دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا
جنگ برای ثروت: داستان واقعی جهانی سازی
گیبور اشتین گارت معرفی از یعقوب نعمتی وروجنی در طول چند دهه گذشته، پیشرفتهای تکنولوژیک، کار را از محدودههای جغرافیایی رها ساخته و زیرساختهای اقتصاد جهانی را با لکل دگرگون نموده است. با اینکه تقسیم کار جهانی، تاثیر شگرفی بر جهان ما نهاده ولی نمیتوان تاثیرات جهانی شدن در عرض ۱۰ یا ۲۰ سال آینده را به راحتی پیشبینی نمود. عدهای فرجام جهانی شدن را توزیع ثروت در بین تمامی ملل میدانند. ولی بعضیها تا این حد خوشبین نیستند. از دیدگاه اشتین گارت صدور بخشهای صنعتی اقتصادهای غربی به آسیا، برابری به دنبال نخواهد آورد، بلکه به برعکس شدن جهت نابرابری منجر خواهد شد.
اشتین گارت استدلال میکند که اقتصاد چین و هند، حتی بیشتر از اقتصادهای آمریکا و اروپای غربی شکوفا خواهدگردید، و درعین حال اقتصادهای غربی رو به ضعف خواهند نهاد. از نظر وی، این ایده که کشورهای غربی، بدون اقتصاد و تنها با تکیه بر خدمات میتوانند به بقای خود ادامه دهند، کاملا اشتباه است. کتاب جنگ برای ثروت، با توصیف تاریخچه اقتصادی قرن بیستم آغاز میشود. ولی در آنجایی که نویسنده از شرح وقایع گذشته به پیشبینی آینده روی میآورد، کتاب به رجز خوانیهای نومحافظهکاران شباهت پیدا میکند. کتاب مذکور تلاش دارد تا آثار فعلی و عواقب برنامهریزی شده آتی جهانی شدن را توصیف نماید. نویسنده در کتاب حاضر، حامیان جهانی سازی از توماس فریدمن و رسانههای غربی گرفته تا اقتصاددانان و سیاسیونی که به زعم وی، انتقال کار و ثروت را ممکن میسازند، به چالش میکشد تا نشان دهد که خط مشیهای تجارت آزاد که باعث معجزه اقتصادی شدهاند، درحال ویران سازی سبک و استانداردهای زندگی غربی هستند. کتاب جنگ برای ثروت، با ذکر مثالهای متعدد نشان میدهد که چگونه چین و دیگر قدرتهای آسیایی، منابع قدرت اقتصادی غرب را بر علیه خود غرب به کار میگیرند و از نظر وی، اگر این مسیر ادامه پیدا کند، غرب ثروت و رفاه خود را از دست خواهد داد. نویسنده کتاب برای رفع این مشکل، توافقنامه تجاری فرا آتلانتیکی مشابه ناتو و بازنگری در خط مشیهای تجاری غرب را پیشنهاد میدهد.
از نظر اشتین گارت، غرب بایدجریان سرمایه و کار به سوی شرق را متوقف سازد و دوباره آن را به سوی خود بازگرداند. وی ۳ سناریوی مختلف متصور میشود: سناریوی شوک، یعنی اینکه، یک افت اقتصادی جهانی پیش خواهد آمد؛ سناریوی آسیایی که در آن اقتصادهای رو به رشد آسیا، بهطور کامل غرب را مغلوب خواهند نمود و راه سوم که وی آن را پیشنهاد میکند، رنسانس آمریکاست مبنی بر اینکه سیاستمداران آمریکا و اروپا با همدیگر متحد شوند و غرب را از فرو افتادن به ورطه ویرانی برهانند. در حقیقت، ایشان از سیاستمداران غرب میخواهد با آغاز جنگی اقتصادی علیه مشرق زمین همچنان سلطه خود بر جهان در عرصههای مختلف اقتصادی، سیاسی و ... را حفظ نمایند. گیبور اشتین گارت، نویسنده آلمانی، خبرنگار ارشد اشپیگل در واشنگتن دی. سی، برنده جایزه نویسنده اقتصادی سال آلمان بوده و نیز در سال ۲۰۰۷ جایزه روزنامهنگاری پیشرفت هلموت اشمیت را به دست آورد. وی همچنین برای وال استریت ژورنال و European Affairs قلم میزند. جنگ برای ثروت، در ماه آوریل ۲۰۰۸ میلادی در ۳۰۴ صفحه، توسط انتشارات Hill -Mc Grill منتشر شده است.
منبع : روزنامه سرمایه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست