چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

آشنایی با خانه موسیقی


آشنایی با خانه موسیقی
خانه موسیقی نهم مهر ماه ۱۳۷۸ اعلام موجودیت کرد و بعد از نزدیک به یک سال در ۱۶مرداد ماه ۱۳۷۹ به عنوان موسسه‌ای فرهنگی وهنری به ثبت رسمی رسید.
این نهاد با مجوز رسمی وزارت ارشاد فعالیت خود را آغاز کرده‌است.
هیئت موسس این نهاد موسیقایی که تا کنون بیش از ۸ هزار نفر عضو دارد، عبارت بودند از علی تجویدی ، حسین دهلوی ، مصطفی کمال پورتراب ، فرهاد فخرالدینی، حسن ریاحی، محمد سریر، مجید کیانی ،احمد پژمان، کریم صالح عظیمی، فریدون ناصری ،حسین علیزاده، محمد رضا درویشی ، داریوش پیرنیاکان، داود گنجه‌ای ، کامبیز روشن‌روان، محمد سعید شریفیان ، حمید رضا اردلان ، آذین موحد ، سید نورالدین رضوی سروستانی. که از این میان ناصری، تجویدی، رضوی سروستانی، به دیار باقی شتافتند.
خانه موسیقی دارای ۹ کانون است که بر اساس اساسنامه آن از هر کانون سه تن عضو پیوسته می‌توانند در مجمع عمومی سالانه آن شرکت کرده و هر دو سال یکبار هم برای عضویت در هیئت مدیره خانه موسیقی ثبت نام کنند.
بزرگترین کانون این نهاد کانون نوازندگان ایرانی است که بیش از ۴ هزار عضو دارد و کوچکترین کانون آن کانون صدابرادارن است که تنها ۳۱ نفر عضو دارد.
در کنار این کانون‌ها کانون نویسندگان و پژوهشگران ، کانون نوازندگان کلاسیک، کانون خوانندگان ایرانی، کانون خوانندگان کلاسیک، کانون سازسازان، کانون آهنگسازان و کانون مدرسان هفت کانون دیگر خانه موسیقی را شکل می‌دهند.
ارکان خانه موسیقی را هیئت موسس، هئیت مدیره، مدیرعامل و بازرس شکل می‌دهند.
هر کانون نیز برای خود هیئت مدیره و بازرسی جدا دارد که مجموع آنها مجمع عمومی خانه موسیقی را به عنوان بالاترین رکن تصمیم گیری این نهاد شکل می‌دهند.
در کنار آن شورای عالی خانه موسیقی هم قرار دارد که اعضای آن به انتخاب هئیت مدیره به مجمع عمومی معرفی و بعد از رای گیری به عضویت در این شورا منصوب می‌شوند.
این شورا در چند سال اخیر عملا غیر فعال بود و از سال جاری جلسات نسبتا منظمی را به ریاست محمدرضا شجریان تشکیل داده است که ماحصل آن انتشار نخستین بیانیه این شورا بود که بعد از آن این بیانیه‌ها تداومی نیافت و دیدگاه‌های این شورا در نهایت در سایت خانه موسیقی انعکاس یافت.
توضیحات بیشتر درباره چگونگی عضویت و نیز نحوه انتخاب و رود افراد به کادرهای این نهاد در اساسنامه آن آمده است. اساسنامه‌ای که اهداف و سیاست‌های کلان خانه موسیقی هم در آن انعکاس یافته است.
نخستین مدیرعامل خانه موسیقی حسین علیزاده بود که بعد از شش‌ماه از سمت خود انصراف داد، سپس محمد سعید شریفیان به این سمت برگزیده شد که وی هم بعد از مدتی انصراف داد و بعد از‌ آن زنده یاد فریدون ناصری این سمت را به عهده گرفت.
بعد از فریدون ناصری ، کامبیز روشن روان عهده دار مدیرعاملی این نهاد شد و سپس حمیدرضا نوربخش این سمت را عهده دار شد.
آخرین مدیرعامل خانه موسیقی محمد سریر است که همزمان دو سمت ریاست و مدیرعاملی را بر عهده دارد.هیئت مدیره کنونی خانه موسیقی عبارتند از محمد سریر(رئیس ومدیرعامل)، داود گنجه‌ای ( قائم مقام)، داریوش پیرنیاکان(دبیر و سخنگو)، حمید رضا نوربخش( تقی ضرابی)، نصرالله ناصح‌پور و فرشاد توکلی.
بازرسی این نهاد را هم سید ابوالحسن مختاباد عهده‌دار است.
خانه موسیقی در نشست سال گذشته مجمع عمومی فوق‌العاده خود تصویب کرد که اساسنامه این نهاد تغییراتی پیدا کند که هنوز این تغییرات اعلام نشده است.
ملک در اختیارخانه موسیقی در انتهای خیابان جمالزاده تقاطع فاطمی قرار دارد و یکی دیگر از ساختمان‌های آن که محل برگزاری نشست‌های هیئت مدیره کانون‌های نه‌گانه است، در ساختمان آفتاب در خیابان صبای جنوبی قرار دارد.
بیمه کردن بیش از ۳هزار عضو خانه موسیقی و همکاری با نهادهای دولتی و نیمه دولتی از جمله فعالیت‌های عمده این نهاد به شمار می‌رود.
منبع : همشهری آنلاین