یکشنبه, ۱۸ شهریور, ۱۴۰۳ / 8 September, 2024
مجله ویستا

پیشگیری از سردردهای عصبی


پیشگیری از سردردهای عصبی
بطور منظم ورزش كنید! ورزشهای منظم آئروبیك مثل راه رفتن تند ، شنا، دوچرخه سواری و... میتوانند تعداد حملات ، شدت و مدت سردردهای شما را بطور واضحی كاهش دهند. ورزش باعث كاهش استرس شده ، عضلات شما را به حالت ریلاكس در آورده و با افزایش سطح بتااندورفین بعنوان یك كاهنده ی طبیعی استرس برای شما عمل خواهد كرد. یوگا ، ماساژ ، ورزشهای كششی و غیره باعث پیشگیری از سردردهای عصبی می شوند.و حتی از میزان درد می كاهند.البته در برخی موارد ، ورزشها موجب شعله ور شدن حملات سردرد خواهند شد بهمین دلیل قبل از انجام ورزش ، با پزشك خود مشورت نمائید.
گرچه درمانهای داروئی میتوانند بهبودی موقتی در بیماران مبتلا به سردردهای عصبی پدید آورند اما بهترین راه برای كاهش و از بین بردن اینگونه سردردها تغییر نوع نگرش به مسائل مختلف و نیز باز نگری در شیوه ی زندگی روزمره است.
بر استرس های خود غلبه كنید! استرس عامل اصلی و مهم ایجاد سردردهای تنشی یا عصبی میباشد ، كنترل روح و روان ، اعتماد به نفس و توانائی كنار زدن افكار وسواسی ، دوری از شرایط استرس زا و برخورد منطقی با شرایط موجود ، دوری از احساسات بیمورد و غیر منطقی ، و گاهی استراحت به مغز بوسیله ی فكر نكردن ! دوری از افكار تنش زا و بیمورد ، تمركز حواس و پرداختن به یك موضوع در زمان واحد و... روشهای مهمی در كاهش حملات ، شدت و مدت سردردهای تنشی هستند.
پیشگیری با داروها ! در صورتیكه حملات سردرد بیش از دو بار در هفته باشند ، به صلاحدید پزشك ، از درمانهای داروئی مناسب جهت جلوگیری ، نیز كاهش شدت ، مدت و حملات سردرد استفاده خواهد شد.
وقتی مدت حملات بیشتر از ۳-۴ ساعت است و یا از شدت زیادی برخوردارند نیز ممكنست اینگونه درمانها توسط پزشك ، به شما توصیه شوند .
در اغلب موارد خصوصا سردردهای مزمن و طول كشیده ،داروهای ضد افسردگی را برای پیشگیری تجویز می نمایند.این داروها ضد درد نیستند ولی با تنظیم و تثبیت عوامل شیمیائی مغز و سیستم عصبی ( مثل سروتونین ) از ایجاد حملات سردرد جلوگیری می كنند.بهمین خاطر مصرف آنها الزاما بمعنی وجود افسردگی در شما نیست!
در مواردی ، بسته به نظر پزشك معالج ، از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مثل ایبوپروفن ، كتو پروفن و... بعنوان پیشگیری از ایجاد این سردردها استفاده می شود.
حتی برخی از داروهای ضد تشنج مثل گاباپنتین و یا داروهای شل كننده عضلانی نیز بسته به نظر پزشك مورد استفاده قرار می گیرند و در مواردی بسیار مفید خواهند بود.
برای شروع اثر اینگونه داروها باید منتظر زمان بود و انتظار معجزه ی فوری از اینها بیمورد است ، گر چه ، به تجربه ی اینجانب ،موارد زیادی نیز سریعا به این داروها پاسخ میدهند .
بعبارت دیگر در صورتی كه طی هفته های اول شروع مصرف ، تاثیر زیادی نشان ندادند نگران نباشید و حداقل یكی دو ماه منتظر بمانید.
در برخی موارد پزشك صلاح می بیند كه از رژیم چند داروئی بعنوان پیشگیری استفاده كند تا اثرات بهتر ی را بوجود آورد. نكته مهم اینكه مصرف مقادیر زیاد داروهای ضد درد و نیز مواد حاوی كافئین میتواند اثر داروهای پیشگیری كننده را كاهش دهد.
در صورتی كه داروهای پیشگیری كننده بتوانند تا نیمی از حملات ، شدت ، مدت و فواصل سردرد را كاهش دهند ، آنها را مؤثر و موفق میدانیم .
منبع : سایت دکتر ظهرابی