دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
ژوزفماساپوست و فریتزوالتر
● ژوزف ماساپوست
▪۱۹۳۱ تولد:
▪ موست- چکسلواکی محل تولد:
▪ موست، تیلپس، دوکلاپراگ باشگاهها:
▪ نایب قهرمانی جام جهانی ۱۹۶۲، مرد سال فوتبال اروپا ۱۹۶۲ مهمترین افتخارات:
▪ ۶۳ بازی تیم ملی چکسلواکی:
ژوزف ماساپوست برترین بازیکن کشور چکسلواکی در دهه ۵۰ و ۶۰، در سال ۱۹۳۱ در موست واقع در شمال بوهمیا چکسلواکی به دنیا آمد. او پسر یک معدنچی بود و فوتبال را به عنوان یک مهاجم بغل از همان شهر موست آغاز کرد. در سال ۱۹۴۸ او به تیم تیلپس پیوست و سه سال در آن بازی نمود. سپس به دوکلا پراگ که یک تیم ارتشی بود ملحق شد و در کنار سواتو پلوسکال که یک هافبک با قدرت بدنی بسیار بالا بود زوجی فوقالعاده تشکیل داد و در طی سالهای ۱۹۵۷ تا ۱۹۶۷ در تمام ۱۸ بازی باشگاهش در جام باشگاههای اروپا به میدان رفت. در جام جهانی ۱۹۵۸ در سوئد، ماساپوست ۴ بار برای چکسلواکی بازی کرد.تیم ملی چکسلواکی در بازی سرنوشت ساز در برابر ایرلند شمالی حذف شد. چهار سال بعد او در جام جهانی ۱۹۶۲ یک ستاره تمام عیار بود و با درخشش خود موجبات حضور چکسلواکی در فینال را فراهم کرد. در دیدار پایانی با گل او، تیمش از برزیل جلو افتاد ولی در نهایت ۳ بر ۱ شکست خورد تا صاحب مدال نقره جام جهانی شود. در سال ۱۹۶۳ به همراه پلوسکال و پوپلوهار برای تیم منتخب جهان در برابر انگلستان در ویمبلی لندن بازی کرد. او مجموعاً ۶۳ بار برای چکسلواکی به میدان رفت و در سال ۱۹۶۲ هم موفق به دریافت توپ طلای بهترین بازیکن اروپا شد.
● فریتز والتر
▪ ۳۱ اکتبر ۱۹۲۰ ، وفات : ۲۰۰۵ تولد:
▪ کایزر سلاترن- آلمان محل تولد:
▪ کایزرسلاترن باشگاه:
▪ قهرمانی جام جهانی ۱۹۵۴، کسب دو عنوان قهرمانی لیگ آلمان مهمترین افتخارات:
▪ ۶۱ بازی، ۳۳ گل تیم ملی آلمان :
والتر در روز ۳۱ اکتبر ۱۹۲۰ در کایزرسلاترن به دنیا آمد و در جوانی به عضویت همین تیم درآمد. والتر اولین بازی ملی خود را در دوران جنگ جهانی و مقابل رومانی انجام داد. او در ۶۱ بازی ملی ۳۳ گل برای آلمان به ثمر رساند و در نصف این بازیها کاپیتان تیم آلمان غربی بود. شاید اگر جنگ جهانی رخ نمی داد و والتر گوشه ای از بهترین دوران جوانی اش را در زندانهای روسیه سپری نمی کرد، بازیهای ملی او از ۱۰۰ بازی هم می گذشت.
او در ضمن ۳۷۹ بار برای کایزرسلاترن به میدان رفت و ۳۰۶ گل به ثمر رساند. او تا پایان دوران بازیگری به باشگاه خود وفادار ماند به همین دلیل در سال ۱۹۸۵ باشگاه به خاطر احترام به بزرگترین بازیکن تاریخ خود نام استادیوم خانگی خود را به «فریتز والتر» تغییر داد. گرهارد شرودر صدر اعظم آلمان والتر را الگوی دوران نوجوانی خود می دانست و می گفت: او یک ورزشکار واقعی و یک فرمانده و رهبر بزرگ بود.
والتر در سال ۲۰۰۲ در آخرین روزهای حساس جام جهانی درگذشت و به احترام او بازیهای یک چهارم نهایی با یک دقیقه سکوت آغاز شد. آلمان ها در این بازی های با بازو بند سیاه به زمین آمدند.
منبع : سایت پارس اسپورت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست