دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 May, 2024
مجله ویستا
اطلاعات سودمند در مورد واکسیناسیون طیور
برای برنامه ریزی واكسیناسیون توصیه های كارخانه تولید كننده و كتاب های بیماریهای طیور و سایر منابع فقط یك راهنما هستند. براساس یك اصل كلی راهنما باید با احتیاجات اختصاصی شما تغییر پیدا كند موارد زیر سودمند است:
۱- رعایت اصول بهداشت و جداسازی گله (برنامه های قرنطینه ای) برای یك برنامه واكسیناسیون ضروری است.
۲- واكسن ها را تازه مصرف كنید.
۳- هر واكسن بر اساس یك روش خاص تولید شده، فقط از روشهای توصیه شده، فقط از روشهای توصیه شده استفاده كنید.
۴- در جوجه های كمتر از ده روز و بدون ایمنی مادری پس از واكسیناسیون حداكثر ایمنی ایجاد نشده و یك ایمنی یكنواخت نیز بوجود نمی آید.
۵- از واكسن لارنگوتواكثیت استفاده نكنید مگر اینكه سابقه بیماری در فارم وجود داشته باشد.
۶- بعد از اینكه گله شروع به تولید كرد باید هرچه سریعتر ایمنی گله را در مقابل بیماری AE بوسیله تخم مرغ های نطفه دار آزمایش كرد.
۷- در مناطقی كه بیماری آبله وجود دارد در جوجه ها واكسن آبله تجویز می گردد، گله باید بعد از ۸ هفتگی دوباره واكسینه شود و باید از آخرین وضعیت ایمنی گله اطمینان حاصل كرد.
۸- طیور بیمار را واكسینه نكنند.
۹- تمام اطلاعات از قبیل واكسیناسیون، شماره های كارخانه سازنده و تاریخچه را ثبت كنند.
۱۰- واكسنهای لارنگو و آبله و پاستورلوز طیور را مصرف نكنید مگر اینكه در منطقه و یا فارم سابقه بیماری وجود داشته باشد.
۱۱- اگر در فارم سابقه بیماری پاستورلوز وجود داشت حتماً با یك پاتولوژیست مشورت كنید.
۱۲- محدودیت ها و مزیتهای هر واكسن را مطالعه كنید.
۱۳- واكسنها را از حرارت و نور مستقیم خورشید محافظت نمایید.
۱۴- توصیه های كارخانه های سازنده را پیگیری كنید.
۱۵- مطمئن شوید هر پرنده یك دز واكسن را دریافت كرده باشد.
۱۶- ۵۰۰ دز واكسن را برای ۵۰۰ پرنده مصرف كنید. واكسن را رقیق نكنید.
۱۷- در كارتان دقت داشته باشید و عجله نكنید.
۱۸- زمانی كه از واكسنهای آشامیدنی استفاده می كنید مطمئن شوید كه آب عاری از مواد ضد عفونی و كلرین است. واكسنهای زنده بوسیله این مواد شیمیایی از بین می روند.
۱۹- برخی از واكسنها زنده هستند و از عواملی كه بیماری ایجاد می كنند تشكیل شده اند، زمان كاركردن با آنها مراقب باشید.
۲۰- بعد از مصرف واكسنها شیشه محتوی واكسن را بسوزانید و یا ضدعفونی نمایید تا از گسترش عواملی كه ممكن است بیماری ایجاد كنند به سایر طیور جلوگیری بعمل آید.
۲۱- اگر مقدور است واكسیناسیون در سالنهایی با هوای معتدل انجام شود. درجه حرارت زیاد برای طیور استرس زا است. پاسخ به این استرس ممكن است در یك پاسخ ایمنی خوب اختلال ایجاد كند.
۱- رعایت اصول بهداشت و جداسازی گله (برنامه های قرنطینه ای) برای یك برنامه واكسیناسیون ضروری است.
۲- واكسن ها را تازه مصرف كنید.
۳- هر واكسن بر اساس یك روش خاص تولید شده، فقط از روشهای توصیه شده، فقط از روشهای توصیه شده استفاده كنید.
۴- در جوجه های كمتر از ده روز و بدون ایمنی مادری پس از واكسیناسیون حداكثر ایمنی ایجاد نشده و یك ایمنی یكنواخت نیز بوجود نمی آید.
۵- از واكسن لارنگوتواكثیت استفاده نكنید مگر اینكه سابقه بیماری در فارم وجود داشته باشد.
۶- بعد از اینكه گله شروع به تولید كرد باید هرچه سریعتر ایمنی گله را در مقابل بیماری AE بوسیله تخم مرغ های نطفه دار آزمایش كرد.
۷- در مناطقی كه بیماری آبله وجود دارد در جوجه ها واكسن آبله تجویز می گردد، گله باید بعد از ۸ هفتگی دوباره واكسینه شود و باید از آخرین وضعیت ایمنی گله اطمینان حاصل كرد.
۸- طیور بیمار را واكسینه نكنند.
۹- تمام اطلاعات از قبیل واكسیناسیون، شماره های كارخانه سازنده و تاریخچه را ثبت كنند.
۱۰- واكسنهای لارنگو و آبله و پاستورلوز طیور را مصرف نكنید مگر اینكه در منطقه و یا فارم سابقه بیماری وجود داشته باشد.
۱۱- اگر در فارم سابقه بیماری پاستورلوز وجود داشت حتماً با یك پاتولوژیست مشورت كنید.
۱۲- محدودیت ها و مزیتهای هر واكسن را مطالعه كنید.
۱۳- واكسنها را از حرارت و نور مستقیم خورشید محافظت نمایید.
۱۴- توصیه های كارخانه های سازنده را پیگیری كنید.
۱۵- مطمئن شوید هر پرنده یك دز واكسن را دریافت كرده باشد.
۱۶- ۵۰۰ دز واكسن را برای ۵۰۰ پرنده مصرف كنید. واكسن را رقیق نكنید.
۱۷- در كارتان دقت داشته باشید و عجله نكنید.
۱۸- زمانی كه از واكسنهای آشامیدنی استفاده می كنید مطمئن شوید كه آب عاری از مواد ضد عفونی و كلرین است. واكسنهای زنده بوسیله این مواد شیمیایی از بین می روند.
۱۹- برخی از واكسنها زنده هستند و از عواملی كه بیماری ایجاد می كنند تشكیل شده اند، زمان كاركردن با آنها مراقب باشید.
۲۰- بعد از مصرف واكسنها شیشه محتوی واكسن را بسوزانید و یا ضدعفونی نمایید تا از گسترش عواملی كه ممكن است بیماری ایجاد كنند به سایر طیور جلوگیری بعمل آید.
۲۱- اگر مقدور است واكسیناسیون در سالنهایی با هوای معتدل انجام شود. درجه حرارت زیاد برای طیور استرس زا است. پاسخ به این استرس ممكن است در یك پاسخ ایمنی خوب اختلال ایجاد كند.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سید ابراهیم رئیسی سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور ابراهیم رئیسی رئیسی سقوط بالگرد رئیسی ایران بالگرد سقوط بالگرد شهادت دولت سیزدهم مجلس شورای اسلامی
هلال احمر سردار رادان پلیس فتا تهران هواشناسی سیل مشهد بارش باران آموزش و پرورش سلامت پلیس سازمان هواشناسی
بورس قیمت خودرو خودرو دلار قیمت دلار یارانه بازار خودرو ایران خودرو حقوق بازنشستگان قیمت طلا مالیات مسکن
سینما تلویزیون سینمای ایران شعر لیلا حاتمی زری خوشکام نمایشگاه کتاب علی حاتمی کتاب فیلم
قرآن دانش بنیان
روسیه ولادیمیر پوتین رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل آمریکا فلسطین جنگ غزه حماس چین اوکراین لبنان
فوتبال ابراهیم رییسی پرسپولیس استقلال لیگ برتر انگلیس لیگ برتر لیگ برتر ایران فدراسیون فوتبال بازی تراکتور باشگاه پرسپولیس بارسلونا
سامسونگ موبایل ناسا هوش مصنوعی اپل فناوری اینترنت نمایشگاه ایران هلث آیفون
سرطان آلزایمر استرس سازمان غذا و دارو افسردگی کاهش وزن دیابت ویتامین