جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
وقتی همگرایی رنگ واقعیت به خود میگیرد
همواره کسب اطلاع از آینده و شیوه زندگی نسلهای آتی جذاب بوده و هست. پاسخ به اینکه در آینده فرزندان ما در چه دنیایی زندگی می کنند و شکل کار و زندگی آنان چه تفاوتی با زندگی فعلی ما خواهد داشت، حس جالبی را به مخاطب می دهد.
اما اگر بخواهیم مشخصتر صحبت کنیم، موضوع این متن به آینده ارتباطات و باز هم مشخصتر به آینده موبایلها مربوط می شود.
به این جملات توجه کنید. « زمانی که من وارد محل کارم می شوم، تلفنهمراه من به صورت اتوماتیک تبدیل به شماره داخلی من در شرکت می شود. به اینترتیب من می توانم از پشت میز خود بلند شده و حتی از محل کار خود خارج شوم و همچنان نیز به تلفنهای داخلی شرکت خود جواب دهم!» یا اینکه: من میتوانم از این پس قبل از گرفتن هر تماسی، مانند آنچه در یاهو مسنجر می گذرد از وضعیت طرف مقابل آگاه شوم که مثلا او در حال استراحت است، در جلسه است یا آنکه مشکلی نداشته و آزاد است! به اینترتیب مسلما انرژی، هزینه و وقت هیچ کس در گرفتن تماس در زمان مناسب گرفته نمی شود.
در واقع تلفنهای موبایل آینده امکان داشتن یک شماره داخلی، مستقیم و شماره موبایل را به صورت همزمان دارد. این موبایلها تلفیقی از تلفن ثابت، همراه، ایمیل، دیتا و... هستند.
اما موضوع به همین جا ختم نمی شود. به عبارت دیگر نسل جدیدی از IP Mobile Phone در راه است که به دارندگان موبایل امکان برقراری تماسهای اینترنتی (VoIP) را به سراسر دنیا می دهد. موضوعی که تا پیش از این شاید تنها در انحصار خطوط تلفن ثابت بود، حالا به حوزه موبایلها کشیده شده و با نسل جدید گوشیهای موبایل می توان تماسهای اینترنتی نیز داشت.
تمام این تغییرات و خدمات جدید را غول گوشی ساز جهان یعنی شرکت نوکیا با عرضه سری E فراهم کرده است.
گوشیهای این سری از جمله E۶۱i، E۶۵، E۹۰ و E۵۱ در واقع نسلی متفاوت از آینده گوشیهای موبایل را رقم زدهاند و با توجه به جایگاه شرکت نوکیا بهعنوان بزرگترین تولیدکننده گوشی در جهان و پنجمین برند دنیا که این شرکت را مقام تعیین کننده مسیر بعدی فناوری قرار داده است، باید منتظر چرخش شرکتهای بزرگ دنیا در استفاده از این فناوری بود.
● نتایج یک تحقیق
اما چه چیزی باعث شده تا غول گوشی ساز جهان راه فعلی را در عرضه گوشیهای سری E خود در پیش بگیرد؟ بیشک نتیجه انجام تحقیقات زیاد، شناخت مخاطب و بازار و همچنین مروری بر مسیر جهانی فناوری و شرکتهای دیگر پاسخی است برای علت تولد گوشیهای سری E.
تحقیقات IDC روی چهار کشور منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (ترکیه، امارات، مصر و عربستان) نتایج جالبی را به دست آورد.در حال حاضر کارکنان یک شرکت را می توان به دو گروه عمده کارکنان ثابت یا دفتری و کارکنان سیار تقسیم کرد. موضوعی که نوکیا راترغیب کرد تا موبایل را از لبه IT به مرکز آن ببرد.
براساس تحقیقات، ۲۰ درصد وقت کارکنان سیار در خارج از محل کار ایشان است. ۲/۷۵ درصد از کارکنان شرکتهای منطقه مورد تحقیق ۲۰ درصد وقتشان در سفر می گذرد. این نسبت در مورد کارکنان درگیر با مقوله فناوری اطلاعات ۶/۵۷ درصد است.
تحقیقات IDC نشان میدهد در برخی شرکتهای منطقه ۵۳ درصد هزینه موبایل توسط شرکتها پرداخت میشود. در برخی شرکتها ۲۰ درصد با ارایه گزارش و تایید پرداخت می شود و ۵/۲۰ درصد نیز تلفیقی از دو حالت مذکور است.موبایلها موجب رشد ۵/۸ درصدی کارآیی، ۴/۸ درصدی دسترسی آسان به اطلاعات و ۸/۷ درصدی ارایه خدمات بهتر به مشتریها شدهاند. براساس تحقیقات IDC دلایل استفاده از موبایل در شرکتها نیز حول سه محور بالا بردن شفافیت و کاهش خطاها، کاهش هزینهها و افزایش قابلیت انعطاف متمرکز است.
براساس این تحقیقات در پایان سال ۲۰۰۹ بیش از ۸۸۰ میلیون کارگر و کارمند سیار در دنیا خواهیم داشت که با استفاده از ابزاری همچون موبایل، لپ تاپ و... مشغول به کار خواهند بود. همچنین براساس مطالعات در سال ۲۰۱۰ نیز حدود ۸۰ درصد امور کلیدی تجاری از طریق تبادل اطلاعات در زمان واحد توسط کارکنان موبایلی انجام خواهد شد.
از این رو شرکت نوکیا با تلفیق تلفن ثابت، همراه، اینترنت، ایمیل و... در گوشیهای سری E سعی دارد زمان موثر خارج از محل کار پرسنل شرکتها را افزایش دهد. هدف دیگر این شرکت افزایش کاربردهای موبایل و قابلیتهای بیشتر در یک وسیله است. (دیتا، ایمیل، صوت، تصویر و...)
و در نهایت آنکه تحقیقات نشان می دهد که یک کمپانی با دو هزار کارمند، با استفاده از فناوری گوشیهای سری E نوکیا قادر خواهد بود تا سالانه ۳۰ درصد در هزینههای خود صرفه جویی کند.
اما انقلاب گوشیهای سری E چیست و این گوشیها چگونه کار می کنند؟
● انقلاب سری E
همزمان با گسترش کاربرد و کاهش قابل ملاحظه هزینه ارتباطات مبتنی بر پروتکل اینترنت (IP)، نوکیا اقدام به عرضه محصول جدید خود موسوم به سری E کرده است.
در واقع به اینترتیب فناوری VoIP با موبایل و زیرساختهای WLAN و IP شرکتها ادغام شد. روش جدیدی که امکان برقراری ارتباطات میان گروههای کاری را فراهم می کند. به عبارت دیگر حرکت نوکیا به سمت استفاده از VoIP، کارایی کارمندان را بالاتر برده و در عین حال منجر به کاهش هزینههای ارتباطی نیز می شود.
برای مثال هم اکنون قریب به ۷۰ نفر از کارکنان بخش بازاریابی شرکت ولوو (Volvo) که در موقعیتهای جغرافیایی متفاوتی از محل کار خود قرار دارند، از طریق گوشیهای سری E نوکیا و استفاده از WLAN و IP PBX شرکت سیسکو در محل کار خود حضور موثرتری دارند.
یویس بلنچت مدیر بخش زیرساخت شرکت ولوو می گوید: با استفاده از این روش کارکنان ما می توانند با یک تلفن و بدون در نظر گرفتن موقعیت فیزیکی ایشان، (چه در پشت میز کارشان یا چه در حال رانندگی) در محل کارشان حضور داشته باشند.
به گفته وی با تلفیق گوشیهای موبایل با PBX ما علاوه بر کاهش هزینههای خود می توانیم ارتباطات بیشتری را در شبکه IP داخلی و خارجی شرکت براساس راه کار مبتنی بر VoIP برقرار کنیم.
براساس بررسیهای انجام شده در حال حاضر قریب به ۲۵ درصد از کارکنان از موبایل خود در خارج از محل کار هم استفاده می کنند که این موضوع هزینههای بالا و عرف تماسهای موبایلی را به شرکتها تحمیل می کرد. اما با فناوری ادغام شده شرکت نوکیا و سیسکو می توان این هزینهها را حذف کرد، مانند اتفاقی که در شرکت ولوو و سایر شرکتها رخ داده است.
● موبایلهای مبتنی بر VoIP
براساس تحقیقات و محاسبات انجام شده، امروزه تماسهای تلفن ثابت و موبایل که از طریق اینترنت (VoIP) انجام می شود، بیش از ۳۰ درصد کاهش قیمت نسبت به روشهای سابق داشته است.
مارگارتهاپکینز رییس گروه تحقیقاتStudy Analysys می گوید، در حال حاضر ۸۰ درصد قبوض تلفن شرکتهای بزرگ به تلفنهای موبایل مربوط است. در حالی که با استفاده از فناوریهایی همچون گیتهای بی سیم، VoIP و WiFi می توان هزینهها را بی نیاز به اپراتورها کاهش داد.
براساس تحقیقات جهانی” آبردین گروپ”، شرکتها توانستهاند بیش از ۱۵۰ دلار در سال به ازای هر کارمند از این طریق ذخیره کنند.
● این فناوری چگونه کار می کند؟
اما فناوری مذکور مشخصا چگونه کار می کند. در واقع با ادغام هر چه بیشتر موبایلها با شبکههای بیسیم مستقر در شرکتها و استفاده از گوشیهای سری E نوکیا، گوشی می تواند همزمان در دوحالت قرار داشته باشد. یعنی هم به عنوان یک گوشی و دارا بودن یک شماره داخلی نقش تلفنهای ثابت رومیزی را بازی کند و هم به یک گوشی موبایل با قابلیت تماسهای مبتنی بر IP باشد و تماسهای اینترنتی برقرار کند.
به عبارت دیگر پرسنل شرکتها می توانند با استفاده از گوشیهای سری E با شماره داخلی (موبایل) سایر همکاران بدون پرداخت هزینه ای در تماس باشند و در مواقع دلخواه با تغییر حالت، یک تماس اینترنتی با هر جای دیگر دنیا داشته باشند.
به اینترتیب وابستگی کارکنان به یک میز، تلفن و سایر نیازمندیهای سنتی قطع می شود. چراکه موبایل همراه وی در حقیقت یک شماره تلفن داخلی نیز محسوب
می شود و با استفاده از شبکههای داخلی WLAN امکان انتقال صوت و داده فراهم است.
اینجاست که هزینههای شرکت و کارکنان به میزان زیادی کاهش می یابد.
● فراتر از کاهش هزینه
اما موضوع فقط به کاهش هزینهها مربوط نمی شود، بلکه از این طریق بهره وری کارکنان نیز به میزان زیادی افزایش می یابد.ترکیبی از گوشیهای سری E نوکیا با سیستمهای مخابراتی تحت IP شرکت سیسکو امکاناتی همچون دارابودن یک شماره تلفن داخلی، تماسهای کنفرانس، انتقال تماس و داده و... را برای کاربران فراهم می کند.
به اینترتیب تلفنهمراه شما همان تلفن ثابت روی میز شما میشود با این تفاوت که شما می توانید بدون نشستن پشت میز محل کار خود و حتی خروج از محل کار خود به تماسهای داخلی و کاری پاسخ دهید!
● از این پس یک تماس بی پاسخ که به یک میز
بی کارمند وصل شده و امکان اتلاف وقت و از دست دادن منابع، فرصتها و یک مشتری خوب را فراهم می کرد را باید به موضوعی در گذشته مرتبط دانست، چراکه با تلفیق فناوری نوکیا و سیسکو این گونه تماسها با حضور کارکنان در هر موقعیتی بی پاسخ نمی ماند.در این روش حتی اگر یک کارمند نتواند پاسخ مخاطب را بدهد، پیام وی از طریق نامه صوتی دریافت شده و در زمان مناسب پاسخ مخاطب داده می شود.استراتژی جدید نوکیا برای استفاده از قدرت تلفنهای ثابت در موبایل با عنوان Intellisync شناخته شده و علاوه بر سازگاری با محصولات سیسکو و آلکاتل از محصولات شرکتهایی همچون زیمنس، آوایا، Onrelay و Firsthand نیز پشتیبانی می کند.
آیا هم اکنون می توانید تصویری از زندگی آینده فرزندان خود داشته باشید؟
گزارش:زینب محامدی
منبع : روزنامه فناوران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست