سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
امریکا، القاعده را به عراق برد، مقصد بعدی لبنان است
سید حسن نصرالله دبیر كل حزب الله لبنان خواستار به كارگیری تدابیر امنیتی، سیاسی و قضایی در حل موضوع فتح الاسلام شد.
به گزارش رجانیوز، دبیركل حزبالله این موضوع را جمعه شب در سخنانی تلویزیونی به مناسبت هفتمین سالگرد پیروزّی " مقاومت اسلامی " و بیرون راندن نیروهای رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰بیان كرد.
سید حسن نصرالله، به موضوع درگیریهای چند روز گذشته نیروهای گروه فتحالاسلام با ارتش لبنان در طرابلس ( شمال لبنان ) اشاره كرد و این مساله را بسیار پیچیده و حساس خواند
وی راه حل این مشكل را قضایی و سیاسی دانست و تاكید كرد: تكیه بر راه نظامی برای نابودی فتحالاسلام بسیار خطرناك بوده و لازم است دولت تدابیر امنیتی، سیاسی و قضایی را در این زمینه اتخاذ و درگیریها را متوقف كند.
سید حسن نصرالله تاكید كرد: ورود ارتش به اردوگاه موجب انفجار در لبنان خواهد شد چنانكه اكنون بیشتر قربانیان این حادثه از لبنانیها هستند.
دبیركل حزب الله درباره علت تاخیر در صدور بیانیه از سوی حزب الله در این زمینه گفت: ما منتظر شدیم تا اطلاعات صحیحی در این زمینه به دست آوریم و آنگاه موضعگیری كنیم چون موضوع به سرونوشت دو ملت ( فلسطین و لبنان ) بستگی دارد.
به گفته وی، ارتش تنها نهاد ملی است كه میتواند حافظ امنیت و وحدت ملی باشد و این آخرین چیزی است كه برای ما باقی مانده است و تجاوز و تعدی به آن از سوی هر كس كه باشد ممنوع و خط قرمز محسوب میشود.
نصرالله افزود: كسانیكه به ارتش تعرض كردهاند باید به دست عدالت سپرده شوند.
وی گفت: اما علاوه بر ارتش، مردم غیر نظامی نیز كه در اردوگاهها زندگی میكنند خط قرمز حساب میشوند و كسی نمیتواند آنها را مورد تعرض قرار دهد زیرا اردوگاه نیز مانند یك محله از محلههای لبنان است و نمیتوان همه مردم را به خاطر پناه بردن چند جنایتكار به آن قتل عام كرد.
وی با انتقاد از برخی اقدامات نیروهای انتظامی لبنان گفت: اخیرا برخی ماموران انتظامی به گونهای افراد را بازداشت كرده و یا به قتل میرسانند كه گویی جای قاضی و دادستان را هم گرفتهاند و این امنیت و صلح داخلی را مورد تعرض قرار میدهد.
سید حسن نصرالله دبیركل حزبالله ، در بخشی دیگر از سخنانش آمریكا را متهم كرد كه به فكر جنگی دیگر و این بار با القاعده در لبنان است.
نصرالله با مشكوك خواندن ارسال محمولههای نظامی از سوی آمریكا تحت عنوان "كمكهای نظامی برای دولت سنیوره" افزود: آمریكا زمان جنگ رژیم صهیونیستی علیه لبنان، به كشور ما نه تنها كمكی نكرد بلكه با تجهیز و تشویق اسراییل و مانع شدن از تصویب به موقع قطعنامهپایان جنگ عملا دست رژیم صهیونیستی را در كشتار مردم لبنان بازگذاشت اما اینك چگونه است كه غیرتمند شده و حتی سریعتر از زمان كمك به نیروهای نظامی خود به دولت لبنان سلاح میرساند؟
وی افزود: نمی دانم این محمولهها به درخواست دولت سنیوره بوده یا نه، اما این اقدام در این شرایط ، كار بسیار خطرناكی است.
نصرالله با اشاره به سخنان رییس جمهوری آمریكا در مورد جنگ با عراق گفت: یكی از اهداف حمله آمریكا به عراق جذب افراد القاعده و جمعآوری همه آنان در عراق بود زیرا برای واشنگتن این گزینه مطلوبتر است كه ( القاعدهایها) در عراق باشند تا در آمریكا بجنگند.
دبیركل حزبالله افزود: به همین دلیل است كه عراق اكنون بهای تسویه حساب آمریكا و القاعده را میپردازد و در آستانه جنگ داخلی قرار دارد.
به گفته وی، الان هم وضعیت مشابه عراق در لبنان مطرح است و باید سوال كرد كه آیا با لبنان نیز قصد دارند مانند عراق رفتار كنند و آن را به صحنه جنگ بین آمریكا و القاعده تبدیل كنند.
وی اظهارداشت : من این سوال را از سنیوره میپرسم آیامی خواهید لبنان را به صحنه جنگ دیگران تبدیل كنید تا ارتش با القاعده درگیر شود، این خطر جدی است و لبنان اكنون در مرحلهی دشواری است و شما خودتان پیش از هر كسی علیه آرامش ۱۰۰روزه كه خودتان پیشنهاد دادهاید ، جنگ آغاز كردهاید.
دبیركل حزبالله در بخش دیگری از اظهاراتش درباره دلایل ورود حزبالله به فعالیتهای سیاسی و دولت گفت: بعد از پیروزی مقاومت در سال ۲۰۰۰در مقابل رژیم صهیونیستی، حزبالله توقع پست، مقاوم و یا سپاسگزاری و تشكر نداشت اما ما تنها چیزی كه از دولت خواستیم این بود كه به افراد و مناطقی كه در جریان اشغال رژیم صهیونیستی بودند توجه ویژهای شود، چون بیشتر كسانیكه در مقاومت حضور داشتند از مناطق " عكار" " بقاع " و جنوب بودند.
وی گفت: از ماه مارس ۲۰۰۵و زمان وقوع زلزله بزرگ ترور رفیق حریری نخست وزیر سابق لبنان، كشور ما وارد تونل تاریكی شد و تهدیدهای زیادی لبنان را از هر سو فرا گرفت و به همین دلیل حزبالله نه به خاطر خواستههای سیاسی بلكه برای نجات كشور وارد كار سیاسی شد.
سید حسن نصرالله افزود: از نظر حزب الله مبارزه با اسراییل پاكیزهتر از كار سیاسی است. چون كار سیاسی متكی بر دروغ و حیله است.
نصرالله خاطر نشان كرد :حزبالله با تمام قدرت وارد حیات سیاسی لبنان شد و اولویت را به دور نگه داشتن كشور از فتنه قرار داد، چون بعد از ترور رفیق حریری اتهامهای زیادی پیش آمد كه شیعیان را به این ترور متهم می كردند تا جنگ طایفهای راه بیاندازند
به گفته وی، این فتنه و تهدید برای مسلمانان با مسیحیان، لبنانیها با سوریها و لبنانیها با فلسطینیها نیز وجود دارد، به ویژه آنكه پس از ترور حریری مسوولیت كامل این حادثه به گردن سوریه انداخته شد، بدون آنكه دلایلی قانونی در این زمینه ارایه شود.
وی با اشاره به نقش ارتش گفت: حفظ اقتدار و سلامت این نهاد برای حمایت از دولت، موسسات و نهادهای جامعه و حفظ صلح داخلی و وحدت ملی در لبنان ضروری است به ویژه آنكه كشور الان در شرایط بسیار دشواری قرار دارد و در سال گذشته كسانی سعی كردند ارتش را وارد درگیریهای داخلی كنند.
وی دلیل دیگر ورود حزب الله به سیاست و دولت را حمایت از مقاومت دانست و گفت: اسم، سلاح و وجود مقاومت مورد تهدید و تعرض قرار گرفته است و حتی برخی بین مقاومت و آزادسازی جنوب، كلمه مقاومت را برداشته و بكار نمیبرند.
نصرالله تاكید كرد: ما در گفت و گوهای ملی همه مواضع خود را در خصوص مقاومت مشخص و اعلام كردیم، ما نه به دنبال افزایش تعداد كرسیهای مجلس بودیم و نه به دنبال پست وزارتی و تشكیل دولت ولایت فقیه، بلكه ائتلاف چهارگانه را با حسن نیت برقرار كردیم. (حزب الله، امل، مستقبل، حزب سوسیالیست ترقیخواه).
وی افزود : اما دیدیم اوضاع به سمت دیگری پیش میرود و گروه ۱۴مارس موضوع دادگاه را بطور غیرمعمول به شورای امنیت فرستاد تا تصویب شود و این اشتباه بود البته هنوز هم وقت برای تصویب این طرح در داخل لبنان هست.
دبیركل حزب الله اظهارداشت: پس از جنگ هم ما خواهان تشكیل دولت وحدت ملی شدیم و این بزرگترین اتهام ما از نظر گروه ۱۴مارس بود، این گروه ما را به خراب كردن كشور متهم كرد و گفت: ما به خاطر تعطیلی دادگاه بینالمللی و پرونده هستهای ایران جنگ را به راه انداختیم در حالی كه چنین نبود و ما میگویم راه حل بحران كنونی تشكیل دولت نجات ملی است، ما خواهان وزیران اضافی نیستیم و میخواهیم همه در دولت و تصمیمگیری ها مشاركت داشته باشند.
به گفته وی، لبنان بعد از جنگ با چالشهای فراوانی روبرو شده و حل آنها نیازمند به مشاركت همه است.
نصرالله افزود: در مقابل اگر همه دنیا هم در حمایت از گروه ۱۴مارس جمع شوند قادر به تحمیل نظر خود به ملت لبنان نخواهند شد و این واقعیت را گذشته لبنان از سال ۱۹۷۵تاكنون ثابت كرده است.
منبع : مرکز اسناد انقلاب اسلامی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست