یکشنبه, ۲۵ آذر, ۱۴۰۳ / 15 December, 2024
مجله ویستا

ده زلزله جزیره


ده زلزله جزیره
در دو هفته اخیر فوتبال، جزیره شاهد رخ دادن اتفاقات عجیب و غریب بسیاری بوده. با این اتفاقات باید به انتظار دوران جدیدی در لیگ برتر باشیم. روزنامه ایندیپندنت نگاهی به اتفاقات بزرگ فوتبال انگلیس در چهارده روز گذشته انداخته که در اینجا آنها را می‌خوانید:
۱)‌ بزرگ‌ترین باشگاه جهان در حال حاضر منچسترسیتی است.
دیگر وقت آن رسیده ثروت ۸/۲میلیارد پوندی جو لوئیس مالک تاتنهام و حتی دارایی‌های ۱۱ میلیارد پوندی رومن آبراموویچ را فراموش کنید. اکنون شیخ‌منصور با ثروت ۵۵۰ میلیارد پوندی‌اش حرف اول و آخر را در فوتبال جزیره می‌زند. البته داشتن ثروتمندترین مالک لزوما به معنای این نیست که باشگاه شما بزرگ‌ترین باشگاه باشد. شیخ تنها با ۲۱۰ میلیون پوند سیتی را خرید. این در حالی است که ارزش اولدترافورد تقریبا ۹۰۰ میلیون پوند و رئال‌مادرید ۶۴۶ میلیون پوند است. اما سیتی با مالک ثروتمندش امیدوار است خیلی زود در عرصه جهانی به یکی از قطب‌های فوتبال باشگاهی تبدیل شود که با وجود حضور شیخ‌منصور این امر دور از دسترس نیست.
۲) قدرتمندترین فرد در دنیای فوتبال اکنون یک زن است.
نام او آماندا استاولی است. تاکسین شیناواترا این خانم ۳۴ ساله را به‌خدمت گرفت تا منچسترسیتی را برایش به‌فروش برساند چراکه او روابطی با خانواده‌های سلطنتی در خلیج‌فارس داشت و حربه شیناواترا کارگر شد. او برای فروش سیتی با پیشنهاد چندین شیخ روبه‌رو شد تا سلیمان‌الفهیم زبان شیخ‌منصور در رسانه‌ها وارد میران شد و با هوش و علاقه‌مندی‌اش توجه خانم استاولی را جلب کرد. او هرچند با اصل فوتبال کاری ندارد اما با کارهایش می‌تواند باشگاهی را زیر و رو کند. استاولی هنوز در تلاش است تا شیخ‌محمدبن راشد آل‌مکتوم، داماد شیخ‌منصور آنفیلد را بخرد. مطمئن باشید فروش سیتی، آخرین اقدام خانم استاولی در فوتبال بریتانیا نخواهد بود.
۳) مهم‌ترین مکان در دنیای فوتبال اکنون دوحه است...
پایتخت قطر همیشه محل برگزاری نشست‌های جهانی در مقوله‌های اقتصادی است اما اکنون دوحه به مکانی برای حل و فصل مشکلات باشگاه‌های انگلیسی تبدیل شده. نیوکاسل و اورتون برای حل مشکلات اخیرشان راهی دوحه شده‌اند. انقلاب سیتی باعث شد دوران مالکان آمریکایی در لیگ برتر به پایان برسد. آمریکایی‌ها فکر می‌کردند می‌توانند از طریق یونایتد، لیورپول، اورتون، استون‌ویلا و آرسنال جیب‌های‌شان را پر پول کنند اما نشان دادند در این امر موفق نیستند و با کنار کشیدن میلیاردرهای روسی به نظر می‌رسد دور، ‌دور عرب‌هاست.
۴) روبینیو ارزشمند‌ترین بازیکن بریتانیا است.
روبینیو در حال حاضر در سیتی ۱۶۰ هزار پوند در هفته دستمزد می‌گیرد؛ مبلغی که جان تری و لمپارد در آرزوی دریافت آن هستند. پله که زمانی روبینیو را «پله بعدی» معرفی کرده بود انگیزه‌های مالی را دلیل حضور این برزیلی در سیتی دانست و مدعی شد او به‌زودی در این تیم به مشکل برخورد خواهد کرد. اما به اعتقاد مارک هیوز او کانتونایی جدید را به خدمت گرفته که از آمدن به این تیم هرگز پشیمان نخواهد شد. هیوز می‌گوید: «روبینیو بهترین تصمیم را برای آینده‌اش گرفت. وقتی بازیکنی با استعداد روبینیو به تیم ملحق می‌شود سطح سایر بازیکنان به صورت خودکار بالا می‌رود. این اتفاق همیشه رخ می‌دهد. آمدن روبینیو کار من را هم راحت‌تر خواهد کرد چراکه هر بازیکنی غرور دارد و بازیکنان دوست ندارند از بهترین بازیکن تیم و حتی کشور عقب بیفتند.»
البته مقایسه روبینیو و کانتونا به هیچ‌وجه کار درستی نیست. کانتونا زمانی‌که به یونایتد پیوست دوسال از روبینیو بزرگ‌تر بود کانتونا ذاتا یک رهبر بود و کاریزمای خاص خودش را داشت که ستاره برزیلی سیتی هیچ‌یک از آنها را ندارد.
۵) چلسی هافبک کم دارد.
زمانی چلسی آنقدر هافبک داشت که لوئیس فیلیپه اسکولاری ماکه‌له‌له، سیدون و رایت فیلیپس را به فروش رساند. اما با مصدومیت بالاک و غیبت پنج‌ماهه اسین از میادین به دلیل آسیب‌دیدگی اسکولاری باید فکری به حال خط میانی تیمش بکند.
۶) مربیان دیگر بازیکن نمی‌خرند.
کوین کیگان و آلن کربیشلی به این دلیل استعفا دادند چون معتقد بودند قدرت لازم را برای خرید بازیکنان مورد علاقه‌شان ندارند و نمی‌توانند تصمیمات حیاتی در مورد تیم‌شان بگیرند. مالکان باشگاه‌های انگلیسی معتقدند بیش از کسی که تیم را ساخته به نیازهای تیم واقف هستند. در جنگ میان روسای پولدار و مربیان فکر می‌کنید چه کسی برنده خواهد شد؟‌
۷) منچستریونایتد کانتونای جدید را به خدمت گرفت.
«فوتبال مثل هنر است و من برخی اوقات سعی می‌کنم یک شاهکار خلق کنم.» اینگونه حرف‌زدن برای دوستداران فوتبال ممکن است آشنا به نظر برسد اما اشتباه نکنید این جمله کانتونای بزرگ است. این حرف‌های دیمیتار برباتوف مهاجم بلغار پس از پیوستن به منچستریونایتد است. بربا قصد دارد پس از ۱۱ سال (زمان رفتن کانتونا) آن شور و هیجان را به اولدترافورد بازگرداند. خیلی‌ها فکر می‌کنند بربا حتی می‌تواند مثل کانتونا هم بازی کند.
۸) روس‌ها می‌آیند.
نقل و انتقالات جزیره را فراموش کنید. در بازار نقل و انتقالات تیم‌های بزرگ اروپا خبر خاصی نبود. برای «آقای خاص»‌ در اینتر ریکارد کوارشما ۱۴ میلیون پوندی تنها خرید بزرگ و چشمگیر محسوب می‌شد. این در حالی بود که زنیت سنت‌پترزبورگ برای به خدمت گرفتن دنی ملی‌پوش پرتغالی ۲۴ میلیون پوند پرداخت کرد. امیدهای آنها برای موفقیت باعث شد آندره آرشاوین را حفظ کنند. زنیت با شکست‌دادن شاگردان فرگوسن در سوپرجام نشان داد فوتبال روسیه هم به‌دنبال جایگاهی در میان تیم‌های بزرگ اروپایی است.
۹) عجیب‌ترین خرید تابستانه یک بلژیکی بود.
آیا شما می‌توانید پنج بازیکن مشهور بلژیکی را نام ببرید؟ این کار حقیقتا دشوار است. اما ماروانه فلامینی می‌تواند یکی از بلژیکی‌های بزرگ شود. اورتون در روز آخر بازار نقل و انتقالات این بازیکن ۲۰ ساله را در ازای ۱۵ میلیون پوند خرید، که این مبلغ برای یک هافبک دفاعی بی‌نام و نشان مبلغ بسیار بالایی است. با مبلغی که اورتون برای این بازیکن پرداخت کرد برباتوف و روبینیو چندان هم گران نیستند. البته ممکن است فلامینی به یک ستاره تبدیل شود و اگر این طور نشود دیوید مویس مطمئنا باید جوابگوی مسوولان اورتون باشد.
۱۰) انگلیس هواداران را منزجر نکرد.
انگلیس پس از ماه‌ها خیلی خوب بازی کرد. خبر خوب برای انگلیسی‌ها هت‌تریک تئو والکات جوان بود. درخشش او نویدبخش روزهای خوبی برای انگلیس می‌تواند باشد و شاید انگلیس در جام‌جهانی ۲۰۱۰ دیگر یک ناکامی بزرگ را تجربه نکند.
منبع:‌ ایندیپندنت
منبع : روزنامه کارگزاران