سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا
منبع غذائی بشر
غلات بهعنوان غذائی بشر محسوب میشود و اساس تمدن جهان را پایریزی میکند.و اینها اصولاً از ابتدا توسط گیاهان وحشی آمده بوند و به حالت کشت وسیع امروزی رسیدهاند در اثر اصلاح نژاد، کیفیت وکمیت بالائی یافتهاند. بعضی از نسلهایوحشی هنوز هم وجود داردو میتوان جریانهای وراثتیرا تعقیب نمود.
غلاتگیاهان خوش خوراک میباشند و به این علت است که جهان فراوانکشت میشود. و آنها درخاکهای مختلف و آب و هواهای متفاوت بهعمل میآیندو دانههای غلات را بهصورت مقادیر زیادی انبار میکنند که بتواناز ی فصل به فصل بعد منتقل کرد و حمل آنها هم آسان است. بهطور کلی غلات به آسانی اصلاح میشود. و اغب گشنگیری خودبهخودانجام میدهد به استثنای چاودار rye اغلب غلات یکساله هستند و اجاز میدهد که در همان سال کشت محصول را برداشت کنیم وبعضی واریتهها به سرمای زمستانه نیز مقاوم هستند.
اگر مهمترین گیاهان غذائی جهان را بخواهیم انتخاب کنیم. از همه مهمتر غلات بهویژه ـ برنج، گندم، ذرت که درحدود نصف زمینهای قابل بهرهبرداری جهان را تشکیل میدهد و مجموعاً در حدود سهچهارم بلیون تن سالانه غلات تولید میکنند و بقیه محصولات خوراکی جهان در حدود ۱ بیلیون تن از سایر دانهها است جو، جودوسر، چاودار، ارزن،سورقوم (ذرت خوشهای) و نصف تولید غلات از آمریکا و شوروی سابق و اروپای باختری تولید میشود.
امروزه دانههای پر محصول در حدود ۵ تا ۱۲ درصد پروتئین گیاهی را تشکیل میدهد که خیل غنی است با مقایسه با سایر غذاهای بشر، مانند سیبزمینی گندم و برنج در حدود ۴۰ درصد غذا و انرژی بشر را تشکیل میدهد.
غلاتگیاهان خوش خوراک میباشند و به این علت است که جهان فراوانکشت میشود. و آنها درخاکهای مختلف و آب و هواهای متفاوت بهعمل میآیندو دانههای غلات را بهصورت مقادیر زیادی انبار میکنند که بتواناز ی فصل به فصل بعد منتقل کرد و حمل آنها هم آسان است. بهطور کلی غلات به آسانی اصلاح میشود. و اغب گشنگیری خودبهخودانجام میدهد به استثنای چاودار rye اغلب غلات یکساله هستند و اجاز میدهد که در همان سال کشت محصول را برداشت کنیم وبعضی واریتهها به سرمای زمستانه نیز مقاوم هستند.
اگر مهمترین گیاهان غذائی جهان را بخواهیم انتخاب کنیم. از همه مهمتر غلات بهویژه ـ برنج، گندم، ذرت که درحدود نصف زمینهای قابل بهرهبرداری جهان را تشکیل میدهد و مجموعاً در حدود سهچهارم بلیون تن سالانه غلات تولید میکنند و بقیه محصولات خوراکی جهان در حدود ۱ بیلیون تن از سایر دانهها است جو، جودوسر، چاودار، ارزن،سورقوم (ذرت خوشهای) و نصف تولید غلات از آمریکا و شوروی سابق و اروپای باختری تولید میشود.
امروزه دانههای پر محصول در حدود ۵ تا ۱۲ درصد پروتئین گیاهی را تشکیل میدهد که خیل غنی است با مقایسه با سایر غذاهای بشر، مانند سیبزمینی گندم و برنج در حدود ۴۰ درصد غذا و انرژی بشر را تشکیل میدهد.
منبع : مطالب ارسال شده
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور سقوط بالگرد رئیسی سیدابراهیم رئیسی شهادت ایران سقوط بالگرد بالگرد حسین امیرعبداللهیان دولت سیزدهم شهادت رئیسی شهادت سید ابراهیم رئیسی
تهران هواشناسی شهرداری تهران هلال احمر پلیس سردار رادان سیل قوه قضاییه آموزش و پرورش مشهد سیل مشهد بارش باران
یارانه یارانه نقدی قیمت دلار بورس قیمت خودرو خودرو دلار بازار خودرو قیمت طلا حقوق بازنشستگان بازنشستگان ایران خودرو
شهید رئیسی تلویزیون لیلا حاتمی سینما هنرمندان شعر سینمای ایران سریال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زری خوشکام نمایشگاه کتاب رسانه ملی
قرآن تجهیزات پزشکی
رژیم صهیونیستی امیرعبداللهیان ترکیه روسیه ولادیمیر پوتین چین غزه اسرائیل فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس
فوتبال پرسپولیس استقلال ابراهیم رییسی رییس جمهور لیگ برتر لیگ برتر ایران لیگ برتر انگلیس فدراسیون فوتبال باشگاه پرسپولیس تراکتور بازی
تبلیغات سامسونگ هوش مصنوعی اپل موبایل ناسا اینترنت نمایشگاه ایران هلث هواپیما
سرطان رژیم غذایی آلزایمر زیبایی سازمان غذا و دارو استرس کاهش وزن پزشک