شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا


فخیم زاده بی صدا فریاد می کند


فخیم زاده بی صدا فریاد می کند
مهدی فخیم زاده متولد سال ۱۳۲۱ فارغ التحصیل لیسانس ادبیات و زبان فرانسه از دانشگاه تهران و دارای تحصیلات ناتمام در دانشکده هنرهای دراماتیک می باشد.
فعالیت در سینما را با بازی در فیلم « تپلی»رضا میر لوحی در سال ۱۳۵۱ آغاز کرد. دو فیلم خواستگاری و همسر از ساخته های او به ترتیب در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۳ به عنوان دومین فیلم پرفروش سال نمایش دست یافتند.
فخیم زاده بعد از موفقیت در ساخت فیلم هایی نظیر تنها ترین سردار، ولایت عشق، خواب و بیدار، حس سوم اینک مشغول ساخت فیلم «بی صدا فریاد کن» است که در حال حاضر مشغول تدوین آن می باشد.
مهدی فخیم‌زاده در رابطه با فیلم جدیدش گفت: در كارهای خودم همیشه در نقشی بازی می‌كنم كه بدانم می‌تواند به نقشی برجسته بدل شود و در كارتازه‌ام «بی صدا فریاد كن» نیز این اتفاق افتاده است.
«مهدی فخیم‌زاده» نویسنده، تهیه‌كننده و كارگردان مجموعه تلویزیونی «بی‌صدا فریاد كن» درباره زمان پخش این مجموعه گفت: بخش مجموعه «بی‌صدا فریاد كن» از اواخر مهرماه یعنی پس از ماه مبارك رمضان آغاز می‌شود. این مجموعه قرار است در ۱۴ قسمت ۵۰ دقیقه ای روی آنتن برود و به مانند دیگر كارهای تلویزیونی‌ام پس از پخش قسمت آخر پشت صحنه مجموعه در دو قسمت مجزا پخش خواهد شد.
وی درباره تغییر نام این مجموعه، گفت: كلمه «بی‌صدا» با محتوای كار خیلی هماهنگ است اما در این زمینه كه بتواند با مخاطب ارتباط برقرار كند، مشكل داشتم و به همین خاطر «فریاد كردن» را هم به اسم اولیه اضافه كردم، چون معتقدم اسم كار باید اشاره‌ای به اتفاقات آن داشته باشد، یعنی دقیقا با قالب كار هماهنگی كامل داشته باشد تا بیننده بعد از شنیدن نام مجموعه، متوجه شود با چه چیزی رو به رو است و «بی صدا فریاد كن» هم دقیقا درباره همین معضل است؛ مرگ با قرص‌های تقلبی اكس و برنج كه هم فریاد است و هم بی صدا.
«فخیم‌زاده» در این مجموعه ایفاگر یكی از نقش‌های اصلی به نام غلام است. او در پاسخ به این سؤال كه آیا این شخصیت می‌تواند به مانند شخصیت‌های دیگرش درمجموعه های «حس سوم» و «خواب و بیدار»، مورد توجه مخاطب قرار گیرد، گفت: در كارهای خودم همیشه در نقشی بازی می‌كنم كه بدانم می‌تواند برجسته شود. این نقش با شخصیت «ایرج» در مجموعه‌ی «حس سوم» هیچ ارتباطی به یکدیگر ندارند و تنها شباهتشان این است که هر دو جنوب شهری هستند. ایرج آدم ساده‌ای بود؛ اما غلام شخصیت شارلاتانی دارد؛ کسی است که سال‌ها در زندان بوده و تازه از تبیعد برگشته است.
فخیم زاده درباره دلایل برعهده گرفتن تهیه‌كنندگی سریال گفت: پذیرفتن تهیه‌كنندگی "بی‌صدا فریاد كن" در شرایطی كه كارگردانی و بازیگری این سریال را نیز بر عهده دارم، كار چندان آسانی نبود. البته از قبل از انقلاب، تهیه‌كنندگی را تجربه كرده‌ام. پس از انقلاب و تا سال ۶۶ نیز هر چه فیلم ساختم مانند «‌تشریفات» و«مسافران مهتاب» و «فرار» تهیه‌كنندگی را خودم بر عهده داشتم،از سال ۶۶ تهیه‌كنندگی را به تدریج كنار گذاشتم از ساخت «همسر» دیگر این كار را انجام ندادم. «بی صدا» نیز با مشكلاتی روبه‌رو شد كه مجبور شدم تهیه‌كنندگی آن را بر عهده بگیرم وگرنه چندان تمایلی نداشتم.
«بی‌صدا فریاد كن» درباره تولیدكنندگان و مصرف كنندگان قرص‌های تقلبی اكس است. در خلاصه داستان این سریال آمده است: آمبولانسی آژیركشان بیمار بیهوشی را به بیمارستان می‌رساند. دكتر لیلا افخمی افسر نیروی انتظامی در بیمارستان به بررسی اوضاع فرد مسموم می‌پردازد. بیمار بر اثر مصرف قرص اكس می‌میرد. فردای همان روز سردار باقری از بیمارستان نیروی انتظامی دیدن می‌كند. علت مرگ بیمار در شب گذشته و موارد دیگر كه بر اثر مصرف قرص اكس مرده‌اند بررسی می‌شود. لیلا معتقد است،عده‌ای در داخل كشور به تولید این مواد دست زده‌اند. به علت این كه در تركیب مواد از تجربه‌ی كافی برخوردار نبودند، سمی را تولید كرده‌اند كه در مدت كوتاهی مصرف كننده را می‌كشد. سردار به لیلا دستور می‌دهد كه پیگیراین پرونده شوند و موضوع را بررسی نماید، لیلا كسانی كه در این رابطه دخیل هستند را تحت نظر می‌گیرد و مكان‌هایی را جهت مراقبت از منازل آن‌ها تعبیه می‌كند، یكی از این افراد شخصی به نام «چنگیز تورانی»، منزل وی تحت مراقبت دایم قرار می‌گیرد و رفت و آمدهای او نیز كنترل می‌شود. در شبی ماشین چنگیز تورانی تعقیب می‌شود، او به اتفاق برادرش یوسف وارد یك ساختمان می‌شوند كه متعلق به دخترش مونا است. داماد چنگیز (بهرام) به شدت مونا را كتك زده و بدین وسیله می‌خواسته چنگیز را به آن جا بكشاند.
مهدی فخیم‌زاده، محمدصادقی، فریبا كوثری، سارا خوئینی‌ها، لیلا برخورداری، فرداد صفاخو، انوشیروان فاطمی، لیلا كریمی، فرهاد قائمیان بازیگران اصلی این مجموعه هستند.
دیگر عوامل دست اندركار این پروژه تلویزیونی عبارتند از:
▪ مدیرتصویربرداری: ناصر كاووسی،
▪ مدیر صدابرداری:جواد مقدسی،
▪ طراح صحنه و لباس:مجید شهبازی،
▪ طراح گریم: مهدیه اعرابی،
▪ مدیرتولید: منوچهر رهنما،
▪ پشتیبانی تولید: حسن مصطفوی،
▪ منشی صحنه و دستیار تدوین: مریم نراقی،
▪ عكاس:نادر فوقانی،
▪ مشاور كارشناس انتظامی: سرهنگ باقرگودرزی،
▪ جلوه‌های ویژه: عظیم محمدی،
▪ جلوه‌های ویژه رایانه‌ای: بابك احمدیان،
▪ محصول گروه فیلم و سریال شبكه دو سیما.
تدوین یازده قسمت از مجموعه تلویزیونی «بی‌صدا فریاد كن» به كارگردانی مهدی فخیم زاده توسط حمیدرضا قربانی در استودیو «نوفه» به پایان رسید و همزمان ساخت موسیقی و صداگذاری به ترتیب توسط كارن همایونفر و مهدی صادقی در حال انجام است.
منبع : مجله خانواده سبز