پنجشنبه, ۱۹ مهر, ۱۴۰۳ / 10 October, 2024
مجله ویستا

واقعیت های کارآفرین بودن


واقعیت های کارآفرین بودن
بسیاری از کارآفرین ها معتقدند برای موفقیت شانس نقش مهمی دارد اما واقعیت این است که برنامه ریزی تجاری و آغاز فعالیت در صورتی که با در نظر گرفتن تمام واقعیت های موجود و به شکل علمی باشد در اکثر موارد با پیروزی همراه است.
۱) کارآفرینی استرس زاست. اگر تصور می کنید رعایت زمان بندی یک ریسک کاری دشوار و پراضطراب است بهتر است رعایت زمان بندی برنامه های تجاری خود را تجربه کنید. هنگامی که مسوولیت کسب و کار بر عهده خود شماست به ویژه وقتی که از لحاظ مالی تحت فشار هستید اضطراب عظیمی به شمار وارد می شود. این فشارها حتی با ثبات ترین شخصیت ها را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. به ویژه در مراحل اولیه فعالیت، شما با دو نوع فشار روبه رو هستید. فشار نخست حاصل راه انداختن کار و فشار دوم با سرعت کافی انجام دادن این کار است زیرا سرعت کم منابع مالی شما را با تهدید روبه رو خواهد کرد.
۲) کارآفرینی پایان ندارد. در اکثر شغل ها هنگامی که از محل کار خارج می شوید کار پایان می یابد و می توانید به لذت بردن از خانواده، سرگرمی ها و دوستان بپردازید اما در نقش کارآفرین حجم کار به ویژه در مراحل اولیه فعالیت بسیار عظیم است. در این مراحل شما مدیر عامل، مسوول بخش منابع انسانی، بازاریاب، مسوول امور فنی و... شرکت هستید. به این ترتیب هرگز لحظه ای پیش نمی آید که احساس کنید کارهای روز به پایان رسیده است و همواره کارهایی هست که می توان انجام داد: بررسی بازارهای جدید، تماس با رسانه ها، طراحی محصولات جدید، نوشتن متن تبلیغات و... انجام این کارها تمام زمانی را که قبلاً صرف خانواده و سرگرمی های تان می کردید از میان خواهد برد. بدین ترتیب برقراری توازن بین شغل و خانواده بسیار دشوار است.
۳) کارآفرینی خسته کننده است. گاه شریک شما فردی ناباب است. گاه محصولاتی که از یک عرضه کننده خارجی دریافت کرده اید همگی نقص دارند و شما مجبور هستید فردا از این کالاها در یک نمایشگاه استفاده کنید. گاه برنامه های تبلیغات تجاری شما در اثر بد شدن هوا لغو می شود، این فهرست پایان ندارد و هر یک از این موارد می تواند بیش از کارهای معمول جسم و روح شما را خسته کند. بنابراین با این اضطراب، فشار کاری و عوامل خسته کننده آیا کسی پیدا می شود که در این مسیر حرکت کند؟ پاسخ روشن است: جنبه های مثبت کارآفرینی جنبه های منفی را خنثی می کنند.
۱) کارآفرینی مملو از پاداش های مالی و روحی است. هنگامی که به موفقیت می رسید هم از لحاظ روحی و هم مالی پاداش می گیرید. هیچ احساسی بهتر از این نیست که مشاهده می کنید کالایی که با تحمل مشکلات تولید کرده اید در قفسه فروشگاه ها مورد توجه مشتری ها قرار گرفته است. همچنین جذب مشتری جدید که حاصل فعالیت های شبانه روزی شماست بسیار لذت بخش است. هنگامی که مشتری ها می گویند کالا یا خدمات شما در زندگی شان تغییر ایجاد کرده، کسب و کار شما از لحاظ مالی ثبات پیدا کرده و در حال کسب سود هستید همگی احساس رضایت در شما به وجود می آورد.
۲) کارآفرینی فعالیتی منعطف است. هنگامی که برای خود کار می کنید این احساس در شما به وجود می آید که دیگر هرگز نمی توانید در محیط کاری خشک و بی انعطاف اداره ها و شرکت ها کار کرده و مجبور باشید ۹ صبح تا پنج بعدازظهر در محیط کار باشید. انعطاف از مهم ترین ویژگی های کارآفرینی است. احتمالاً بیشتر کار می کنید اما شرایط را خودتان تعیین می کنید. هر زمان بخواهید می توانید فرصتی را به انجام کارهای فوری و ضروری خانواده اختصاص دهید.
۳) کارآفرینی فرصتی برای خلاقیت است. انگیزه بسیاری از کارآفرین ها خلق محصولی بزرگ، کمک به دیگران و ایجاد اشتغال است. احتمالاً کسب و کار شما به گونه ای است که فرزندان شما نیز در آینده می توانند در آن مشغول کار شده و در اداره شرکت به شما کمک کنند. نفس به وجود آوردن یک جنبه از هیچ و توسعه دادن آن طی سال های متمادی درست شبیه بزرگ کردن فرزند بسیار جذاب و ارضاکننده است. این حالت اقنا تقریباً در هیچ فعالیت شغلی دیگر مشاهده نمی شود.
منبع : روزنامه سرمایه