چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
از خونریزیهای تبدار، چه خبر؟
بیماریهای عفونی كه به همراه تب، خونریزی هم ایجاد میكنند و اغلب، این خونریزیها منجر به مرگ بیمار میشود.
یكی از این بیماریها تب كریمه كنگو و تب دره ریفت است كه درباره هر یك از آنها مختصر صحبتی خواهیم كرد. در كشور خودمان بیماری كریمه كنگو تا به حال اپیدمی نشده است. اما چرا این بیماری این نام خاص را دارد؟ زیرا اولین بار در منطقهای در اتحادیه جماهیر شوروی سابق و كشور اكراین امروزی دیده شده است. به علاوه در كنگو نیز این بیماری به طور جداگانه شناسایی شده و بعد روشن شده كه این بیماری در هر دو كشور یكی بوده و به همین دلیل به نام دو كشور مزبور نامگذاری شده است.
یكی از مشخصههای اصلی این بیماری، تب به همراه خونریزی است. اما تب كریمه كنگو چطور انتقال پیدا میكند؟ این بیماری با نیش كنه و یا خون افراد آلوده میتواند به دیگران سرایت كند ولی نگران نباشید، كنه شما را نیش نمیزند بلكه با این روش این بیماری میتواند بین دامها انتقال پیدا كند. در دامها این بیماری بسیار شایع است، به این ترتیب كه ابتدا كنه دامها را آلوده میكند به خصوص در كشورهایی نظیر عراق و افغانستان. البته این بیماری در دامها مشكل چندانی را ایجاد نمیكند اما وقتی به انسان میرسد شكل دیگری به خود میگیرد.
اما دامها چطور آلوده كننده انسان هستند؟ در كل، افرادی كه با دامها سر و كار دارند در هنگام واكسن زدن دام و یا ذبح كردن آن در صورتی كه جراحتی در پوستشان وجود داشته باشد، خون آلوده دام میتواند از راه زخم وارد بدن آنها شده و بیماری را ایجاد كند.
همان طور كه گفتیم، متاسفانه در ۵۰ درصد موارد بیمار بر اثر خونریزی از دنیا میرود. این بیماری در كشور ما هنوز هم وجود دارد (به خصوص در استان سیستان و بلوچستان.) جالب است بدانید كه پزشكان این منطقه اعلام كردهاند كه حداقل هفتهای یك مورد از این بیماری به آنها مراجعه میكند. در این بیماری خونریزی در ادرار و مدفوع و حتی زیر پوست فراوان است. علاوه بر تب كریمه كنگو، بیماری مالاریا، حصبه، تیفوئید و لپتوسپیروز نیز بیماریهایی هستند كه تب به همراه خونریزی دارند. در ابتدا گفتیم كه در بیماری تب دره ریفت نیز تب به همراه خونریزی بروز میكند كه خوشبختانه در كشور ما حتی یك مورد آن هم گزارش نشده است. اما متاسفانه این بیماری به تازگی در كشور عربستان سعودی دیده شده و این نگرانی را ایجاد كرده است كه حجاج به هنگام ذبح گوسفندان در عید قربان احتمال دارد كه به این بیماری مبتلا شوند، زیرا این گوسفندان اغلب از آفریقا آورده میشوند و این بیماری در دامهای آفریقایی بسیار شایع است. به این دلیل حجاج باید در هنگام ذبح قربانی خود دقت بیشتری كنند.
دكتر حمید عمادی
منبع : روزنامه سلامت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست