چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
رئیس جمهورهای ترور شده
تاریخ سیاسی ایالات متحده آمریكا هموارهمشحون از كشمكشها و اختلاف نظرهای افرادمختلف چه در داخل نظام حكومتی آن و چه دربین توده مردم بوده است. به همین سبب درطول این تاریخ، تعدادی از رئیس جمهورهایآمریكا در مقاطع حساس سیاسی ترور شدهاند كهبرخی از این ترورها ناموفق ولی برخی دیگر بهمرگ آنها انجامیده است. مقالهای كه از پیمیآید، ترجمه بخشهایی از كتاب جنجالی(ترور) نوشته جان كاترل در دهه هفتاد میلادیاست كه گوشههایی از چالش و فساد سیاسیموجود در هیات حاكمه ینگه دنیا را به طور ضمنیبازگو میكند. با هم میخوانیم.
اندروجكسن
اندروجسكن اولین رئیس جمهور آمریكا بودكه ترور شد. ریچارد لورنس كه شخصی وسواسی وشكست خورده در زندگی بود، كمكم به یكشخصیت ضد اجتماع بدل شد. او خود را متقاعدكرده بود كه ریچارد سوم شاه انگلستان وآمریكاست! او معقتد بود دولت ایالات متحدهحقوق وی را به او نمیدهد. لورنس كه یك نقاشبود، در واشنگتن زندگی میكرد. او اصلا متولدانگلستان بود و در دوازده سالگی با والدین راهیآمریكا شد. او تا سی سالگی رفتاری معمولیداشت. اما رفتهرفته از كارش دلسرد شد و دچاربیماریهای روحی و افسردگی گشت. در۱۸۳۳ لورنس، آمریكا را به مقصد انگلستان ترككرد اما در بازگشت ساكن فیلادلفیا شد. در اینزمان، دولت آمریكا به وی مشكوك بود. او حتیدر این زمان مستخدم سیاهپوست خواهرش را باسلاح گرم، تهدید به مرگ كرد; چون میگفت كهبه وی خندیده است. در طی یك نزاع، او بهخواهرش حمله كرد و این به زندانی شدن ویانجامید. اینك لورنس از دنیا متنفر بود. به علاوه اوكینه عمیقی از رئیس جمهور وقت آمریكااندروجكسن به دل داشت; چون معتقد بود كه اومسئول مشكلات وی است. او حتی مقصر مرگپدر فقیرش را رئیس جمهور میدانست. پس درروز جمعه سیام ژانویه ۱۸۳۵ دو تفنگ كمریدر جیب گذاشت و تصمیم به قتل جكسن گرفت.اندروجكسن خود نیز زندگی سختی را پشتسرگذاشته بود. او از انگلیسها متنفر بود و در نبردنیواورلئانز، بریتانیاییها را شكست داده بود. او درآن زمان ۶۸ سال داشت. در آن روزرئیسجمهور در كاپیتول به همراه تعدادی ازكارمندانش حضور داشت. لورنس ساعتها پیشخود را به كاپیتول رسانده و منتظر بود. ناگهان ازپشت یك ستون بزرگ بیرون آمد و هر دوطپانچهاش را بیرون كشید، قلب جسكن را نشانهگرفت و شلیك كرد. اما رئیسجمهور بدون ترسمقابل وی ایستاده و عصایش را به طرف لورنسگرفته بود. لورنس كه ترسیده بود، متوجه شداسلحهاش عمل نكردهاند! لورنس شانس خود رااز دست داده بود. افسرهای نگهبان كنگره در اینزمان لورنس را دستگیر كردند. جكسن ابتدا فكرمیكرد لورنس یكی از اجیر شدههای مخالفانسیاسیاش است. اما تحقیقات بعدی نشان داد كهاین مرد احتیاج به مراقبتهای روانی دارد. اماچرا باروت اسلحه لورنس شلیك نكرد; یك دلیلشاید به خاطر رطوبت هوا در آن زمان بود. به هرحال به هر دلیل این مساله باعث نجات جانجكسن شد. این ترور اولین سوءقصد به جان یكرئیسجمهور آمریكا بود. در اولین سال قرنبیستم، مسئولان ریاست جمهوری ینگه دنیا متوجهشدند كه دفتر پست ریاست جمهوریخطرناكترین مكان كاری در دنیاست. در ۱۹۰۱وقتی مك كینكی رئیس جمهور وقت آمریكا كشتهشد، زنگ خطرها برای رئیس جمهورها به صدادرآمدند.اما ریچارد لورنس هم شانس آورد. دادگاه ویدر یازدهم آوریل ۱۸۳۵ بدون تعصب وخشونت برگزار شد. قاضی آن دادگاه جرم وی راحمله و قصد به ارتكاب جنایت اعلام كرد اما درعین حال، لورنس را فاقد تعادل روانی شناخت.دفاعیات لورنس از خودش بسیار ساده بود و ثابتكرد او دچار ناراحتیهای روحی است. دكترهانیز این امر را تایید كردند. هیات منصفه پنج دقیقهبه شور رفت. آنها لورنس را در زمان ارتكاب بهجرم، ناسالم تشخیص دادند و در نتیجه وی را بهیك بیمارستان فرستادند. او در ۱۸۶۱ چهار سالقبل از اینكه اولین سوء قصد به جان یك رئیسجمهور آمریكا موفق از آب درآید، در گذشت.
آبراهام لینكلن
آبراهام لینكلن (۱۸۶۵-۱۸۰۹) دومینرئیس جمهور آمریكاست كه در یك روز جمعه درماه آوریل ۱۸۶۵ ترور شد و به قتل رسید. كمیپیش از آن، یكی از مشاوران او به وی اخطاركرده بود كه حداقل یك صد مرد جوان در آنكشور هست كه آرزویشان قتل لینكلن میباشد.لینكلن كه شانزدهیمن رئیس جمهوری آمریكابود، بهطور مرتب نامههای تهدیدآمیز به مرگدریافت میداشت. تعداد این نامهها سرانجام بههشتاد فقره رسید و او آنها را در پروندهای به نام(ترور) نگهداری میكرد! او اولین نفر از سه رئیسجمهور آمریكا بود كه ظرف كمتر از ۳۷ سال ترورشدند. روز جمعه او به همراه خانوادهاش راهیتئاتر فورد در واشنگتن شد. قاتل لینكلن كه خود راجان دبلیو بوث معرفی میكرد، در گوشهایتاریك كمین كرد. او یك سلاح كمری برنجی ویك چاقو به همراه داشت. چهار پلیس شهرواشنگتن، محافظ لینكلن بودند. تئاتری كه لینكلنبه آن رفت، یك نمایش كمدی بود. بوث قبلانمایش را دیده بود و میدانست در چه قسمتیصدای خنده تماشاچیان به اوج میرسد. پس اومنتظر بود. در یك فرصت مناسب بوث خود را بهنزدیك لینكلن رسانید و سلاحش را به پشت سرلینكلن نشانه گرفت. بوث پس از اینكه به سر رئیسجمهور شلیك كرد، جملههایی برزبان راند كهشعار ایالتی ویرجینیا محسوب میشود: (پسسرانجام ظالمین همیشه همین است). انگیزه بوثبرای قتل لینكلن انتقام از وی به خاطر آزادیدادن به سیاهان بود. بوث اهل حنوب بود و ازبردهداری حمایت میكردو بوث خود هنرپیشهتئاتر بود و در تئاترهای شكسپیری مثل مكبث بازیمیكرد. بوث كه زخمی شده بود، موفق به فرارشد و خود را به مطب یك پزشك رسانید. بوثحالا تنفرانگیزترین مرد امریكا بود. سوای پلیس وارتش، تقریبا یك میلیون شهروند آمریكایی باخشم در جستجوی او بودند.دولت فدرال مبلغ ۵۰/۰۰۰ (پنجاههزار)دلار جایزه برای مرده یا زنده بوث در نظر گرفت.ظاهرا بوث بخت كمی برای فرار داشت. سرانجامپس از یازده روز و شب، او در بولینگگرینویرجینیا توسط ۲۵ نفر محاصره شد. او به همراهیكی از دوستانش به نام هرولد بود. هرولد خود راتسلیم كرد اما بوث گفت كه (شما نمیتوانید مرازنده دستگیر كنید). تیراندازی شدیدی در گرفتو بوث از ناحیه استخوان گردن مورد اصابت قرارگرفت. اكنون هنرپیشه آخرین نقش خود را بازیكرد ! آخرین حرفی كه او بر زبان راند، این بود: (بهمادرم بگویید كه من برای كشورم مردم). آبراهاملینكلن كه در هنگام مرگ ۵۶ سال داشت، در۱۸۴۲ با خانم مری تاد ازدواج كرده بود و از اوچهار فرزند پسر داشت. او عضو حزب جمهوریخواه بود و سالی ۲۵۰۰۰ دلار درآمد داشت.نكات جالب دیگر راجع به او: او قد بلندترینرئیسجمهور آمریكا تا حال حاضر بود. او اولینرئیسجمهور آمریكا بود كه ریش داشت. تنهارئیس جمهور هم بود كه در كنار قاتلش از ویعكس برداشته شد و سرانجام اینكه او عاشقداستانهای ترسناك ادگار آلن پو نویسنده شهیرآمریكایی بود.
جیمز آبراهام گارفیلد
جیمز آبراهام گارفیلد (۱۸۳۱ ـ ۱۸۸۱)سومین رئیسجمهور آمریكا بود كه ترور شد. اودر سال ۱۸۵۸ با خانم لوكرشیا رودلف ازدواجكرد و از او صاحب هفت فرزند شد. پنج تا از اینفرزندان پسر و دو نفر دختر بودند. در یك صبحماه ژوئیه ۱۸۸۱ تاریخ آمریكا برای وی بهصورتی هولناك ورق خورد. چارلز جولیوسگوئیتو یك ناراضی در جستجوی كار بود. او آنروز یك رولور انگلیسی كالیبر ۴۴ در جیبشگذاشت. او قبلا هر كاری را امتحان كرده بود. ازمبلغ مذهبی گرفته تا فروشنده بیمه، نویسندگی،كار در انتشارات و مجموعهای كارهای دیگر.اكنون او بیكار بود. او نامههای متعددی بهمسئولان رده بالای كشور نوشته بود و دوستداشت به عنوان سفیر ایالت متحده در اطریشمشغول به كار شود! اما به هیچكدام از این نامههاپاسخی داده نشد. او رئیسجمهور را مسئول اینبیعدالتی میدانست. با پنج دلار كه قرضگرفت، سلاحی خرید و تصمیم خوفناك اتخاذكرد. او خود را به مكانی كه رئیس جمهور حضورداشت، رساند و سلاح را بیرون آورد و با دستچپ دوبار شلیك كرد. در این زمان یك افسرپلیس خود را به وی رسانید و دستگیرش كرد.چارلز گوئیتو دقیقا به خاطر یك انتقام شخصی اینكار را كرد. او دلایل سیاسی هم داشت و معتقد بوداین كار به نفع حزب جمهوریخواه است. او درنامهای كه از زندان به كاخ سفید فرستاد، نوشت:مرگ رئیس جمهور یك لزوم غمانگیز بود امامیتواند حزب جمهوریخواه را یكدست كند. منبا نیت خیر این كار را انجام دادم. گارفیلد در آنزمان هنوز با مرگ دستو پنجه نرم میكرد. یازدههفته طول كشید تا وی از شدت جراحات وارده،بدرود گوید. او بیستمین رئیسجمهور آمریكا وجمهوریخواه بود. گارفیلد اولین رئیسجمهورچپ دست آمریكا بود. از نكات جالب راجع بهوی این بود كه در زمان واحد با یك دست لاتینو با دست دیگر به زبان یونانی مطلب مینوشت. اواولین رئیس جمهور هم بود كه در مبارزاتانتخاباتی به دو زبان سخنرانی میكرد: انگلیسی وآلمانی. علت اصلی مرگ او به خاطر آلودگیسلاح بود كه خونش را مسموم كرد.ویلیام مك كینكی
مك كینكی بیست و پنجمین رئیسجمهورآمریكا بود. او ملقب به (بت اوهایو) بود. همسر اوخانم آیدا ساكستون بود كه مك كینكی از وی دوفرزند به نامهای كاترین و آیدا داشت. او وابسته بهحزب جمهوریخواه و پیش از این، در پستریاست جمهوری وكیل بود. در سپتامبر ۱۹۰۱ دریك بعد از ظهر، تاریخ آمریكا شاهد حوادثی مهمبود. رئیس جمهور دیداری مردمی داشت.ارتدوكسهای آمریكا اساسا مخالف مك كینكیكه یك متودیست بود، بودند. زولوگوزی در آنروز كه مك كینكی به اوهایو رفته بود، منتظررئیسجمهور بود. ۱۰۰۰۰۰ نفر برای استماعسخنرانی رئیس جمهور جمع شده بودند اما لئونزولوگوزی برای شنیدن سخنرانی نیامده بود. اوظاهری آراسته و معصوم ولی نیتی شر داشت. پسبه رئیسجمهور شلیك كرد. پزشكان سریعا مككینكی را تحت عمل جراحی قرار دادند.گلولهای به شكم وی اصابت كرده بود. دو روز بعدرئیسجمهور با حالی نزار بدرود حیات گفت. اودر اوج محبوبیت بین مردم، این جهان را تركمیكرد. دادگاه زولوگوزی در ۲۳ سپتامبر تشكیلشد. زیر فشار مذهبیون و برخی سیاستمدارانقانون دست و پا بسته شده بود. اما هیچ كسزولوگوزی را هنگام شلیك به رئیسجمهور ندیدهبود! البته او محكوم شد. و در ۲۹ اكتبر همان سالبه صندلی الكتریكی سپرده شد. آخرین حرفی كهاو گفت این بود: (من رئیسجمهور را كشتم; چوناو دشمن انسانهای خوب بود. او دشمن كارگرانخوب بود. من متاسف نیستم.)
تئودور روزولت
او بیست و ششمین رئیسجمهور آمریكا بود. اورا تدی صدا میكردند. اهل نیویورك وجمهوریخواه بود. در ۱۸۸۰ با آلیس هاتاویازدواج كرد و در ۱۸۸۶ با طلاق دادن وی خانمادیت كرمیت كارو را به عقد خود در آورد. او ازدو همسرش ۶ فرزند داشت. جان شرنك قبلا ازمخالفان وی بود. او میخواست مرد ۵۸ ساله رااز پای در آورد. در میل واكی رئیسجمهور راپیدا كرد و سلاحش را بیرون آورد و بهرئیسجمهور شلیك كرد. مخالفان رئیسجمهوراو را گرفتند. هیچكدام از گلولهها به رئیس جمهورنخورده بود. روزولت به آرامی جلو رفت و ازجانشرنك علت این سوء قصد را پرسید. جمعیتآمریكاییهایی كه آنجا حضور داشتند، تقاضایكشتن شرنك را داشتند. آنها فریاد میزدند: (او رابسوزانید، او را بكشید!) به هرحال رئیس جمهور باخوش اقبالی جان سالم به در برده بود. دادگاهجان شرنك به تعویق افتاد اما در جریانبازجوییها اعلام كردند كه وی از نظر عقلی سالمنیست. شرنك بقیه عمر خود را در یك بیمارستانروانی سپری كرد. طی مدت ۳۰ سال، حتی یكنفر هم به ملاقات او نرفت! تدی روزولت در سال۱۹۱۹ درگذشت. آخرین حرفی كه شرنك گفتاین بود: (روزولت یك آمریكایی بزرگ بود.فقدان او از دستدادن یك انسان بزرگ برایكشور است).
فرانكلین دلانو روزولت
او سی و دومین رئیسجمهور آمریكا بود. او رابه طور مخفف اف. دی. آر خطاب میكردند. اوطی سالهای ۱۸۸۴ تا ۱۹۶۲ با خانم آنا الینورروزولت زندگی كرد و از وی پنج فرزند داشت. جیوز په جو زانگارا كه از بیماری معده رنجمیبرد، از مخالفان سرسخت سرمایهداری بود.زانگارا ده سال قبل از سوءقصد به جان روزولت،نقشه ترور ویكتور اما نوئل سوم، پادشاه ایتالیا را نیزطرحریزی كرده بود. یكی از روزهای ماه فوریهسال ۱۹۳۳ بود. قرار بود رئیس جمهور ۱۵فوریه وارد میامی فلوریدا شود. جو همانجا بود.جو كه قدی كوتاه داشت، از تباری ایتالیایی ومالامال از تنفر نسبت به سرمایهدارها بود. او یكسلاح با كالیبر ۳۲ و مقداری گلوله و یك رولورخرید. در این زمان سرویس امنیتی آمریكابهخاطر تجارب گذشته به شدت از رئیسجمهورها حفاظت میكرد. روزولت در حالیكهاسكورت كامل داشت، درون یك بیوك آبیرنگ كروكی نشست. بیش از ۱۰/۰۰۰ نفر برایاستقبال از وی در مسیر بودند. زانگارا هم درهمان اطراف پرسه میزد. روزولت ابتدا برایمردم سخنرانی كرد. زانگارا در این لحظه ۲۰فوت دورتر از او ایستاده بود. او ناگهان سلاحشرا بیرون آورد و پنج گلوله شلیك كرد. گلولهها بهپنج تن از حضار اصابت كرد. مشاوران و محافظانروزولت او را به سرعت به كناری كشیدند.روزولت فریاد میزد: (حال من خوب است،حال من خوب است)!زانگارا تمام گلولههایش را شلیك كرده بود.یك پلیس او را محكم نگهداشت. مردم هر كداممیخواستند به او حمله كنند. آنها فریاد میزدندكه او را لینچ كنید! ماموران امنیتی زانگارا را بهسرعت داخل اتومبیل انداخته و بردند.رئیسجمهور هیچ صدمهای ندیده بود.بازجوییهایی كه از جو به عمل آمد، نشان داد اوگرایش ضدآمریكایی خاصی ندارد بلكه یكزندگی سراسر پر از محنت و سختی، باعث اینعقده درونی شده است. سه روز پس از اقداموی، دو روانكاو را سراغ خود فرستادند. آنها جورا فاقد سلامت روان تشخیص دادند. دادگاه ویدو روز بعد تشكیل شد. او مجرم شناخته شد و بههشتاد سال زندان محكوم گردید! وقتی قاضیحكم را خواند، جو فریاد زد: (خسیسبازیدرنیاورید، صد سال برایم ببرید)!
هری اس ترومن
ترومن، سی و سومین رئیسجمهور آمریكا بود.لقب او (هری برایشان جهنمی ترتیب بده) بود!او در ۱۹۱۹ با خانم الیزابت بث ویرجینیا والاسازدواج كرد و از او یك دختر به اسم مریمارگارت ترومن داشت. او عضو حزب دموكراتآمریكا بود. اسكار كولازو یكی از ناراضیان زمانریاست جمهوری ترومن بود. او به همراه شخصدیگری به اسم گری سلیو توره سولا تصمیم به قتلمرد اول آمریكا گرفت. آنها به رئیسجمهورشلیك كردند اما هیچكدام از گلولهها به ویاصابت نكرد. كولازو پس از دستگیری، محاكمه وبه اعدام محكوم شد. قرار بود حكم اعدام وی در۱۹۵۲ اجرا شود اما یك هفته قبل از آن تاریخ،ترومن درخواست كرد حكم او به حبس ابد تغییریابد. در زمان نگارش كتاب (ترور) این شخصهنوز در زندان به سر میبرد.
جان اف. كندی
جان فیتز جرالد كندی، سی و پنجمینرئیسجمهور آمریكا بود. او در طی سالهای۱۹۶۱ تا ۶۳ یعنی زمان مرگش رئیسجمهورآمریكا بود. كندی در ۱۹۵۳ با خانم ژاكلینلیبوویه ازدواج كرد و از وی سه فرزند، یكدختر و دو پسر داشت. او در ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳در حالی كه به همراه همسرش درون یك اتومبیلرو باز در تگزاس با مردم دیدار داشت، به طرزبسیار مشكوكی مورد حمله قرار گرفت. كندی عضوحزب دموكرات آمریكا و ایرلندیتبار بود. جالباست كه آرنولد شوارزنگر هنرپیشه معروففیلمهای اكشن نیز از تبار كندیهاست. به گفتهپلیس، ضارب كندی شخصی به نام لیاسوالد كهتك تیرانداز ارتش آمریكا بود، از فراز یكساختمان به رئیسجمهور شلیك كرد. لی اسوالدكه عضو سازمان CIAبود، دستگیر و ابتدا اعلامشد كه دیوانه است. وقتی اسوالد را به سویدادگاه میبردند، یك پلیس FBI آمریكا درجلوی كثیری از مردم و خبرنگاران، اسوالد را باشلیك چند گلوله از پای درآورد. قضیه تروركندی و قتل ضارب معرفی شده وی، یكی ازپیچیدهترین و مشكوكترین اتفاقات مهم درتاریخ آمریكا و جهان است! الیور استون چند سالپیش فیلمی در اینباره تحت عنوان (جی. اف.كی) ساخت كه این مساله را مجددا مطرح كرد.
رونالد ویلسون ریگان
رونالد ریگان آخرین رئیس جمهورآمریكاست كه به جان وی سوءقصد شد. او درسال ۱۹۸۴ در جریان یك بازدید در حالیكهتوسط تعدادی از محافظان حمایت میشد، موردشلیك گلوله واقع شد، اما با هشیاری محافظان كهوی را به پشت اتومبیل لیموزین مشكی رنگشپرتاب كردند، از این سوءقصد جان سالم بدر برد.
اندروجكسن
اندروجسكن اولین رئیس جمهور آمریكا بودكه ترور شد. ریچارد لورنس كه شخصی وسواسی وشكست خورده در زندگی بود، كمكم به یكشخصیت ضد اجتماع بدل شد. او خود را متقاعدكرده بود كه ریچارد سوم شاه انگلستان وآمریكاست! او معقتد بود دولت ایالات متحدهحقوق وی را به او نمیدهد. لورنس كه یك نقاشبود، در واشنگتن زندگی میكرد. او اصلا متولدانگلستان بود و در دوازده سالگی با والدین راهیآمریكا شد. او تا سی سالگی رفتاری معمولیداشت. اما رفتهرفته از كارش دلسرد شد و دچاربیماریهای روحی و افسردگی گشت. در۱۸۳۳ لورنس، آمریكا را به مقصد انگلستان ترككرد اما در بازگشت ساكن فیلادلفیا شد. در اینزمان، دولت آمریكا به وی مشكوك بود. او حتیدر این زمان مستخدم سیاهپوست خواهرش را باسلاح گرم، تهدید به مرگ كرد; چون میگفت كهبه وی خندیده است. در طی یك نزاع، او بهخواهرش حمله كرد و این به زندانی شدن ویانجامید. اینك لورنس از دنیا متنفر بود. به علاوه اوكینه عمیقی از رئیس جمهور وقت آمریكااندروجكسن به دل داشت; چون معتقد بود كه اومسئول مشكلات وی است. او حتی مقصر مرگپدر فقیرش را رئیس جمهور میدانست. پس درروز جمعه سیام ژانویه ۱۸۳۵ دو تفنگ كمریدر جیب گذاشت و تصمیم به قتل جكسن گرفت.اندروجكسن خود نیز زندگی سختی را پشتسرگذاشته بود. او از انگلیسها متنفر بود و در نبردنیواورلئانز، بریتانیاییها را شكست داده بود. او درآن زمان ۶۸ سال داشت. در آن روزرئیسجمهور در كاپیتول به همراه تعدادی ازكارمندانش حضور داشت. لورنس ساعتها پیشخود را به كاپیتول رسانده و منتظر بود. ناگهان ازپشت یك ستون بزرگ بیرون آمد و هر دوطپانچهاش را بیرون كشید، قلب جسكن را نشانهگرفت و شلیك كرد. اما رئیسجمهور بدون ترسمقابل وی ایستاده و عصایش را به طرف لورنسگرفته بود. لورنس كه ترسیده بود، متوجه شداسلحهاش عمل نكردهاند! لورنس شانس خود رااز دست داده بود. افسرهای نگهبان كنگره در اینزمان لورنس را دستگیر كردند. جكسن ابتدا فكرمیكرد لورنس یكی از اجیر شدههای مخالفانسیاسیاش است. اما تحقیقات بعدی نشان داد كهاین مرد احتیاج به مراقبتهای روانی دارد. اماچرا باروت اسلحه لورنس شلیك نكرد; یك دلیلشاید به خاطر رطوبت هوا در آن زمان بود. به هرحال به هر دلیل این مساله باعث نجات جانجكسن شد. این ترور اولین سوءقصد به جان یكرئیسجمهور آمریكا بود. در اولین سال قرنبیستم، مسئولان ریاست جمهوری ینگه دنیا متوجهشدند كه دفتر پست ریاست جمهوریخطرناكترین مكان كاری در دنیاست. در ۱۹۰۱وقتی مك كینكی رئیس جمهور وقت آمریكا كشتهشد، زنگ خطرها برای رئیس جمهورها به صدادرآمدند.اما ریچارد لورنس هم شانس آورد. دادگاه ویدر یازدهم آوریل ۱۸۳۵ بدون تعصب وخشونت برگزار شد. قاضی آن دادگاه جرم وی راحمله و قصد به ارتكاب جنایت اعلام كرد اما درعین حال، لورنس را فاقد تعادل روانی شناخت.دفاعیات لورنس از خودش بسیار ساده بود و ثابتكرد او دچار ناراحتیهای روحی است. دكترهانیز این امر را تایید كردند. هیات منصفه پنج دقیقهبه شور رفت. آنها لورنس را در زمان ارتكاب بهجرم، ناسالم تشخیص دادند و در نتیجه وی را بهیك بیمارستان فرستادند. او در ۱۸۶۱ چهار سالقبل از اینكه اولین سوء قصد به جان یك رئیسجمهور آمریكا موفق از آب درآید، در گذشت.
آبراهام لینكلن
آبراهام لینكلن (۱۸۶۵-۱۸۰۹) دومینرئیس جمهور آمریكاست كه در یك روز جمعه درماه آوریل ۱۸۶۵ ترور شد و به قتل رسید. كمیپیش از آن، یكی از مشاوران او به وی اخطاركرده بود كه حداقل یك صد مرد جوان در آنكشور هست كه آرزویشان قتل لینكلن میباشد.لینكلن كه شانزدهیمن رئیس جمهوری آمریكابود، بهطور مرتب نامههای تهدیدآمیز به مرگدریافت میداشت. تعداد این نامهها سرانجام بههشتاد فقره رسید و او آنها را در پروندهای به نام(ترور) نگهداری میكرد! او اولین نفر از سه رئیسجمهور آمریكا بود كه ظرف كمتر از ۳۷ سال ترورشدند. روز جمعه او به همراه خانوادهاش راهیتئاتر فورد در واشنگتن شد. قاتل لینكلن كه خود راجان دبلیو بوث معرفی میكرد، در گوشهایتاریك كمین كرد. او یك سلاح كمری برنجی ویك چاقو به همراه داشت. چهار پلیس شهرواشنگتن، محافظ لینكلن بودند. تئاتری كه لینكلنبه آن رفت، یك نمایش كمدی بود. بوث قبلانمایش را دیده بود و میدانست در چه قسمتیصدای خنده تماشاچیان به اوج میرسد. پس اومنتظر بود. در یك فرصت مناسب بوث خود را بهنزدیك لینكلن رسانید و سلاحش را به پشت سرلینكلن نشانه گرفت. بوث پس از اینكه به سر رئیسجمهور شلیك كرد، جملههایی برزبان راند كهشعار ایالتی ویرجینیا محسوب میشود: (پسسرانجام ظالمین همیشه همین است). انگیزه بوثبرای قتل لینكلن انتقام از وی به خاطر آزادیدادن به سیاهان بود. بوث اهل حنوب بود و ازبردهداری حمایت میكردو بوث خود هنرپیشهتئاتر بود و در تئاترهای شكسپیری مثل مكبث بازیمیكرد. بوث كه زخمی شده بود، موفق به فرارشد و خود را به مطب یك پزشك رسانید. بوثحالا تنفرانگیزترین مرد امریكا بود. سوای پلیس وارتش، تقریبا یك میلیون شهروند آمریكایی باخشم در جستجوی او بودند.دولت فدرال مبلغ ۵۰/۰۰۰ (پنجاههزار)دلار جایزه برای مرده یا زنده بوث در نظر گرفت.ظاهرا بوث بخت كمی برای فرار داشت. سرانجامپس از یازده روز و شب، او در بولینگگرینویرجینیا توسط ۲۵ نفر محاصره شد. او به همراهیكی از دوستانش به نام هرولد بود. هرولد خود راتسلیم كرد اما بوث گفت كه (شما نمیتوانید مرازنده دستگیر كنید). تیراندازی شدیدی در گرفتو بوث از ناحیه استخوان گردن مورد اصابت قرارگرفت. اكنون هنرپیشه آخرین نقش خود را بازیكرد ! آخرین حرفی كه او بر زبان راند، این بود: (بهمادرم بگویید كه من برای كشورم مردم). آبراهاملینكلن كه در هنگام مرگ ۵۶ سال داشت، در۱۸۴۲ با خانم مری تاد ازدواج كرده بود و از اوچهار فرزند پسر داشت. او عضو حزب جمهوریخواه بود و سالی ۲۵۰۰۰ دلار درآمد داشت.نكات جالب دیگر راجع به او: او قد بلندترینرئیسجمهور آمریكا تا حال حاضر بود. او اولینرئیسجمهور آمریكا بود كه ریش داشت. تنهارئیس جمهور هم بود كه در كنار قاتلش از ویعكس برداشته شد و سرانجام اینكه او عاشقداستانهای ترسناك ادگار آلن پو نویسنده شهیرآمریكایی بود.
جیمز آبراهام گارفیلد
جیمز آبراهام گارفیلد (۱۸۳۱ ـ ۱۸۸۱)سومین رئیسجمهور آمریكا بود كه ترور شد. اودر سال ۱۸۵۸ با خانم لوكرشیا رودلف ازدواجكرد و از او صاحب هفت فرزند شد. پنج تا از اینفرزندان پسر و دو نفر دختر بودند. در یك صبحماه ژوئیه ۱۸۸۱ تاریخ آمریكا برای وی بهصورتی هولناك ورق خورد. چارلز جولیوسگوئیتو یك ناراضی در جستجوی كار بود. او آنروز یك رولور انگلیسی كالیبر ۴۴ در جیبشگذاشت. او قبلا هر كاری را امتحان كرده بود. ازمبلغ مذهبی گرفته تا فروشنده بیمه، نویسندگی،كار در انتشارات و مجموعهای كارهای دیگر.اكنون او بیكار بود. او نامههای متعددی بهمسئولان رده بالای كشور نوشته بود و دوستداشت به عنوان سفیر ایالت متحده در اطریشمشغول به كار شود! اما به هیچكدام از این نامههاپاسخی داده نشد. او رئیسجمهور را مسئول اینبیعدالتی میدانست. با پنج دلار كه قرضگرفت، سلاحی خرید و تصمیم خوفناك اتخاذكرد. او خود را به مكانی كه رئیس جمهور حضورداشت، رساند و سلاح را بیرون آورد و با دستچپ دوبار شلیك كرد. در این زمان یك افسرپلیس خود را به وی رسانید و دستگیرش كرد.چارلز گوئیتو دقیقا به خاطر یك انتقام شخصی اینكار را كرد. او دلایل سیاسی هم داشت و معتقد بوداین كار به نفع حزب جمهوریخواه است. او درنامهای كه از زندان به كاخ سفید فرستاد، نوشت:مرگ رئیس جمهور یك لزوم غمانگیز بود امامیتواند حزب جمهوریخواه را یكدست كند. منبا نیت خیر این كار را انجام دادم. گارفیلد در آنزمان هنوز با مرگ دستو پنجه نرم میكرد. یازدههفته طول كشید تا وی از شدت جراحات وارده،بدرود گوید. او بیستمین رئیسجمهور آمریكا وجمهوریخواه بود. گارفیلد اولین رئیسجمهورچپ دست آمریكا بود. از نكات جالب راجع بهوی این بود كه در زمان واحد با یك دست لاتینو با دست دیگر به زبان یونانی مطلب مینوشت. اواولین رئیس جمهور هم بود كه در مبارزاتانتخاباتی به دو زبان سخنرانی میكرد: انگلیسی وآلمانی. علت اصلی مرگ او به خاطر آلودگیسلاح بود كه خونش را مسموم كرد.ویلیام مك كینكی
مك كینكی بیست و پنجمین رئیسجمهورآمریكا بود. او ملقب به (بت اوهایو) بود. همسر اوخانم آیدا ساكستون بود كه مك كینكی از وی دوفرزند به نامهای كاترین و آیدا داشت. او وابسته بهحزب جمهوریخواه و پیش از این، در پستریاست جمهوری وكیل بود. در سپتامبر ۱۹۰۱ دریك بعد از ظهر، تاریخ آمریكا شاهد حوادثی مهمبود. رئیس جمهور دیداری مردمی داشت.ارتدوكسهای آمریكا اساسا مخالف مك كینكیكه یك متودیست بود، بودند. زولوگوزی در آنروز كه مك كینكی به اوهایو رفته بود، منتظررئیسجمهور بود. ۱۰۰۰۰۰ نفر برای استماعسخنرانی رئیس جمهور جمع شده بودند اما لئونزولوگوزی برای شنیدن سخنرانی نیامده بود. اوظاهری آراسته و معصوم ولی نیتی شر داشت. پسبه رئیسجمهور شلیك كرد. پزشكان سریعا مككینكی را تحت عمل جراحی قرار دادند.گلولهای به شكم وی اصابت كرده بود. دو روز بعدرئیسجمهور با حالی نزار بدرود حیات گفت. اودر اوج محبوبیت بین مردم، این جهان را تركمیكرد. دادگاه زولوگوزی در ۲۳ سپتامبر تشكیلشد. زیر فشار مذهبیون و برخی سیاستمدارانقانون دست و پا بسته شده بود. اما هیچ كسزولوگوزی را هنگام شلیك به رئیسجمهور ندیدهبود! البته او محكوم شد. و در ۲۹ اكتبر همان سالبه صندلی الكتریكی سپرده شد. آخرین حرفی كهاو گفت این بود: (من رئیسجمهور را كشتم; چوناو دشمن انسانهای خوب بود. او دشمن كارگرانخوب بود. من متاسف نیستم.)
تئودور روزولت
او بیست و ششمین رئیسجمهور آمریكا بود. اورا تدی صدا میكردند. اهل نیویورك وجمهوریخواه بود. در ۱۸۸۰ با آلیس هاتاویازدواج كرد و در ۱۸۸۶ با طلاق دادن وی خانمادیت كرمیت كارو را به عقد خود در آورد. او ازدو همسرش ۶ فرزند داشت. جان شرنك قبلا ازمخالفان وی بود. او میخواست مرد ۵۸ ساله رااز پای در آورد. در میل واكی رئیسجمهور راپیدا كرد و سلاحش را بیرون آورد و بهرئیسجمهور شلیك كرد. مخالفان رئیسجمهوراو را گرفتند. هیچكدام از گلولهها به رئیس جمهورنخورده بود. روزولت به آرامی جلو رفت و ازجانشرنك علت این سوء قصد را پرسید. جمعیتآمریكاییهایی كه آنجا حضور داشتند، تقاضایكشتن شرنك را داشتند. آنها فریاد میزدند: (او رابسوزانید، او را بكشید!) به هرحال رئیس جمهور باخوش اقبالی جان سالم به در برده بود. دادگاهجان شرنك به تعویق افتاد اما در جریانبازجوییها اعلام كردند كه وی از نظر عقلی سالمنیست. شرنك بقیه عمر خود را در یك بیمارستانروانی سپری كرد. طی مدت ۳۰ سال، حتی یكنفر هم به ملاقات او نرفت! تدی روزولت در سال۱۹۱۹ درگذشت. آخرین حرفی كه شرنك گفتاین بود: (روزولت یك آمریكایی بزرگ بود.فقدان او از دستدادن یك انسان بزرگ برایكشور است).
فرانكلین دلانو روزولت
او سی و دومین رئیسجمهور آمریكا بود. او رابه طور مخفف اف. دی. آر خطاب میكردند. اوطی سالهای ۱۸۸۴ تا ۱۹۶۲ با خانم آنا الینورروزولت زندگی كرد و از وی پنج فرزند داشت. جیوز په جو زانگارا كه از بیماری معده رنجمیبرد، از مخالفان سرسخت سرمایهداری بود.زانگارا ده سال قبل از سوءقصد به جان روزولت،نقشه ترور ویكتور اما نوئل سوم، پادشاه ایتالیا را نیزطرحریزی كرده بود. یكی از روزهای ماه فوریهسال ۱۹۳۳ بود. قرار بود رئیس جمهور ۱۵فوریه وارد میامی فلوریدا شود. جو همانجا بود.جو كه قدی كوتاه داشت، از تباری ایتالیایی ومالامال از تنفر نسبت به سرمایهدارها بود. او یكسلاح با كالیبر ۳۲ و مقداری گلوله و یك رولورخرید. در این زمان سرویس امنیتی آمریكابهخاطر تجارب گذشته به شدت از رئیسجمهورها حفاظت میكرد. روزولت در حالیكهاسكورت كامل داشت، درون یك بیوك آبیرنگ كروكی نشست. بیش از ۱۰/۰۰۰ نفر برایاستقبال از وی در مسیر بودند. زانگارا هم درهمان اطراف پرسه میزد. روزولت ابتدا برایمردم سخنرانی كرد. زانگارا در این لحظه ۲۰فوت دورتر از او ایستاده بود. او ناگهان سلاحشرا بیرون آورد و پنج گلوله شلیك كرد. گلولهها بهپنج تن از حضار اصابت كرد. مشاوران و محافظانروزولت او را به سرعت به كناری كشیدند.روزولت فریاد میزد: (حال من خوب است،حال من خوب است)!زانگارا تمام گلولههایش را شلیك كرده بود.یك پلیس او را محكم نگهداشت. مردم هر كداممیخواستند به او حمله كنند. آنها فریاد میزدندكه او را لینچ كنید! ماموران امنیتی زانگارا را بهسرعت داخل اتومبیل انداخته و بردند.رئیسجمهور هیچ صدمهای ندیده بود.بازجوییهایی كه از جو به عمل آمد، نشان داد اوگرایش ضدآمریكایی خاصی ندارد بلكه یكزندگی سراسر پر از محنت و سختی، باعث اینعقده درونی شده است. سه روز پس از اقداموی، دو روانكاو را سراغ خود فرستادند. آنها جورا فاقد سلامت روان تشخیص دادند. دادگاه ویدو روز بعد تشكیل شد. او مجرم شناخته شد و بههشتاد سال زندان محكوم گردید! وقتی قاضیحكم را خواند، جو فریاد زد: (خسیسبازیدرنیاورید، صد سال برایم ببرید)!
هری اس ترومن
ترومن، سی و سومین رئیسجمهور آمریكا بود.لقب او (هری برایشان جهنمی ترتیب بده) بود!او در ۱۹۱۹ با خانم الیزابت بث ویرجینیا والاسازدواج كرد و از او یك دختر به اسم مریمارگارت ترومن داشت. او عضو حزب دموكراتآمریكا بود. اسكار كولازو یكی از ناراضیان زمانریاست جمهوری ترومن بود. او به همراه شخصدیگری به اسم گری سلیو توره سولا تصمیم به قتلمرد اول آمریكا گرفت. آنها به رئیسجمهورشلیك كردند اما هیچكدام از گلولهها به ویاصابت نكرد. كولازو پس از دستگیری، محاكمه وبه اعدام محكوم شد. قرار بود حكم اعدام وی در۱۹۵۲ اجرا شود اما یك هفته قبل از آن تاریخ،ترومن درخواست كرد حكم او به حبس ابد تغییریابد. در زمان نگارش كتاب (ترور) این شخصهنوز در زندان به سر میبرد.
جان اف. كندی
جان فیتز جرالد كندی، سی و پنجمینرئیسجمهور آمریكا بود. او در طی سالهای۱۹۶۱ تا ۶۳ یعنی زمان مرگش رئیسجمهورآمریكا بود. كندی در ۱۹۵۳ با خانم ژاكلینلیبوویه ازدواج كرد و از وی سه فرزند، یكدختر و دو پسر داشت. او در ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳در حالی كه به همراه همسرش درون یك اتومبیلرو باز در تگزاس با مردم دیدار داشت، به طرزبسیار مشكوكی مورد حمله قرار گرفت. كندی عضوحزب دموكرات آمریكا و ایرلندیتبار بود. جالباست كه آرنولد شوارزنگر هنرپیشه معروففیلمهای اكشن نیز از تبار كندیهاست. به گفتهپلیس، ضارب كندی شخصی به نام لیاسوالد كهتك تیرانداز ارتش آمریكا بود، از فراز یكساختمان به رئیسجمهور شلیك كرد. لی اسوالدكه عضو سازمان CIAبود، دستگیر و ابتدا اعلامشد كه دیوانه است. وقتی اسوالد را به سویدادگاه میبردند، یك پلیس FBI آمریكا درجلوی كثیری از مردم و خبرنگاران، اسوالد را باشلیك چند گلوله از پای درآورد. قضیه تروركندی و قتل ضارب معرفی شده وی، یكی ازپیچیدهترین و مشكوكترین اتفاقات مهم درتاریخ آمریكا و جهان است! الیور استون چند سالپیش فیلمی در اینباره تحت عنوان (جی. اف.كی) ساخت كه این مساله را مجددا مطرح كرد.
رونالد ویلسون ریگان
رونالد ریگان آخرین رئیس جمهورآمریكاست كه به جان وی سوءقصد شد. او درسال ۱۹۸۴ در جریان یك بازدید در حالیكهتوسط تعدادی از محافظان حمایت میشد، موردشلیك گلوله واقع شد، اما با هشیاری محافظان كهوی را به پشت اتومبیل لیموزین مشكی رنگشپرتاب كردند، از این سوءقصد جان سالم بدر برد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست