سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
نوجوانان و افسردگی
برایان همه چیز داشت ، والدین دلسوز، برادری مهربان و خانهای گرم و راحت نزدیک بوستون ولی با این همه احساس ناامیدی تمام وجود این دختر چهارده ساله را فرا گرفته بود.
می گفت:«این حس مانند ابری همه جا به دنبال من است و نمی توانم خود را از آن خلاص کنم.»
او کم کم به طور تفننی به مواد مخدر رو آورد. به جرم دزدی از فروشگاه دستگیر شد . در حالی که ابرهای ناامیدی ذهنش را فرا گرفته بود فکر می کرد دیگر هیچگاه نور را نخواهد دید تمام ۷۴ قرص مسکنی را که در منزل بود یک جا بلعید او فقط ۱۴ سال داست ولی در آروزی مرگ بود. کف اتاق افتاده بود که لیندا مادرش سر رسید و به سرعت او را به بیمارستان برد. لیندا خود را قانع کرده بود که این کار دخترش انگیزه ای گذرا داشته و دیگر تکرار نخواهد شد ولی آلن ، پدر برایان می دانست که بیماری روانی یک مشکل پنهان است که به زودی آشکار خواهد شد. تجربه داشتن برادر و پسر عموی شیزوفرنیک که بالاخره دست به خودکشی زده بودند. آلن را برآن داشت که موضوع را پی گیری کند . برایان تحت معالجه قرار گرفت. پس از چهار سال معالجه مداوم و مصرف داروهای ضد افسردگی به حال عادی بازگشت . اکنون برایان جزو دانشجویان ممتاز دانشگاه جیمز مدیسون است و باعث افتخار والدین خود شده است.
برایان یکی از خوش شانس ها بوده است. تعداد بی شماری ، نزدیک به ۳/۲ میلیون نوجوان مبتلا به افسردگی هستند و هیچ کمکی دریافت نمی کنند.
محققین مؤسسه بین المللی بهداشت روانی در آمریکا(HIMH) معتقدند که عوارض افسردگی در حدود ۸ درصد از نوجوانان و ۲ درصد از کودکان «حتی در سنین ۴ سالگی » مشهود است و اثار ناشی از آمار بالای طلاق، فشارهای اجتماعی و هر چه دشوارتر شدن دروس دانشگاهی ،همه روزه کودکان و نوجوانان بیشتری را به سوی این بیماری سوق می دهد.
بیست سال پیش از این پزشکان ، افسردگی را بیماری بزرگسالان می دانستند و معتقد بودند که حساسیت و طغیانگری در سنین نوجوانی دوره ای موقت وگذرا دارد اما امروزه دانشمندان دریافته اند که طولانی شدن این دوره مقدمه بروز مشکلات جدی تری است. نوجوانان افسرده با مشکلاتی چون افت تحصیلی ، انزوا ، بی بندو باری جنسی، خوددرمانی با مواد مخدر یا حتی خودکشی مواجه است. طبق آمار خودکشی سومین علت مرگ در میان افراد ۱۵ تا ۲۴ سال است. اگر افسردگی در سنین پایین درمان نشود زمینه افسردگی های دو قطبی و اختلالات شخصیتی را در بزرگسالی فراهم می کند.
اخیراًٍ شیوه های درمانی مؤثری مانند تجویز دارو، گفت و گو درمانی یا شیوه های توأم در دوره های کوتاه مدت یا طولانی مدت برای درمان افسردگی به کار گرفته شده است ولی این روشها تنها درباره ۶۰ درصد از موارد مطالعه شده موفقیت آمیز بوده است. طبق آمار بسیاری از بیماران ظرف مدت یک سال پس از توقف درمان دوباره به افسردگی مبتلا شده اند.
کمتز از یک پنجم نوجوانان افسرده در موقعیت درمان قرار می گیرند. طبق نظر دکتر گول روانپزشک کودک والدین همیشه فکر می کنند که رفتار فرزند خود طبیعی و مربوط به سن و سالش است و همه نوجوانان دمدمی مزاج ،بی حوصله، پرخاشگر و حساس هستند. ولی وی معتقد است که یک نوجوان در حالت طبیعی پیش از آنکه بی دلیل پرخاشگری کند باید شاد و سرحال باشد. افسردگی در میان جوانان دانشگاهی با ناراحتی های جسمانی مانند خستگی مزمن، اشتباه گرفته می شود.
جاناتان هاینس ۱۳ ساله ساکن سنت آنتونیو به دلیل شرایط خاص زندگی اش در مسیر خطرناکی قرار گرفت . او و والدین معتادش بی خانمان بودند . بی خانمانی خود عامل اصلی افسردگی است. جاناتان برای بقا به هر کاری دست می زند: فروش مواد مخدر و دزدی از خانه ها و اتومبیل ها. اما زندگی او در زندان متحول می شود. در سال ۱۹۹۹ ،والدینش که در آن زمان اعتیاد را ترک کرده بودند، او را تشویق کردند از مراجع مربوط تقاضای کمک کند. او نیز در حالی که تحت تأثیر ماری جوانا بود خود را به پلیس معرفی کرد. در دارالتأدیب جاناتان توسط داروهای ضد افسردگی تحت درمان قرار گرفت و اکنون پس از گذشت ۵ سال مشغول به کار است و در کنار خانواده اش زندگی می کند.
در مورد جاناتان می توان گفت که حوادث اسف بار زندگی او را به سوی بیماری سوق داده است ولی عوامل بیماری زا همیشه آشکار نیستند .
ترشحات هورمونی دوران بلوغ که تأثیر مستقیم روی حالات فرد دارد و یا تغییر ساختار مغزی شخص از عواملی هستند که ممکن است در بروز بیماری افسردگی مؤثر باشند.
دکتر هارولد کوپل ویز معتقد است طی دوران نوجوانی سلولهای خاکستری مغز به تدریج تصفیه می شوند به این معنا که بخش های استفاده نشده سلولهای مغز پاک شده و فضای مناسبی را برای فرد در بزرگسالی فراهم می کند تا بتواند بر روی مطالب تمرکز داشته و آنها را عمیق تر درک کند.
هنوز کاملاً روشن نشده است که ارتباطی بین این فعالیت مغزی و افسردگی وجود داشته باشد ولی به گفته دکتر کوپل ویز، عمل تصفیه مغز بین سنین ۱۴ تا ۱۷ سالگی صورت می گیرد یعنی زمانی که میزان اختلالات روانین به طور مشخص و بسیار زیاد بالا می رود. کوپل ویز اضافه میکند که افسردگی در میان بزرگسالان با افسردگی در نوجوانان متفاوت است.
نوجوان افسرده نسبت به محیط واکنش نشان می دهد و در مقایسه با بزرگسال افسرده انعطاف پذیرتر است به این معنا که بزرگسال افسرده انعطاف پذیرتر است، به این معنا که بزرگسال افسرده حتی در میهمانی ها و محیط های شادتر همچنان افسرده است ولی یک نوجوان افسرده در چنین فضایی خوی می گذراند و وقتی به خانه باز می گردد، در تنهایی خود دوباره به حالت افسردگی فرو می رود.
اما آیا افسردگی بیماری است یا فرد افسرده را می توان تنها بی خوصله دانست.
به عقیده روانپزشکان والدین باید به عادت نوجوان خود اعم از خوردن، خوابیدن، روابط اجتماعی و غیره توجه داشته باشند و با مشاهده تغییرات طولانی مدت در این عادات به مشاور مراجعه کنند.
علائمی که می توانند نشانه بروز افسردگی باشند عبارتند از:
▪ ناراحتی های جسمانی نا مشخص مانند سردرد
▪ غیبت از مدرسه یا افت تحصیلی
▪ فریاد زدن و گریه کردن به صورت دوره ای
▪ بی علاقه شدن به دوستان
▪ بی تفاوتی
▪ حساسیت بیش از حد نسبت به شکست و پذیرفته نشدن
ترجمه : مرضیه فاضل نیا
منبع: ریدرزدایجست
منبع: ریدرزدایجست
منبع : بنياد انديشه اسلامي
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست