یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

سالمندی با طعم لبخند


سالمندی با طعم لبخند
همواره در کنار خوشی و شادی، سختی و ناراحتی وجود دارد. زمانی که بیمار می‌شویم و جایی از بدن‌مان درد می‌کند، به جسم ما فشار وارد می‌شود و زمانی که دلمان برای عزیزی تنگ شده است، از دست کسی ناراحت هستیم و یا درآمدمان کم شده است، روح ما تحت فشار از اوقات این مسائل ناراحت‌کننده، خارج از اختیار ما هستند و نمی‌توانیم جلوی آنها را بگیریم و از عواقب بعدی آن، مانند اضطراب، دلشوره، حواس‌پرتی، عصبانیت، بی‌خوابی، بی‌اشتهایی، زودرنجی و جلوگیری کنیم.
▪ توصیه‌های زیر ممکن است در این کار به شما کمک کند:
ـ زمانی که به کمک نیاز دارید، از درخواست آن کوتاهی نکنید.
ـ خود را به کاری در خانه مشغول کنید. به‌عنوان مثال وسایل خود را مرتب کنید و آشپزی کنید، چیزی بدوزید و...
ـ به کاری که مورد علاقه‌تان است، بپردازید. به‌عنوان مثال به موسیقی مورد علاقه خود گوش دهید یا برنامه‌ای را که دوست دارید، از تلویزیون تماشا کنید.
ـ با یک نفر دوست یا اقوام نزدیک صحبت کنید. اگر می‌توانید به دیدن او بروید و یا تلفنی با او صحبت کنید.
ـ ورزش مستمر به کاهش اضطراب کمک می‌کند.
ـ از خانه خارج شوید. برای مدت کوتاهی به دیدن مغازه‌ها بروید و یا در پارک قدم بزنید.
ـ به‌طور منظم ورزش کنید. ورزش منظم، علاوه بر اثرات خوبی که بر سلامت جسم دارد، سلامت ذهن را نیز افزایش می‌دهد و در کاهش فشارهای زندگی موثر است. تمرینات آرام‌سازی را انجام دهید، به‌خصوص زمانی که ناراحت و دل‌نگران هستید و استرس دارید.
▪ تمرینات آرام‌سازی
ـ در این تمرین، عضلات به‌ترتیب از سر به‌طرف پا یا برعکس سفت می‌شود؛ ۱۰ تا ۱۵ ثانیه در این حالت نگه‌داشته می‌شود و بعد به آرامی شل می‌شود. این سفت‌شدن و شل‌شدن عضلات، تاثیر خوبی بر آرامش ذهن می‌گذارد.
ـ ابتدا به یک مکان خلوت بروید. روی صندلی بنشینید، پشت خود را صاف نگه‌دارید، کف پاها را روی زمین بگذارید و دست‌ها را روی ران قرار دهید.
ـ ابروها را تا جایی که می‌توانید، به طرف بالا بکشید و در این حالت نگه دارید، سپس به آهستگی رها کنید.
ـ چشم‌هایتان را محکم بسته و پلک‌ها را روی هم فشار داده و در این حالت نگه دارید، سپس به آهستگی چشم‌ها را باز کنید.
ـ زبان خود را به سقف دهان فشار دهید. فشار را نگه دارید، سپس به آهستگی رها کنید. دندان‌های خود را روی هم فشار دهید و فشار را نگه‌دارید، سپس به آهستگی رها کنید. در صورتی که دندان مصنوعی دارید، این حرکت را
انجام ندهید.
ـ لب‌هایتان را به هم فشار دهید و چروک کنید، فشار را نگه دارید و سپس به آهستگی رها کنید.
ـ شانه‌هایتان را بالا بکشید و سفت نگه دارید، سپس به آهستگی رها کنید.
ـ دست راست را مشت کنید و ساعد را روی بازو خم کنید و محکم فشار دهید. در این حالت نگه دارید، سپس به آهستگی رها کنید. این حرکت را با دست چپ نیز انجام دهید.
ـ یک نفس عمیق بکشید، ریه‌تان را از هوا پر کنید، نفس خود را حبس کنید و به شکم خود فشار وارد کنید، مثل اینکه می‌خواهید شکم خود را باد کنید. سپس به آهستگی نفس را بیرون بدهید و ریه را کاملا خالی کنید.
ـ کتف‌ها را تا جایی که می‌توانید، به عقب ببرید، فشار دهید و در این حالت سفت نگه دارید، سپس به آرامی رها کنید.
ـ پای راست را صاف نگه‌دارید، پنجه پا را به‌طرف بیرون بکشید، در این حالت نگه دارید، بعد پنجه پا را به طرف خودتان خم کنید، پا را سفت در این حالت نگه دارید، سپس به آهستگی پا را زمین بگذارید. این حرکت را با پای چپ نیز تکرار کنید.
ـ زانوی راست را خم کنید و ران را تا جایی که می‌توانید، بالا بیاورید و سفت نگه دارید، سپس به آهستگی پا را زمین بگذارید. این حرکت را با پای چپ تکرار کنید و این تمرین را روزی یک تا ۲ بار انجام دهید.
منبع : روزنامه تهران امروز


همچنین مشاهده کنید