چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا
افزایش ذخایر نفت و گاز در جهان
![افزایش ذخایر نفت و گاز در جهان](/mag/i/2/q89an.jpg)
۱) تغییر در ذخایر
ذخایر نفت و گاز كانادا و ایالات متحده در سال ۲۰۰۶ افزایش یافت، در حالی كه ذخایر مكزیك با كاهش روبه رو شد. همچنین ذخایر نفت در برزیل و آرژانتین بیشتر شد، ولی ذخایر گاز این كشورها كاهش یافت. روی هم رفته ذخایر نفت و گاز كشورهای نیمكره غربی در مقایسه با سال قبل با تغییر چشمگیر مواجه بود. در مورد كانادا ذخایر متعارف نفت با میزان ۵ میلیارد و ۲ میلیون بشكه در مقایسه با سال قبل ۲۰ درصد افزایش یافت، در انگلیس منابع نفت و گاز كاهش یافتند، ولی در مورد اكثر كشورها مانند قزاقستان، سودان و گینه استوایی در نتیجه فعالیت شركت های نفتی منابع جدیدی كشف شده و ذخایر نفت افزایش یافته است.
در رابطه با ذخایر گاز دنیا، با افزایش این ذخایر در استرالیا و چین ۷ درصد به منابع این ماده در منطقه آسیا ـ اقیانوسیه افزوده شده است، ولی در اروپای غربی این منابع در مقایسه با سال ۲۰۰۶ ، ۱۰ درصد كاهش یافت. همچنین منابع كشورهای عضو اوپك شاهد تغییر اندكی بوده است. در این سازمان، منابع نفت ایران، الجزایر، لیبی و نیجریه با افزایش اندك و در مقابل منابع عربستان سعودی با كاهش اندك روبه رو بوده است.
۲) ذخایر آمریكا
آخرین داده های موجود حاكی از افزایش منابع نفت و گاز آمریكا در طول سال ۲۰۰۵ است. ذخایر اثبات شده گاز طبیعی این كشور در سال ۲۰۰۵ حدود ۶ درصد افزایش یافت كه بیشترین میزان رشد سالانه از ۱۹۷۰ در آمریكا است. همچنین منابع نفت هم در كشور مذكور ۲ درصد افزایش یافت كه در طول ۳ سال گذشته بی سابقه بوده است. نكته جالب در این جا است كه بیشتر افزایش ذخایر ناشی از گسترش میادین فعلی بوده تا كشف حوزه های جدید در سال ،۲۰۰۵ میزان كل كشف نفت خام در ایالات متحده ۱ میلیارد و ۵۰ میلیون بشكه بوده است. كشف میدان های جدید به میزان ۲۰۵ میلیارد بشكه كه اكثر آن در خلیج مكزیك صورت گرفت، خبر بزرگی برای صنعت نفت دنیا بود.
۳) تولید نفت
تولید نفت خام جهان در سال ۲۰۰۶ به حدود یك تریلیون بشكه رسید. منطقه ای كه بیشترین میزان رشد تولید را داشته اروپای شرقی و شوروی سابق است. این افزایش عمدتاً در قزاقستان، روسیه و آذربایجان صورت گرفت.
در مقابل برخی مناطق شاهد افول كلی تولید در سال گذشته بودند. برای مثال، تولید اروپای غربی در كشورهای نروژ، دانمارك و انگلیس ۱۰ درصد كاهش یافت. از سوی دیگر، تولید آمریكای شمالی و جنوبی جمعاً فقط ۴ دهم درصد از سال ۲۰۰۵ كمتر بود. در این دو منطقه، كانادا و برزیل با افزایش و مكزیك و آمریكا با كاهش تولید روبه رو بوده اند.
در رابطه با میزان تولید روزانه نفت، در سال ۲۰۰۶ تولید روزانه نفت كل جهان ۷۲ میلیون و ۳۹۰ هزار بشكه بود. این رقم در سال ،۲۰۰۵ ۷۲ میلیون و ۲۶۰ هزار بشكه بود. در آمریكا میزان مذكور با كاهش روبه رو شد و از ۵ میلیون و ۱۳۵ هزار بشكه به ۵ میلیون و ۱۷۸ هزار بشكه در روز رسید. همچنین در اوپك این رقم ۲۹ میلیون و ۶۶۰ هزار بشكه بود كه كمتر از تولید روزانه سال ۲۰۰۵ یعنی ۲۹ میلیون و ۷۷۰ هزار بشكه بود. در این سازمان، كشورهای اندونزی، عربستان، ونزوئلا و نیجریه با كاهش تولید نفت و در مقابل، كویت و قطر با افزایش تولید این ماده روبه رو بودند.
مترجم: محسن خزائی
منبع : روزنامه ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست