سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

نبرد ویندوز و مکینتاش


نبرد ویندوز و مکینتاش
▪ تغییر استراتژی شركت های كامپیوتری
بعد از درخواست های بسیار زیاد كاربران كامپیوتر برای تغییر در استراتژی كمپانی اپل و مشخص شدن سیستم عامل مكینتاش به عنوان تنها حامی در برابر یورش ویندوز مایكروسافت، كمپانی اپل تصمیم گرفته است دروازه را حداقل اندكی بازنماید. امروزه با گذشت دو دهه از ارائه سیستم عامل مكینتاش، كمپانی اپل در آوریل امسال اعلام كرد به مصرف كنندگان آخرین مدل هایش یك راه ساده پیشنهاد می كند تا با سیستم عامل ویندوز هم به خوبی سیستم خودشان كار كنند. به این معنی كه كامپیوتر اپل می تواند با برنامه های نوشته شده برای مك یا ویندوز كار كند، اگرچه مجبور باشد یك سیستم را خاموش كند تا سیستمی دیگر روشن بماند. برنامه ارائه شده، خوشایند بسیاری است، حتی در میان هواخواهان مكینتاش كه با آن سال های زیادی سر كرده بودند.تحلیلگران نشریه وال استریت و كارشناسان صنعت كامپیوتر هم این حركت را به عنوان موفقیتی آشكار برای كمپانی اپل دانستند و در نتیجه سهام این شركت نیز حدود ۱۰ درصد افزایش پیدا كرد.چارلز ولف تحلیلگر اقتصادی شركت «Needham» نیویورك گفت: «روش كمپانی اپل تغییر یافته است.»
به گفته سخنگوی اپل در سان فرانسیسكو، این شركت شانس آن را دارد كه مكینتاش را در عرصه مهم تكنولوژی قرار دهد و گرچه در این راه خطرهایی وجود دارد ولی این كمپانی تصمیم انجام این كار را دارد. در حقیقت اگرچه از رقابت میان كمپانی های اپل و مایكروسافت بسیاری از پیشرفت ها صورت گرفته است، استیون جابز معاون موسس كمپانی اپل در این مورد می گوید: «در تلاش مایكروسافت برای مدرن كردن ویندوز، اپل به طور پیوسته و یكنواخت حركت خود را برای وفق دادن خود با مابقی جهان كامپیوتر ادامه خواهد داد.»
جابز بلافاصله بعد از بازگشتش به كمپانی اپل در سال ۱۹۹۷ مایكروسافت را متقاعد كرد تا نرم افزار های office خود را در كامپیوترهایش قابل اجرا و در شركت او سرمایه گذاری كند. اخیراً نیز در سال ۲۰۰۳ او قسمتی از نرم افزار پرطرفدار «ITunes» را توسعه داد كه در كامپیوترهایی كه سیستم عامل ویندوز استفاده می كنند، به راحتی كار می كند. در نتیجه این امكان را به او داد تا دستگاه های پخش موسیقی یا همان «iPod»های تولیدی این كمپانی را كه مورد توجه و استقبال افراد بود به ده ها میلیون كاربر كامپیوترهای شخصی بفروشد.كمپانی اپل سال گذشته با اعلام اینكه همكاری خود با IBM را پایان خواهد داد، دنیای كامپیوتر را حیرت زده كرد. این شركت تصمیم دارد مجدداً پردازنده های شركت اینتل را بر پایه سیستم های مكینتاش تولید كند.
این تعویض جریان از IBM به سمت تراشه های اینتل نیز باعث توازن ویندوز و سیستم مكینتاش شد. جابز در میان تمامی این سیاست ها، به گونه ای مدیریت كرد تا اعتماد مشتریان خود را از دست ندهد. در اصل مكتب مكینتاش را همچنان به طور محسوسی می توان در میان آنهایی كه به این سیستم وفادار مانده اند، احساس كرد. حتی اگر سهم بازار آنها ۳ درصد پایین آمده باشد. این حركت جدید كمپانی اپل، همچنین تاییدیه دیگری را از دیگر موسس اپل كه خیلی پیش از این شركت را ترك كرده بود، دریافت كرد. ولی او هنوز استفاده كننده گهگاه سیستم مكینتاش است. او كه استفان جی ونزیك نام دارد، در این مورد اعلام كرد كه این حركت برای كمپانی اپل بسیار باارزش خواهد بود زیرا سیستم شركت اپل را افراد بیشتری در جهان استفاده خواهند كرد. یك گام این است كه اگر ویندوز برای كاربران خیلی ناامیدكننده، غیرقابل تحمل و غیرایمن شده است، آنها می توانند به راحتی گزینه خود را تعویض كنند و به سیستم اپل روی آورند.
البته در این میان نیز مایكروسافت همچون گذشته كوتاه نیامد و اعلام كرد كه ویندوز همچنان یك سیستم عامل بی نظیر است. در مورد اقدام رقیب خود نیز اعلام كرد كه: «ما خوشحالیم از اینكه مشتریان اپل می توانند از سیستم های مختلف استفاده كنند. سیستم مكینتاش پیشرفته تر شده است و می تواند جوابگوی نیاز كاربران باشد.» گاهی اوقات اپل تلاش كرده است از شكوه محصولات و نرم افزارهای مایكروسافت بكاهد و برخی به همین دلیل، جابز را متهم به اغراق در معرفی محصولات جدید كرده اند. ولی زمانی كه این طرح جدید از كمپانی اپل ارائه شد، جابز آن را اعلام نكرد و این طرح براساس اعلام یك خبر ساده ساخته شده بود.
كمپانی اپل كارهای باشكوه و مهمی از تكنیك و فن برای اجرای ویندوز به صورت تمیز بر روی كامپیوترهای مخصوص خود انجام داده است. قسمتی از این كارها كه به رقابت آن با مایكروسافت نیز مربوط می شود، نوشتن نرم افزار ماژول است كه نرم افزارهای مایكروسافت را به قطعات سخت افزاری كامپیوترهای اپل مانند درایوها و صحنه نمایش و غیره وصل می كند.
شركت مایكروسافت اخیراً نرم افزار جدیدی ارائه كرده كه به كامپیوتر اپل امكان می دهد با سیستم عامل Mac یا سیستم عامل ویندوز كار كند. این در حالی است كه به دنبال رقابت این شركت ها، اپل در نظر دارد این نرم افزار را توسعه و توانایی های آن را تغییر دهد و به صورت نسخه جدیدی در اواخر امسال و یا اوایل سال ۲۰۰۷ میلادی ارائه كند. وارد شدن در مسیر اصلی دنیای كامپیوتر ممكن است باعث تحلیل رفتن یكی از بزرگترین نقاط فروش كمپانی اپل شود، هر چند كه مكینتاش در مقابل ویروس های كامپیوتری مصونیت یافته است، اما از آنجا كه وقتی سیستم عامل ویندوز در كامپیوترهای اپل در حال كار است، برنامه های مكینتاش دچار مشكل می شوند و سیستم عامل ویندوز نمی داند كه چگونه اطلاعات را در فایل های مكینتاش بنویسد یا بخواند. البته برای رفع این مشكل كمپانی اپل اعلام كرده است كه كاربران باید نرم افزار جدید مایكروسافت را كه «Boot camp» نام دارد به سیستم خود اضافه نمایند.
قابل ذكر است اولین بار نیست كه كامپیوترهای ساخت اپل توانسته اند نرم افزار ویندوز را به كار انداخته و از آن استفاده كنند، بلكه قبلاً می توانستند در یك زمان مجهز به كارت های مخصوصی شوند كه پردازشگرهای اینتل را به كار اندازد. اخیراً نیز چندین شركت نرم افزاری، برنامه هایی تولید كرده اند كه به سیستم های ویندوز و مك اجازه هم زیستی می دهد. اما آنها راه حل های اصلاح شده با نتایج كند هستند، اما این اقدام جدید كمپانی اپل یك حركت دائمی و برگرفته از فناوری سطح بالا است. طرح های جدید به كامپیوترهای اپل به راحتی اجازه می دهد تا با نرم افزارهای ویندوز و حتی برنامه های لینوكس (Linux) به طور همزمان با آخرین سرعت كار كنند. برخی از تحلیلگران و توسعه دهندگان نرم افزار بر این عقیده اند كه بزرگترین ریسك كمپانی اپل این بود كه كامپیوترهای خود را بر روی نرم افزارهای ویندوز مایكروسافت گشود و ممكن است این كار باعث دلسردی هواداران توسعه نرم افزاری برای تولید برنامه هایی شود كه با سیستم عامل مك كار می كنند.
اما فیلیپ شیللر معاون ارشد بازاریابی بین المللی شركت اپل در این مورد می گوید: «این اقدام جدید نه تنها باعث كاهش كاربران نخواهد شد بلكه تعداد كاربران را افزایش هم خواهد داد.» وی اضافه می كند كه «این كار عامل مهمی در جذب توسعه دهندگان نرم افزار است. ما مدت های زیاد و با شدت در این مورد فكر كردیم، در نهایت متوجه شدیم كه این كار مهمترین عامل در افزایش سهم بازار سیستم عامل مك است.» ولف كه تحلیلگر كمپانی Needham است دراین باره می گوید از زمان روی آوردن اپل به محصولات اینتل، بررسی های زیادی از كاربران به عمل آمده است تا معیاری از افزایش فروش بالقوه از یك محصول مكینتاش سازگار با ویندوز وجود داشته باشد.این در حالی است كه بزرگترین و فوری ترین میزان افزایش در ایالات متحده آمریكا در مورد اپل در بازارهای خانگی و آموزشی بوده است. كمپانی اپل در حدود ۱۵ درصد از بازار آموزش ابتدایی و دبیرستان و بیش از ۵ درصد بازار خانگی را بر طبق برآورد بنگاه پژوهش بازار IDC در دست دارد. مسئولان و مقامات كمپانی اپل تصمیم دارند سهم خود را در این بازارها به دو برابر میزان فعلی افزایش دهند و قدرت چنین كاری را دارند. آنها در تلاش هستند تا كاربران كامپیوترهای خود را در سراسر جهان به طور چشمگیر افزایش دهند.
Newyorktimes.com
جان ماركلف
ترجمه: علیرضا سزاوار
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید