یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

مسوولیت های ما در قبال مسأله فلسطین


مسوولیت های ما در قبال مسأله فلسطین
حمایت های مردم و دولت اسلامی ایران از ملت مظلوم فلسطین همواره باید به عنوان یكی از علل اصلی انتفاضه در بخش عوامل منطقه ای مورد بحث قرار گیرد، تأثیر انقلاب اسلامی و سیاست های دولت ایران در حمایت معنوی از مبارزه فلسطینی ها غیرقابل انكار است.
حمایت ایران اسلامی از مردم فسلطین را می توان در تصویب قانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین در مجلس شورای اسلامی (۱۹‎/۲/۱۳۶۹)، تشكیل كنفرانس های متعدد داخلی و بین المللی در حمایت از مبارزات فلسطینی ها و حمایت های معنوی حضرت امام(ره)، رهبر معظم انقلاب و دیگر مسوولان این نظام از آن ها، شاهد بود.
از دیگر تأثیرات این حمایت ها می توان به تشكیل جنبش حماس و جنبش جهاد اسلامی معتقد به مشی مبارزه مسلحانه در برابر اسرائیل اشاره كرد.
اما آن چه از قانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین باید بدانیم و به آن عمل كنیم:
الف) سرزمین فلسطین به ملت فلسطین تعلق داشته و دارد و رژیم اشغالگر قدس و حكومت غاصب صهیونیست ها كه با ظلم و غصب و قتل عام و جنایت بر این سرزمین و بیت المقدس مسلط گردیده اند غاصب و ظالم و محكوم اند و بر همه ملت ها و انسان های حق طلب جهان خصوصاً مسلمانان و بالاخص مردم و حكومت جمهوری اسلامی ایران لازم است از مردم ستمدیده و آواره و مبارز فلسطین تا رسیدن به حقوق حقه خویش به هر نحو ممكن حمایت و دفاع نمایند.
هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی موظف است از طرق مختلف این حمایت را تعمیق و گسترش بخشد و در اسرع وقت كنفرانسی از نمایندگان كشورهای اسلامی و صاحب نظران در این راستا تشكیل دهد.
ب) دولت جمهوری اسلامی ایران می تواند صندوق كمك های انسانی را جهت حمایت از مردم لبنان و فلسطین تشكیل دهد و كمك های مسلمانان و افراد آزادیخواه جهان را جمع اوری و در جهت حمایت و تقویت آوارگان فلسطینی و مردم مظلوم و مبارز سرزمین فلسطین صرف نمایند.
ج) بنیاد شهید انقلاب اسلامی و بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی با اذن ولی امر مسلمین و هلال احمر جمهوری اسلامی ایران موظف اند از خانواده های شهدا، جانبازان، اسراء و مفقودین سرزمین های اشغالی و سایر شهدایی كه از بقیه نقاط جهان در راه آزادی فسلطین به شهادت می رسند در حد توان حمایت معنوی و مادی نمایند.
د) وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد و آموزش عالی و بهداشت، درمان و آموزش پزشكی موظفند هر ساله جهت تحصیل تعدادی از داوطلبان فلسطینی در دانشگاه های كشور سهمیه ای را منظور نمایند.
و) به منظور اجراء و پیگیری و هماهنگی های لازم، كمیته ای مركب از نمایندگان تام الاختیار وزارت امور خارجه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد شهید، فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وزارت اطلاعات، بنیاد جانبازان، هلال احمر و دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به انتخاب مجلس زیرنظر رییس جمهور یا نماینده ایشان تشكیل و هر شش ماه اقدامات انجام شده را به مجلس شورای اسلامی گزارش نماید.
هـ) وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران موظفند حمایت تبلیغاتی از انقلاب اسلامی فلسطین را در اولویت فعالیت های برون مرزی خود قرار دهند.
ی) با توجه به سوابق تاریخی، مجلس شورای اسلامی و دولت جمهوری اسلامی ایران بیت المقدس را به عنوان مركز دولت اسلامی در تبعید فلسطین به رسمیت می شناسد و از تمام كشورهای اسلامی تقاضا دارد این شهر را به عنوان دولت اسلامی در تبعید فلسطین به رسمیت بشناسد.
ر) هر نوع برقراری رابطه اقتصادی و تجاری و فرهنگی با كمپانی ها و مؤسسات و شركت های وابسته به صهیونیست ها در سطح جهان ممنوع می باشد.
همچنین وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران موظف است ظرف مدت یك سال در حد امكان لیست كامل شركت ها و مؤسسات و كمپانی ها صهیونیست را در سطح جهان شناسایی و به مجلس شورای اسلامی و هیأت دولت ارایه نماید.
قانون فوق مشتمل بر هشت ماده و یك تبصره در جلسه علنی روز چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت ماه یكهزار و سیصد و شصت و نه مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۹/۲/۱۳۶۹ به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
منبع : روزنامه جوان