چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
تاریخچهی ویندوز
● تاریخچهی مرورگر اینترنت
در اوایل دههی ۹۰ میلادی- كه از منظر اینترنت، شروع این تاریخچه است- افراد نسبتاً معدودی در طولِ این شبكهی جهانی با یك دیگر مراوده داشتند. آنها در حالیكه تحت سیستم عامل ویندوز میكروسافت بودند، برای این داد و ستدهای اطلاعاتی خود از نرمافزارهای متفرقهای استفاده میكردند.
در سال ۱۹۹۵، میكروسافت در مراسمی به نام«روز استراتژی اینترنت» اعلام نمود كه تصمیم دارد قابلیتهای اینترنتی را به تمام محصولات خود اضافه كند. در جهت تحقق این وعده، میكروسافت اقدام به انتشار مرورگر اینترنت ویندوز نمود كه یك مرورگر گرافیكی محسوب میشد و به رایگان در اختیار كلیهی كاربران ویندوز قرار گرفت.
▪ ۱۹۹۵: مرورگر اینترنت ۱.۰
در جولای ۱۹۹۵، سیستم عاملِ ویندوز ۹۵ منتشر گردیدكه با قابلیتِ شبكهی تلفنی و پروتكل اینترنتی؛ یعنی فنآوریهای كلیدی اتصال به اینترنت عجین شده بود. در پاسخ به علاقهی روزافزون عمومی به اینترنت، میكروسافت یك مؤلفهی جدید به نام مرورگر اینترنت ۱.۰ را به سیستم عامل خود اضافه كرد. هنگامی كه ویندوز ۹۵ با مرورگر اینترنت وارد بازار گردید، افراد بسیار بیشتری توانستند به اینترنت دسترسی پیدا كنند.
▪ ۱۹۹۵: مرورگر اینترنت ۲.۰
در نوامبر ۱۹۹۵، میكروسافت اولین مرورگر دو رگهی خود به نام مرورگر اینترنت ۲.۰ را منتشر نمود؛ مرورگری كه هم در سیستم عامل مكینتاش جواب میداد و هم در ویندوز ۳۲ بیتی.
با وجود مرورگر اینترنت ۲.۰، یك رشته فنآوریهای جدید اینترنتی نیز پدید آمدند كه به طراحان و سازندگان وِبسایت این قدرت را بخشیدند كه سایتهای غنی چند رسانهای با قابلیت ردگیری طراحی نمایند. فنآوری مرورگر اینترنت ۲.۰ پروتكل لایهی محافظ (SSL) را به همراه پشتیبانی از كوكیها ، زبان مدل سازی واقعیت مجازی (VRML)، و گروههای خبری اینترنت را به ارمغان آورد.
▪ ۱۹۹۶: مرورگر اینترنت ۳.۰
در اوت ۱۹۹۶، میكروسافت فنآوری مرورگر اینترنت را كاملاً از نو طراحی نمود و ویژگیهای جدیدی كه در آن زمان انقلابی در نوع خود محسوب میشدند، به آن اضافه كرد. مرورگر اینترنت ۳.۰ كه برای ویندوز ۹۵ طراحی گردیده بود، شامل مؤلفههای مفیدی شده بود كه بلافاصله نظر كاربران را جلب كرد؛ از جمله نامه و اخبار اینترنتی و دفترچهی آدرسِ ویندوز. بعدها، Media player و
NetMeeting نیز به آن اضافه شدند. اینك، مرورگر اینترنت میتوانست فایلهای gif و jpg. را نمایش دهد، فایلهای صوتی mid. را پخش كند، و بدون نیاز به برنامههای متفرقه، فایلهای صوتی در حال انتشار را پخش نماید.
برای طراحان وِب، فنآوری مرورگر اینترنت ۳.۰ یك مدل برنامهنویسی قابل انعطاف را عرضه نمود كه یك زبان سناریونویسی داشت. طراحان وب، همچنین به نتایج قابل انتظاری دست یافتند، كه آن را باید مرهون "اوراقِ تزیین پلهكانی" یا CSS بود. به علاوه، مرورگر اینترنت ۳.۰ طوری طراحی شده بود كه طراحان وب میتوانستند به سادگی، آن را تعمیم داده و دایرهی امكانات آن را افزایش دهند.
▪ ۱۹۹۷: مرورگر اینترنت ۴.۰
مرورگر اینترنت ۴.۰ كه برای ویندوز ۹۵، ویندوز ۹۸، و ویندوز اِنتی طراحی شده بود، یك گام برجسته به جلو به شمار میرفت. برای طراحان وِب، اضافه شدنِ صفحات متغیر (DHTML) گام بعدی در طراحی وب را برداشت. این قابلیت انقلابی به طراحانِ وب كنترلِ بیشتری بر محتوا و اسلوب داد و موفقیتهایی را پدید آورد كه پیش از آن فقط با نرمافزارهای ثالث امكان پذیر بود. به ناگهان، صفحات وب از تعاملِ بسیار بیشتری برخوردار شدند- كاربران میتوانستند با كلیك منوها را باز كنند، یا تصاویر و شیئها را به این طرف و آن طرف بكشانند. مقولهی وب به برنامهها و بازیهایی كه مردم به آنها عادت كرده بودند، شباهت بیشتری پیدا كرد و از حالت سكون و انفعال خارج شد.
با مرورگر اینترنت ۴.۰، آوت لوك اكسپرس ۴.۰ نیز به عنوان ارتقای «نامه و اخبار اینترنتی» برای اولین بار نصب گردید. این مؤلفهی یك پارچه، روش ارسال، دریافت و دستهبندی ایمیلهای كاربران را دگرگون ساخت.
▪ ۱۹۹۸: مرورگر اینترنت ۵.۰
در سپتامبر ۱۹۹۸، مرورگر اینترنت ۵.۰ منتشر گردید و به طراحان وِب این قابلیت را اعطا نمود تا كاربردهای غنیتر وِب طراحی نمایند. تواناییهای صفحات متغیر گستردهتر گردید، و طراحان وِب با انعطاف و قدرت بیشتر میتوانستند سایتهای تعاملی بهتری تولید نمایند. اینك، شخصیسازی به یك عنصر كانونی در طراحیهای وب مبتنی بر صفحات متغیر در آمد. كاربران با برنامههای غنیتری در وب مواجه شدند- برای مثال، یك گزارش هزینه میتوانست به طور خودكار، خود را براساس تنظیماتِ شخصی پیكربندی نماید. با افزایش قابلیتهای برنامهنویسی مانند اینها، فنآوریهای مرورگر اینترنت ۵.۰ به پیدایش عصر جدیدی در تجارت اینترنتی انجامید.
▪ ۲۰۰۱: مرورگر اینترنت ۶.۰
فنآوری مرورگر اینترنت ۶.۰ در سال ۲۰۰۱ همراه با ویندوز ایكسپی منتشر گردید تا یك فنآوری خصوصیتر، استوارتر، و منعطفتر از روایتهای سابق خود را معرفی نماید. از آن جا كه حریم خصوصی و امنیت به اولویتهای كاربران تبدیل شده بودند، مایكروسافت نیز تمام هَمّ خود را روی لحاظ كردن آنها در مرورگر اینترنت گذاشت. مرورگر اینترنت ۶.۰ این فرصت را برای همه فراهم آورد تا بهترین جنبههای اینترنت را از نزدیك تجربه نمایند.
▪ ۲۰۰۵: مرورگر اینترنت ۷.۰
آخرین روایت مرورگر اینترنت كه مراحل آزمایشی خود را پشت سر میگذارد، در تابستان ۲۰۰۵ منتشر گردید تا نقطهضعفهای آن در عمل بهتر شناخته شوند.
مرورگر اینترنت ۷.۰ یك گام بلند دیگر در توسعهی مرورگرهای مایكروسافت محسوب میشود، درست همانند مرورگر اینترنت ۴.۰ در سال ۱۹۹۷. این مرورگر كه شكل و شمایل آن به طور كامل از نو طراحی گردیده است دارای پنجرههای زبانه دار بوده و پشتیبانی از دكههای آراساس، محافظت در برابر كلاهبرداریهای اینترنتی، و تغییرات دیگری است تا این مرورگر را به منتها درجهی خود برسانند.
مرورگر اینترنت ۷.۰ قرار است همراه با ویندوز جدید ویسِتا كه رسماً در سال ۲۰۰۶ به بازار خواهد آمد، منتشر شود.
منبع : ماهنامه کامپیوتر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست