی بر تن کرد . سه سال بعد او در اوج شهرت جهانی بود. در ۱۵ ژوئن ۱۹۵۸، ویسنته فئولا مربی تیم ملی برزیل از ژول و آلتافینی برای بازی در تیم ملی صرفنظر کرد و با فرستادن گارینشا و پله به زمین تسلیم آرزوهای بازیکنان دیگر شد. فئولا با این تصمیم، بازیکنانی هفت سال جوانتر از بازیکان ثابت را روانه میدان جام جهانی کرد و هیچگاه از این تصمیم خود ، پشیمان شد. زیرا تا مرحله پایانی پله شش گل زد و همه این گلها را گارینشا به طرز درخشانی پایهگذاری کرد. گارنیشا در این زمان به عنوان بهترین گوش راست جهان مشهور شد. چهار سال بعد در جام جهانی ۱۹۶۲ شیلی، پله در مسابقه دوم دور اول مصدوم شد و حالا نوبت گارینشا بود که پرچم پیشتازی و رهبری تیم برزیل را در دست بگیرد و در واقع چهار گل او بود که برزیل را تا مرحله نهایی پیش برد. جایی که برزیل با پیروزی سه بر یک مقابل چکسلواکی از عنوان قهرمانی خود دفاع کرد.
در جام جهانی ۱۹۶۶ گارینشا همچنان در تیم ملی کشورش حضور داشت و در اولین مسابقه یک گل زیبا با ضربه آزاد مقابل تیم بلغارستان به ثمر رساند. اما شکست سه بر یک مقابل تمی ممجارستان، پایان دوران بینالمللی گارینشا را رقم زد و به این ترتیب وداع غمانگیز گارینشا با تیم ملی صورت گرفت. گارینشا در سال ۱۹۶۹ برای یک فصل با تیم فلامینگو قرار داد بست اما به دلیل مصدومیت زانو، مجبور به کنارهگیری از فوتبال شد. سرانجام گارینشا در بیستم ژانویه ۱۹۸۳ در فقر مطلق با زندگی وداع گفت.
● لو یاشین
▪ بیست و دوم نوامبر ۱۹۲۹،وفات:۱۹۹۰ تولد:
▪ مسکو- شوروی محل تولد:
▪ دینامو مسکو (۱۹۷۰-۱۹۵۰) باشگاهها:
▪ قهرمان جام ملت های اروپا ۱۹۶۰، مقام چهارم جام جهانی ۱۹۶۶، مدال طلای المپیک ۱۹۵۶، برترین دروازه بان جهان در قرن بیستم، مرد سال فوتبال اروپا ۱۹۶۳، قهرمان لیگ شوروی ۱۹۵۴، ۱۹۵۵، ۱۹۵۷، ۱۹۵۹ و ۱۹۶۳ مهمترین افتخارات:
▪ ۷۵ بازی تیم ملی شوروی:
▪ چهار دوره ( ۱۹۵۸، ۱۹۶۲، ۱۹۶۶، ۱۹۷۰)- ۱۲ بازی حضور در جام جهانی:
عنکبوت سیاه لقبی بود که به دروازه بان افسانه ای شوروی داده بودند.لو یاشین در مسکو به دنیا آمد و فوتبال خود را از سال ۱۹۵۰با تیم دینامو مسکو آغاز کرد.او مدتی درتیم هاکی روی یخ دینامو به عنوان دروازه بان بازی کرد و همراه این تیم در سال ۱۹۵۳ قهرمان شوروی شد ولی از این سال به بعد به طور جدی به فوتبال پرداخت و در طی یک سال به پیراهن تیم ملی رسید.اولین بازی ملی وی در برابر سوئد و در هشتم سپتامبر ۱۹۵۴ بود که با پیروزی (۷-صفر) شوروی به پایان رسید.از این پس او به دروازه بان اصلی تیم ملی شوروی بدل شد، دروازه بانی که عامل موفقیت های این تیم در سال های بعد بود.
در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن به لطف درخشش یاشین، تیم شوروی به مدال طلای فوتبال دست یافت و دو سال بعد در جام جهانی ۱۹۵۸ حضور پیدا کرد.اوج موفقیت های شوروی در این سال ها، اولین دوره جام ملت های اروپا به سال ۱۹۶۰ بود که با هنرنمایی یاشین پس از پیروزی بر تیم یوگسلاوی (۲-۱) با فتح جام به پایان رسید و افسانه عنکبوت سیاه آغاز شد.
در جام جهانی ۱۹۶۶ انگلیس، تیم شوروی با رهبری دروازه بان خود تا مرحله نیمه نهایی پیش رفت و در نهایت به مقام چهارم رسید.یاشین در سال ۱۹۶۳ عنوان بازیکن سال اروپا را به دست آورد، عنوانی که تنها یک بار به یک دروازه بان تعلق گرفته است.پس از سال ها درخشش و افتخار آفرینی در سطح ملی، لویاشین در ژانویه ۱۹۷۱ در حالیکه ۷۵ بار پیراهن تیم ملی کشورش را به تن کرد و برای دینامو مسکو ۳۲۶ بازی انجام داده بود از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.
او در ۲۰۷ مسابقه از ۴۳۸ دیدار رسمی خود (۴۷%) گلی دریافت نکرد که رکوردی جالب توجه است.
دروازه بان افسانه ای فوتبال در سال ۱۹۹۰ پس از بیماری طولانی درگذشت و فیفا به احترام وی از جام جهانی ۱۹۹۴ جایزه ای را تحت نام یاشین به بهترین دروازه بان جام جهانی اهدا می کند.
منبع : سایت پارس اسپورت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست