یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا
بزرگ ترین مشکل تیراندازی نداشتن سالن های اختصاصی است
رشته تیراندازی را باید رشته ای مستعد و مدالآور در ورزش ایران دانست که علا وه بر زیبایی های خاص خود از سوی دین مبین اسلا م نیز سفارش شده است. تیراندازی در کشورمان در طی سالیان اخیر با رشد فزاینده ای روبرو بوده و موفقیت های فراوانی در عرصه های داخلی و بین المللی کسب کرده است.
برای اطلا ع از شرایط رشته تیراندازی در کشورمان، مشکلا ت و برنامه های این فدراسیون با اسدالله حیدری گفت وگو کرده ایم .
▪ چطور شد که وارد عرصه مدیریت ورزشی شدید؟
در سال ۸۲ مسوولا ن ذی ربط از فرمانده کل ارتش درخواست کرده بودند تا یکی از امیران ارتش را برای مسوولیت در فدراسیون تیراندازی معرفی کند. در ابتدا خود من افراد دیگری را برای این مسوولیت معرفی کردم اما پس از مدتی از من خواسته شد تا این مسوولیت را بپذیرم. ابتدا سرپرست فدراسیون شدم و پس از برگزاری انتخابات در ۱۸ آذرماه ۸۲ ریاست فدراسیون تیراندازی را عهده دار شدم.
▪ سابقه ورزشی شما برای ورود به مدیریت در عرصه ورزش چه بود؟
من سابقه بیش از ۳۰ سال فعالیت در تیراندازی دارم و از ابتدای خدمتم در ارتش همواره تیرانداز ماهری بوده ام.
▪ بعد از انتخاب به عنوان رئیس فدراسیون کدام بخش را نیازمند توجه بیشتر دیدید؟
در همان بررسی اولیه پس از ورودم به فدراسیون متوجه شدم عمده ترین کار ما این است که باید دارای سالن ورزشی شویم که در آن زمان به اندازه کافی وجود نداشت. سپس تهیه اسلحه و مهمات و همچنین در اختیار داشتن مربیان وداوران متخصص بود در طی این مدت ۳/۵ ساله زیر ساخت های فدراسیون نسبت به سال ۸۲، با رشد ۱۰ برابر روبرو شده است. ضمن اینکه با هماهنگی با ارگانهای ذی ربط در مورد تهیه اسلحه و مهمات مشکلا ت این بخش نیز حل شد و در زمینه تربیت واحد نیز اکنون دارای ۴۶ داور بین المللی هستیم. همچنین در بخش مربیان نیز تعداد زیادی مربی بین المللی پرورش داده ایم که البته این برنامه ها همچنان ادامه دارند. البته این نکته مهم را باید توجه داشت که با توجه به حضور استعدادهای فراوان در ایران و اینکه سلاح های مورد استفاده در ایران با سلا ح های روز دنیا رقابت می کنند و در صورتی که مشکل زیرساختها به طور کامل حل شود، با حمایت سازمان تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک به سمت قهرمانی و مدال آوری بیشتری حرکت خواهیم کرد.
▪ فدراسیون چند رشته را تحت پوشش قرارمی دهد؟
در تیراندازی دو گروه عمده وجود دارد یکی اهداف ثابت و دیگری اهداف پروازی و در مجموع در ورزش تیراندازی ۳۰ رشته وجود دارد.
▪ درصد صدمات در تیراندازی چقدر است؟
با توجه به اینکه تیراندازی دارای خصوصیات خاصی است که اگر به آنها توجه نشود، ممکن است ضایعات امنیتی و جانی در برداشته باشد، با این حال به دلیل رعایت قوانین و مقررات این رشته تاکنون اتفاق خاصی رخ نداده است.
▪ چرا تیراندازی با کمان تحت فعالیت فدراسیون شما نیست؟
در گذشته رشته تیراندازی با کمان از جمله رشته های زیرمجموعه فدراسیون تیراندازی بود که با توجه به اینکه این رشته در دنیا مستقل شد، در ایران نیز تیراندازی با کمان از رشته های تحت فعالیت فدراسیون تیراندازی خارج شد.
▪ آیا مهمترین برنامه فدراسیون تیراندازی مثل برخی دیگر از فدراسیون ها کسب سهمیه المپیک است؟
بله. به دلیل در پیش بودن مسابقات المپیک ۲۰۰۸ پکن، مهمترین برنامه ما در سال جاری حضور پرقدرت در مسابقات تیراندازی قهرمانی آسیا در کویت در آذرماه خواهد بود که امیدواریم بتوانیم حداقل یک سهمیه کسب کنیم. البته قبل از رقابت های کویت، مسابقات جهانی اهداف پروازی در کشور قبرس را در پیش داریم که در کسب سهمیه المپیک نقش دارد اما نه به اندازه مسابقات آسیایی کویت. ضمنا این نکته را نیز باید توجه داشت که قصد داریم برای نخستین بار سهمیه المپیک را کسب کنیم چون در دوره های گذشته المپیک، ورزشکاران ما به صورت «وایل کارت» درالمپیک حضور می یافتند. یعنی فدراسیون جهانی فرصتی را به ورزشکاران می داده تا در المپیک شرکت کنند. اما این ورزشکاران حتی در صورت کسب بهترین امتیازات هم نمی توانستند مدال بگیرند.
▪ مثل اینکه تیراندازی در مسابقات ورزش های سالنی آسیا در ماکائو حضور نخواهد داشت؟
نه، این رشته جزو رشته های حاضر در این مسابقات نخواهد بود.
▪ چندی پیش فدراسیون تیراندازی با حاشیه هایی همراه بود. علت پیدایش این حاشیه ها را بیان کنید؟
رشته تیراندازی به اهداف پروازی به مدت ۲۰ سال تعطیل بود که در سال ۷۹ مجددا آغاز به کار کرد و در این زمان باشگاه مهام توسط وزارت دفاع تاسیس شد. پس رشته تیراندازی به اهداف پروازی رشته ای نوپا است. ضمن اینکه نسبت به رشته تیراندازی به اهداف ثابت نیز گران تر است و به همین دلیل تاکنون کسانی که توانایی مالی داشته اند، موفق به تهیه اسلحه در رشته اهداف پروازی شده اند. از سال ۸۲ ما تیم های ملی را تشکیل دادیم و هزینه های حضور تیم ملی تیراندازی به اهداف پروازی در اردوهای داخلی و خارجی را تقبل کرده ایم. در مورد حاشیه به وجود آمده نیز دو بحث مطرح است: ابتدا کسانی بودند که خارج از گود نشسته بودند و نمی خواستند این ورزش و مدیران آن حرکت تازه آغاز کرده خود را ادامه دهند. دوم اینکه تعداد معدودی از تیراندازان بودند که تحت تاثیر این عوامل قرار گرفتند که اگر یک بار برای تیم ملی انتخاب نمی شدند، ناراحتی و اعتراض خود را اعلام می کردند. البته با مساله تیراندازان احساسی برخورد نکردیم. اما در مورد سایر مسائل و پس از مدتی سکوت، مجبور شدیم ماهیت این افراد را افشا کنیم.
▪ آیا برنامه ای برای میزبانی مسابقات بین المللی دارید؟
تا به حال زیرساخت ها به اندازه ای نبوده است که بتوانیم رقابت های بین المللی را در ایران برگزار کنیم. البته سالن ۲۵ و ۵۰ متری مجموعه ورزشی آزادی به زودی به دستگاه های الکترونیکی مجهز خواهد شد و کارهای ابتدایی سالن ۸۰ خطه ۱۰ متری نیز انجام شده که اگر اعتبارات فراهم شود، می توانیم میزبان مسابقات بین المللی باشیم که به احتمال بسیار زیاد میزبان رقابت های تیراندازی مسابقات کشورهای اسلا می در سال ۲۰۰۹ خواهیم بود.
▪ جایگاه تیراندازی ایران در رنکینگ آسیا و جهان کجاست؟
تا به حال رنکینگ آسیا و جهان اعلا م نشده است. با این حال رئیس کنفدراسیون آسیا و رئیس فدراسیون جهانی باور کرده اند که تیراندازی ایران در حال پیشرفت است. مثلا در بازی های آسیایی دوحه «امیر عبدی لواسانی» در رشته تراپ و در بین ۳۴ شرکت کننده چهارم آسیا شد.
▪ آیا ایران در مجامع بین المللی و آسیایی دارای کرسی است؟
در مدت حضور من در فدراسیون تیراندازی تاکنون مجمعی برای انتخابات در سطح آسیا برگزار نشده است. البته در آذرماه مجمع انتخاب مسوولا ن کنفدراسیون تیراندازی آسیا برگزار خواهد شد که اگر شرایط را اعلا م کنند، در خصوص حضور در این انتخابات تصمیم گیری خواهیم کرد.
▪ آیا لیگ تیراندازی برگزار می شود؟
از روز ۲۲ تیر ماه لیگ تیراندازی برای نخستین بار برگزار می شود و ۷ تیم منطقه ای و ۵ تیم باشگاهی در دو بخش مردان و زنان در رشته های مختلف در لیگ شرکت خواهند کرد.
▪ بانوان چه شرایطی در رشته تیراندازی دارند؟
تیراندازی ورزشی است که توسط پیامبر اسلا م (ص) سفارش شده و دارای مشروعیت است و البته جنسیت نمی شناسد. در این رشته هیچ محدودیتی برای جنسیت ورزشکاران و سن آنها وجود ندارد. بنابراین سیاست گذاری فدراسیون در مورد مردان و زنان به صورت تمرکزی است اما در مسائل فنی و همچنین اجرا از یکدیگر جدا خواهند بود. مثلا در تفنگ بادی آقایان باید ۶۰ تیر بزنند که ۶۰۰ امتیاز دارد اما زنان باید ۴۰ تیر بزنند که ۴۰۰ امتیاز خواهد داشت. ضمن این که برای حفظ ارزش های اسلا می در مراحل اجرایی نیز بحث تفکیک زنان و مردان را داریم.
▪ رشته تیراندازی چقدر با اقبال خانواده ها روبروست؟
اکثر خانواده ها به این رشته علا قه مند هستند. چون در هر جا سالنی احداث شود، خانواده ها نیز در آنجا حضور دارند. برای گسترش این رشته در بین نوجوانان و جوانان و بر اساس فراخوانی که انجام داده ایم، در نظر داریم مسابقه تیراندازی بین نوجوانان و جوانان برگزار کنیم که عامل مهمی در راه شناسایی استعدادها به شمار می رود.
▪ آموزش در فدراسیون تیراندازی چه جایگاهی دارد؟
آموزش یکی از اصول و پایه های فدراسیون ماست. در طی ۲-۳ سال گذشته، صدها مربی درجه ۳ و داور درجه ۳ در داخل کشور آموزش دیده و گواهینامه دریافت کرده اند. ضمن این که در بخش بین المللی نیز ۴۶ داور با حضور مدرسان بین المللی در رشته اهداف ثابت و پروازی آموزش دیده اند. همچنین تعدادی از جوانان گواهینامه مربیگری درجه C و یکی از این مربیان مدرک درجه B را دریافت کرده و برای دریافت حکم مربیگری درجه A نیز دعوت شده که بالا ترین سطوح مربیگری در رشته تیراندازی است.
▪ چقدر به حضور مربیان خارجی اعتقاد دارید؟
اعتقاد اصلی ما این است که سرمایه گذاری در آینده باید بر روی مربیان داخلی باشد. اما در حال حاضر به دلیل نیاز به استفاده از علم روز دنیا، احتمالا از مربیان خارجی و به صورت مشاور استفاده خواهیم کرد. در بخش اهداف ثابت با توجه به رشته های فراوان از مربیان خارجی به عنوان مسوول فنی تیم ملی و در بخش اهداف پروازی از مربیان خارجی به عنوان مشاور بهره خواهیم برد.
▪ رابطه فدراسیون تیراندازی با سایر ارگان ها و نهادها چگونه است؟
معتقدیم این ورزش باید به سمت مردمی شدن پیش برود و بنابراین این ورزش صرفا یک رشته نظامی و مخصوص نیروهای مسلح نیست و متعلق به تمام مردم است. ما نه تنها با نیروهای مسلح بلکه با سایر ارگان ها و سازمان ها به ویژه بسیج، وزارت علوم و بنیاد شهید همکاری داریم.
البته این انتظار را داریم که آموزش و پرورش با ما همکاری لا زم را داشته باشد که این مهم با توجه به تصمیم گیری های خاصی که در این وزارتخانه انجام شده، هنوز شرایط لا زم برای ارتباط و همکاری با آموزش و پرورش مهیا نشده است.
▪ آیا با مشکل کمبود بودجه نیز روبرو هستید؟
مسوولان سازمان تربیت بدنی به تیراندازی توجه خاص دارند و در حد بضاعت خود به ما اعتبار اختصاص داده اند. امسال قرار است ۵۰۰ میلیون تومان توسط کمیته ملی المپیک و ۲۸۰ میلیون تومان از سوی سازمان تربیت بدنی به ما اختصاص یابد. البته به غیر از این اعتبارات بودجه های عمرانی نیز به ما تعلق می گیرد. با این حال این بودجه کافی نیست اما با توجه به بودجه در نظر گرفته شده از سوی دولت برای سازمان تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک چندان هم کم نیست.
▪ با توجه به اینکه تیراندازی رشته ای گران است. فدراسیون چقدر از استعدادهای این ورزش در سراسر کشور حمایت می کند؟
البته رشته اهداف پروازی گران است. از سوی دیگر اگر ورزشکاران مستعدی باشند که تا سطح و زمانی این استعداد را داشته باشند، هزینه های آنها را تقبل کرده و آنها را به اردو دعوت می کنیم و پس از یک هفته سرویس دهی رایگان به آنها در صورتی که رکورد خوبی داشته باشند مورد حمایت فدراسیون قرار می گیرند. مثلا در سفری که چندی پیش به ارومیه داشتم به دو رشته اهداف پروازی تعدادی شکارچی اقدام به مسابقه کردند که سه نفر نخست راشناسایی کرده تا با هماهنگی رئیس هیات شهرستان خود راهی تهران شوند و از امکانات فدراسیون استفاده کنند.
▪ مشکل بزرگ تیراندازی ایران را چه می دانید؟
همانطور که گفتم مشکل عمده ما نداشتن زیرساختهای کافی است. یعنی سالن ها وباشگاه های تیراندازی به اندازه کافی وجود ندارد و البته مشکل بعدی ما تامین اسلحه و مهمات است.
▪ رویکرد فدراسیون همگانی است یا قهرمانی؟
معتقدم باید به این رشته اسلا می و میهنی توجه خاص مردمی داشته باشیم و این رشته را توسعه دهیم و به عبارت بهتر همگانی کنیم. در گام دوم استعدادها را شناسایی کرده و با اختصاص دادن تسهیلا ت لا زم به آنها، استعدادها را پرورش داده و به سطح قهرمانی خواهیم رساند. یعنی دامنه قله رافراهم می کنیم و هدف نهایی هم این قله خواهد بود .البته در دامنه این قله، تفریح، علا قه مندی و کاربرد دفاعی رشته تیراندازی نیز وجود دارد.
▪ چشم انداز فدراسیون تیراندازی چیست؟
برنامه من و همکارانم در فدراسیون، برنامه پنج ساله تصویبی سازمان تربیت بدنی است که بخشی از چشم انداز ۲۰ ساله خواهد بود به نظر من با توجهی که به زیرساختها شده و البته ادامه پیدا خواهد کرد. در مسابقات آسیایی ۲۰۱۰ گوا به خوبی می توانیم مدال کسب کنیم.
ضمن اینکه در مسابقاتآسیایی کشورهای اسلا می در سال ۲۰۰۹ توانایی حضور بر روی سکو را داریم. به شرط آنکه از حمایت و پشتیبانی لا زم برخوردار شویم.
منبع : روزنامه مردم سالاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست