چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

با دکتر علیرضا آزمندیان، مرد سال های تغییرات


با دکتر علیرضا آزمندیان، مرد سال های تغییرات
چند سالی است که جامعه ماه با فضایی رو به رشد در حیطه مسایل روان شناسی مواجه است که به سبب جوان بودن کشور و همزمان آن مطرح شدن چنین مباحثی در غرب و سایر نقاط جهان در ایران هم مورد استقبال قرار گرفته است. از این پس سعی می کنیم تا با معرفی افراد مهمی که در این زمینه تلاش جدی دارند خوانندگان را با نظرات ایشان آشنا سازیم. در نخستین گام لازم دانستیم از دکتر علیرضا آزمندیان بنویسیم که چند سالی است در ایران به طور جدی تلاش می کند تا جامعه را با تکنولوژی فکر آشنا سازد و در واقع خود وی بنیانگذار این تکنولوژی در ایران نیز به حساب می آید او کسی است که هر چند توانست با نشان دادن شایستگی های فردی اش به سرعت درجات رشد و بالندگی را پشت سر بگذارد اما کسی است که هرگز فراموش نکرد که در کودکی و حتی نوجوانی چه سختی هایی را به لحاظ تنگناهای مادی پشت سر گذاشته است و متحول شدن خود را مدیون خواندن یک کتاب و شرکت کردن در سمیناری مربوط به ثروتمند شدن می داند همان زمان متوجه شد که با کار کردن روی نظام فکری خود و ارتباط با ضمیر ناخودآگاه قادر است دنیای خود را عوض کند و به آنچه آرزو دارد دست یابد.
او در سال ۱۳۳۲ متولد شد در دبیرستان علوی تهران درس خواند و در مقطع لیسانس در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف فارغ التحصیل شد اما خبرنگار سیاسی و اقتصادی صدا و سیما شد به جبهه های جنگ رفت و در سال ۶۴ برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و فوق دکترای خود را در رشته مهندسی صنایع و سیستم ها گرفت مدیرعامل شبکه تلویزیونی آفتاب در نیویورک شد اما ترجیح داد پس از چهار سال که در این سمت بود به ایران باز گردد زیرا حس می کرد ایرانیان به دستاورد مطالعاتی که در این سال ها درباره قدرت فکر داشته است، بیشتر نیاز دارند پس سال ۷۶ به ایران بازگشت و ضمن آنکه در دانشکده فنی دانشگاه تهران مشغول به کار شد موسسه فرهنگی علمی پدیده فکر تاسیس کرد و از آن زمان تاکنون کلاس ها، سمینارها، کتاب ها، نوارهای زیادی را نیز در بسط این تفکر تولید کرده است. اما تکنولوژی فکر چیست؟
● تکنولوژی فکر
تکنولوژی فکر ایجاد نگرشی نو در اندیشه ها و باورهای فرد فرد مردم است و از آنجا که همه چیز برای انسان از فکر او آغاز می شود و فکر سیگنال ورودی بسیار مهمی برای کامپیوتر ضمیر ناخودآگاه به حساب می آید و پدیده فکر است که ضمیر ناخودآگاه را هدایت و فرماندهی می کند نام اصول و پیاده سازی این اصول در فکر را تکنولوژی فکر نام نهاده اند. راز این تکنولوژی جدید در این است که در وجود بشر کامپیوتر عظیمی به نام ضمیر ناخودآگاه Minb Sudconscious وجود دارد که اگر به طور صحیح برنامه ریزی کند قادر خواهد شد تمام سیستم وجودی خود را تغییر دهد و هر طور که می خواهد خود را بسازد. بنیانگذار تکنولوژی فکر در ایران دکتر علیرضا آزمندیان است که از سال حدود ۱۲ سال پیش تاکنون سعی دارد به انسان ها این حقیقت را بیاموزاند که قادرند با کار کردن روی فکر خود به هر آنچه که می خواهند دست یابند و البته راه های دستیابی به آن را نیز یادآور می شود. دکتر علیرضا آزمندیان معتقد است: ضمیر ناخودآگاه انسان پدیده، شگفت انگیزی که تمام سیستم وجودش را به عنوان پست اجرایی اداره و کنترل می کند و روحیه و شخصیت و نظام باورهای آدمی را شکل می دهد و نیز به هنگام لزوم، ارتباط انسان را با کل جهان آفرینش برقرار می کند و تمام اسباب و وسایل تحقق اهداف و آرزوهای او را فراهم می کند.
به عبارت دیگر ضمیر ناخودآگاه به انسان این امکان را می دهد که از قدرت ماورا» الطبیعه خود استفاده کند و هر آنچه را که اراده کند، خلق کند و هر چند که هنوز ابعاد توانایی های این ضمیر کشف نشده اما بشر دریافته است که با بهره گیری از آن می تواند دنیای جدیدی را برای خود خلق کند و همچنانکه آزمندیان نوید می دهد بتواند در این دنیا زیبا زندگی کند و به خوشبختی و سعادت واقعی برسد. آزمندیان با انتشار دو کتاب به نام تکنولوژی فکر (۱) چگونه راه سعادت را یافتم و تکنولوژی فکر (۲) زندگی در مسیر کمال سعی دارد، با ارائه ویژگی ها و ابعاد و طرز استفاده از این تکنولوژی خواننده را با آخرین دستاوردهای بشر در زمینه علم توسعه انسانی و خود مدیریتی آشنا سازد و در نهایت با ارائه راهکارها و راهنمایی ، امکان بهره مندی از این تکنولوژی را در زندگی شخصی برای مخاطبان خود فراهم آورد. آن چنانکه خود آزمندیان می گوید: «تکنولوژی فکر سیستمی برای خود شکوفایی و نظامی تحول آفرین، پیام آور سفری عرفانی است که مبدا آن خود انسان و مقصد خداوند رحمان و رحیم است. تکنولوژی فکر ابزاری برای تحول انسان و بازگشت او به خویشتن خویش است و قدم گذاشتن در این وادی زندگی، شما را به گونه ای متحول می کند که هر روزتان با روز قبل متفاوت می شود و هر صبح دریچه نوینی به سوی زندگی پر حاصل گشوده می شود و هر روز احساس تولدی دوباره خواهید داشت و از لحظه لحظه زندگی خود لذت می برید.»

مهتا حیاتی
منبع : روزنامه ابتکار