چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

انواع «سیستم عامل» گوشی های تلفن همراه


انواع «سیستم عامل» گوشی های تلفن همراه
با توجه به امکانات گوشی های تلفن همراه نظیر دوربین عکاسی و فیلمبرداری، ضبط وپخش صوت وفیلم ، صفحه رنگی و....می توان مهمترین اصل دسته بندی را به سیستم عامل گوشی اختصاص داد. به گزارش موبنا، گوشی های تلفن همراه را بطور کلی در دو دسته می توان تقسیم بندی کرد. این که آیا موبایل مورد نظر دارای سیستم عامل است یا فاقد آن (اگر موبایلی فاقد سیستم عامل باشد از یک پلـــــت فرم ساده مثل جاوا یا بلک بری استفاده می کند). سیستم عامل گوشی های موبایل شامل سیستم عامل سیمبین، سیستم عامل ویندوز موبایل، سیستم عامل پالم و سیستم عامـل لینوکس است. بر اساس این گزارش شاخه های اولیه موبایل هایی که فاقد سیستم عامل هستند شامل پلت فرم جاوا و پلت فرم بلک بری است و شاخه های دیگر از گوشی ها ی تلفن همراه دارای سیستم عامل، به سیستم عامل سیمبین تقسیم می شود.
● سیستم عامل سیمبین:
مجموعه های سیستم عامل سیمبین برحسب نوع موبایل و نیاز آن به اسمارت فونهای سری ،۶۰اسمارت فونهای سری ،۸۰ اسمارت فونهای سری ۹۰ ، اسمارت فونهای UIQ تقسیم می شود. ورژن های ۶ - ۶‎/۱ - ۷ - ۸ - ۸‎/۱ - ۹‎/۱ بــــرای اسمارت فونهای سیمبین منتشر شده است. اکثر نرم افزارهای موجود برای سری ۶۰ حتماً در ورژن هفت کار خواهند کرد و این به دلیـل موقعیت خوب این ورژن است. از مشکلات ورژنهای دیگر می توان به عدم پشتیبانی تــم در گوشیهای ورژن ۶ و ۶‎/۱ اشاره کرد که البته امکان این هست که باانجام بعضی عملیات بر روی گوشی این قابلیت را فعال کرد (مثل هک و...) که مسلماً توصیه نمی شود. اسمارت فونهای سری ۸۰ نوکیا با پیشوند ۹۰ هستند (مثل ۹۵۰۰ - ۹۳۰۰ - ۹۲۹۰ - ۹۲۱۰i و...) به اندازه سری۶۰ برای آنها نرم افزار وجود ندارد. سیستم عامل اسمارت فونهای سری ۹۰ برای دو گوشی از نوکیا با نامهای ۷۷۱۰ و ۷۷۰۰ طراحی شده است که از لحاظ سیتم عاملی امکانات زیاد و خوبی را به کاربر ارائــه می دهد. اما مشکل ساپورت نرم افزار مثل گوشیهای سری ۸۰ در این زیر مجموعه هم به چشم می خورد همچنین سیمبین UIQ را برای گوشیهایی منتشرکرده است که برای کار از قلم استفاده می کنند و برخلاف سری۹۰ سیستم عمل به صورت عمودی طراحی شده است. گوشیهایی که در این زیر مجموعه قرار دارند شامل اسمارت فونهای سونی اریکسون (P۸۰۰-P۹۰۰-P۹۱۰-P۹۹۰-M۶۰۰-M۶۰۸-W۹۵۰) و گوشی های موتورولا (A۹۲۰ - A۹۲۵ - A۱۰۰۰ - A۱۰۱۰) می شود. سیستم عامل ویندوز موبایل: سیستم عامل ویندوز موبایل زیــــر مجموعه های از گوشی های Pocket PC و ویندوز موبایل برای Smart Phoneمی شود. گوشی های زیر مجموعه ی این دو سیستم عامل بسیار زیادند و شرکت های فراوانی موبایل با سیستم عامل ویندوز طراحی کرده اند و به همین دلیل جای بحث زیادی را باقی نمی گذراد. از ورژن های ویندوز موبایل می شود بهWindows CE ۲۰۰۳، Windows mobile ، Windows mobile ۲۰۰۳ se ۵/۰ و Windows Mobile اشاره کرد.
● پالم:
شرکت پالم یکی از پیشتازان صنعت PDA بوده است و از همان ابتدا شروع به ساخت و ساز این وسیله همراه و پــر کاربرد می کند علاوه بر خود Palm شرکت های دیگری هم ازآن سیستم عامل استفاده می کردند و به ساخت PDA مشغول می شدند (از جمله آنهامی توان به سونی و PDA های مشهورش اشاره کرد که Clie نام دارد). بعد از ظهور مایکروسافت در این میدان و تولیدPocket PC ها مردم از Palm روی برگردانند و به سمت محصولات جدید رفتند و اینگونه بود که Microsoft پیروز میدان شد و درحال حاضر اکثر افراد تنها با نام ویندوز بر روی PDA آشنــــایی دارند و شاید تا به حال حتی نام Palm را اصلـا نشنیده باشند.
● لینوکس:
سیستم عامـل لینوکس نیز که به تازگی پا به میدان گذاشته است در حال حاضر شرکت موتورولا بیشترین محصول را بـــــرای این سیستم عامل طراحی کرده است. ضمن اینکه این شرکـــت سیستم عامل خود را با همکاری شرکت سان و پلت فرم جاوایش ارائه کرده و روانــــه بازار مصرف کرده است. ویندوز موبایهای نسخه Pocket PC یا به اختصار PPC قویترین و بیشتریننرم افزارهای ممکن را نسبت به سایــر سیستم عاملها پشتیبانی می کنند. سیستم عامل پالم هم نرم افزار های خاص خودش را دارا ست که در بیشتر مواقع نرم افزارهایی که توسط ویندوز موبایل پشتیبانی می شوند، دارای نسخه پالم هم هستند.
منبع : روزنامه ابرار اقتصادی