شنبه, ۲۴ آذر, ۱۴۰۳ / 14 December, 2024
مجله ویستا
گذر عصر دیجیتال از مایکروسافت
«بیل گیتس» در سال ۱۹۵۵ میلادی در شهر «سیاتل» امریكا به دنیا آمد. پدرش وكیل و مادرش آموزگار بود. در دوران دبیرستان با رایانه آشنا و به آن علاقهمند شد و از ۱۳ سالگی نوشتن برنامههای رایانهیی را شروع كرد و اولین نرمافزار خود را كه یك بازی ساده رایانهیی بود در همان سن نوشت. او این كارها را به همراه دوستش پل آلن انجام میداد. پل دو سال از او بزرگتر بود و مهارت خاصی در سختافزار نیز داشت. در سال ۱۹۷۳ به دانشگاه هاروارد وارد شد و در آنجا با استیو بالمر از مسئولان فعلی شركت مایكروسافت آشنا شد.
یك سال بعد در ۱۹ سالگی دانشگاه را ترك گفت تا به همراه دوست دبیرستانیاش پل آلن شركت مایكروسافت را تاسیس كند. در ابتدای راه، برنامه زبان بیسیك را ارایه دادند. كار شركت با ۴۰ كارمند و فروش سالانه ۲/۴ میلیون دلار آغاز شد. در سال ۱۹۸۰ شركت با ارایه سیستم عامل برای ریزپردازندههای ۱۶ بیتی ۸۰۸۸ اینتل كه به سفارش شركت IBM انجام شد به شهرت و ثروت رسید. یك سال بعد اولین نسخه سیستم عامل WINDOWS از سوی شركت، عرضه شد. در سال ۱۹۹۲ شركت مایكروسافت با انتشار نسخه ۱/۳ WINDOWS اولین سیستم عامل گرافیكی را ارایه كرد كه قبول عام یافت و این مقبولیت با انتشار نسخههای ۹۵، ۹۸، ۲۰۰۰ و XP به اوج رسید، به گونهیی كه هماكنون بیش از ۹۵ درصد كاربران رایانههای شخصی در دنیا از نرمافزارها و محصولات مختلف این شركت استفاده میكنند.امروزه مایكروسافت شركت بزرگی است كه سالانه بیش از ۲۵ میلیارد دلار درآمد دارد و ۵۰ هزار كارمند آن در ۷۸ كشور و منطقه در سراسر دنیا مشغول كار هستند. مایكروسافت برای سال جاری میلادی ۵/۲ میلیارد دلار در امور تحقیق و توسعه هزینه میكند.
بیل گیتس به عنوان موسس و رییس شركت با بیش از ۷۷ میلیارد دلار ثروت سالهاست كه عنوان ثروتمندترین فرد دنیا را به خود اختصاص داده است. گیتس در سال ۱۹۹۴ ازدواج و با همسرش بنیاد خیریهیی با ۲۴ میلیارد دلار سرمایه تاسیس كرد كه در امور بهداشت جهانی و آموزش فعالیت میكند. او تاكنون دو كتاب منتشر ساخته و در آن نظرات خود را راجع به نحوه اداره شركتش و نیز فناوریهای عصر اطلاعات و آینده آن ارایه كرده است: در سال ۱۹۹۵ «كتاب جاده پیش رو» و در سال ۱۹۹۹ «كتاب سرعت اندیشه».
این كتاب به ۲۵ زبان ترجمه و در ۶۰ كشور جهان، منتشر شده است. علاوه بر آن، او با ملاقاتها و مسافرتهای متعدد و سخنرانی در مجامع مختلف كه تفصیل همه آنها در سایت خود او در اینترنت آمده است، جزییات افكار و اندیشههای خود را به عنوان یكی از تاثیرگذاران عصر دیجیتال ارایه داده است.
در این مقاله مجموعهیی از افكار و عقاید او در زمینه ویژگیهای عصر دیجیتال، اینترنت شاهراه اطلاعاتی، سیستم عصبی دیجیتالی، الگوی زندگی و كار شبكهیی، فناوری اطلاعات، شتاب تغییرات در كسب و كار، كارهای دانشبر و كاركنان فرهیخته، مدیریت دانایی و ابزارهای دیجیتالی مدون و در قالب یك مصاحبه ارایه شده است. البته این مصاحبه هیچگاه صورت نگرفته است و تنها به عنوان شكل و قالبی برای تفكیك و تنظیم و عرضه نظرات او در بخشهای مختلف انتخاب شده و بنابراین گاهی در پاسخ ارایه شده به یك سوال، از لابهلای كتابها، سخنرانیها و مقالات او مطالبی استفاده شده است. این گفتوگو مروری است بر اندیشههای «بیل گیتس» یكی از معماران برجسته عصر دیجیتال. مرد خودساختهیی كه در ۱۹ سالگی دانشگاه را رها كرد تا شركتی تاسیس كند كه امروزه غول نرمافزاری جهان محسوب میشود و خود با تصاحب بیشترین ثروت در دنیا بیش از هر فرد دیگری در تاریخ نیز ثروت و افراد ثروتمند آفریده است.
● ویژگی «عصر اطلاعات» از نظر شما چیست؟
اطلاعات یك ابزار جدید كسب و كار است و میتواند بسرعت اندیشه جابهجا شود و حركت كند. اگر ویژگی دهه ۸۰ رویكرد به كیفیت و دهه ۹۰ دوران مهندسی مجدد بوده، ویژگی دهه ۲۰۰۰ سرعت است. شركتهای موفق آنانی هستند كه اطلاعات به آسانی در آنها جریان دارد. اگر میخواهید شركت تراز اول باشید باید اطلاعات بیشتری به دست آورید و به آن سریعتر عمل كنید. قرن بیست و یكم قرن شتاب خواهد بود و سرعت تغییر، كلید موفقیت كسب و كار در این قرن سرعت اندیشه است.
● شما به عنوان موسس...
من لفظ «موسس» را نمیپذیرم، زیرا حاكی از آن است كه من اول موسس بودهام و سپس یك پدیدآورنده نرمافزار. در حالی كه من یك مهندس نرمافزار هستم كه تصمیم گرفتم یك تیم را جمع كنم. ما از ابتدا كه شركت را تاسیس كردیم شركت بزرگ نبود بلكه بسیار ساده بود. تیم در طول زمان رشد كرد و محصولات نرمافزاری جدید عرضه كرد. زمانی كه من و پل، مایكروسافت را تاسیس كردیم صرفا به كار نرمافزار پرداختیم البته پل از من واردتر بود و چه بسا میخواست یك شركت سختافزار داشته باشیم. در این زمینه ما بحثهای زیادی با هم داشتیم. این فكر را با پل از دوران دبیرستان داشتیم. من به پل گفتم ریزپردازنده اینتل ۸۰۸۸ به اندازه كافی قدرتمند نیست و بنابراین، ما باید شركت را راهاندازی كنیم. بعد از یك سال و نیم كار پیاپی به عنوان اولین محصولمان BASIC را نوشتیم. در سال ۱۹۸۳ به فكر افتادم هیات مدیرهیی از افراد برجسته و خبره بگمارم و از مشورتهای آنها استفاده كنیم. Towne را به عنوان اولین رییس مایكروسافت آوردیم و به مرور افراد مستعد را جذب كردیم. پس از آن Jon Shirley را آوردیم كه كار تیمی را بخوبی بلد بود و به كسب و كار علاقه داشت.پس به نظر میرسد شركت كاملا متكی به شما باشد.
نه كاملا، من از جوانترین مدیران عاملی هستم كه میتوانید در شركتها سراغ بگیرید. تغییر مدیرعامل معمولا یك انتقام توام با خطر برای سازمان است. اما من سعی كردهام سیستمی پدید آورم كه متكی به فرد نباشد. دارایی حقیقی شركت ما كاركنان ماست. باید به كاركنان اجازه داد وظایف و كارهایشان را بخوبی مدیریت كنند.
● امروز شما چه كار میكنید؟
من در مقام رییس شركت بیشتر درصدد جذب و به كارگیری افراد نخبه، بستن قراردادهای جدید و فروش نرمافزار هستم، استخدام افراد باهوش از همان ابتدا مهمترین نكته برای ما بوده است. بسیار تلاش كردهایم كه افراد متناسب با فرهنگ سازمانی خود را پیدا و جذب كنیم.
● فكر میكنید چه وقت رشد مایكروسافت به انتها میرسد؟
ما براساس رویكرد درازمدت خود معتقدیم این كسب و كار به صورت سیكلی جلو میرود. یعنی فراز و نشیب دارد. ما به كسب سود خود مطمئن هستیم البته تولید نرمافزارهای برتر سود بیشتری دارد. تنها سوال این است كه چگونه رهبری خود را در تولید و عرضه نرمافزار حفظ كنیم. ما نسبت به توانایی خود در این زمینه اطمینان داریم، ما یك شركت با آینده غیرقابل باور هستیم.
● فكر میكنید روزی مایكروسافت از بین برود؟
بیتردید روزی فرا خواهد رسید كه ستاره بلندپروازی، گوی كسب و كار را از دست مایكروسافت برباید. تنها امید من آن است كه آن روز ۵۰ سال دیگر باشد نه ۲ یا ۵ سال دیگر.
منبع : روزنامه اعتماد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست