دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا
نگاهی به رویدادهای مهم جهان در هفته گذشته
● وعده مذاکره آمریکا با ایران در عین اعمال فشار
یکی از مشاوران سیاست خارجی باراک اوباما گفت، در صورتی که این کاندیدای دموکرات موفق شود به کاخ سفید راه یابد احتمالا اوایل سال آینده میلادی گفتگو با ایران را آغاز خواهد کرد.
لیک معتقد است که آمریکا و متحدینش باید تحریمهای سختتری را علیه تهران برای افزایش اهرم علیه این کشور طرح ریزی کنند.
مشاور ارشد اوباما افزود: اوباما میگوید که ما باید به محض به دست گرفتن کاخ سفید یک سری مذاکرات بسیار جدی را با ایرانیها داشته باشیم که در طول آن به طور موثری یک گزینه را در برابرشان قرار دهیم.
لیک گفت که آمریکا باید به روشنی به ایرانیها بگوید که آنها در صورت تغییر مسیر نفع خواهند برد.
● اوباما به دنبال دیپلماسی مستقیم و جدی در قبال ایران
باراک اوباما با متهم کردن ایران به تلاش برای دستیابی به تسلیحات هستهای گفت: دیپلماسی مستقیم و جدی و سخت مانع از دستیابی ایران به "تسلیحات هستهای" خواهد شد.
وی در مراسم اعلام رسمیکاندیداتوریاش برای انتخابات سال ۲۰۰۸، از طرحی برای نجات آمریکا از سیاستهای ناکام بازسازی ارتش و خروج نیروهای آمریکایی از عراق صحبت کرد.
● آمریکا و اسرائیل نگران فروش اس-۳۰۰ به ایران
ساندی تلگراف در گزارشی با اشاره به مخالفت روسیه با عضویت گرجستان و اوکراین در ناتو و احتمال فروش سامانه موشکی جدید مسکو به ایران نوشت: مقامات اطلاعاتی آمریکا نگران این هستند که در صورتی که واشنگتن با عضویت گرجستان و اوکراین در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) موافقت کند، روسیه ایران را به سامانه موشکی پیشرفته اس-۳۰۰ تجهیز کند.
این خبر باعث نگرانی شدیدی در آمریکا و اسرائیل شده است زیرا اس-۳۰۰ قادر است ۱۰۰ هدف را به طور همزمان هدفگیری کند و به هواپیماهای تا فاصله ۱۲۰۰ متری شلیک کند.
● حمایت معاون اوباما از رژیم صهیونیستی
معاون باراک اوباما نامزد دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به رژیم صهیونیستی درباره حمایت خودش و اوباما از آن اطمینان داد.
جوزف بایدن در جمع یهودیان مسن تر آمریکا در ایالت فلوریدا گفت: اوباما در حفاظت از رژیم صهیونیستی موضع قاطعانه ای خواهد داشت .
● سود میلیونی معرفی پیلین برای مککین
معرفی سارا پیلین به عنوان نامزد معاونت ریاست جمهوری آمریکا، باعث شد حدود هفت میلیون دلار به حساب انتخاباتی جان مککین، نامزد جمهوریخواهان واریز شود.
خبرگزاری سوئیس گزارش داد، یک روز پس از معرفی پیلین، تیم انتخاباتی مککین بیش از ۴.۵ میلیون دلار از طریق اینترنت و ۲.۳ میلیون دلار از طریق ایمیل یا تلفن کمک انتخاباتی دریافت کرد.
● مدودف به دعوت کرزای به افغانستان میرود
سرگئی پریخودکا دستیار دمیتری مدودف رئیس جمهور روسیه در پایان دیدار مدودف با حامد کرزای رئیس جمهور افغانستان در نشست همکاری شانگهای در دوشنبه پایتخت تاجیکستان، گفت: کرزای به دمیتری مدودف دعوتنامهای داد تا وی رسما به افغانستان سفر کند.
● گرجستان خواستار تحریم های شدید بر ضد روسیه شد
میخائیل ساکاشویلی رئیس جمهور گرجستان اعلام کرد که روسیه درصدد بی ثبات کردن اوضاع پیرامون گرجستان است چرا که یکی از اهداف مسکو، سرنگون کردن دولت وی است.
ساکاشویلی اعلام کرد که تفلیس در حال انجام رایزنی هایی با دولت آمریکا در خصوص اعمال تحریم های شدید بر ضد روسیه است.
وزیر امور خارجه گرجستان نیز در آستانه نشست سران اتحادیه اروپا از کشورهای عضو این سازمان خواست تا موضع گیری واحدی در خصوص سیاست های تجاوزکارانه روسیه اتخاذ کنند.
● اروپا مطیع آمریکاست
نخست وزیر روسیه کشورهای اروپایی را به خاطر سیاست استانداردهای دوگانه و اطاعت از واشنگتن مورد انتقاد قرار داد.
ولادیمیر پوتین در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ARD آلمان، در مورد نشست اضطراری سران کشورهای اروپایی در اول سپتامبر (دوشنبه ۱۱ شهریور) در بروکسل در مورد گرجستان صحبت کرد. وی به این امر اشاره کرد که چگونه غرب که هم اکنون روسیه را به خاطر به رسمیت شناختن آبخازیا و اوستیای جنوبی محکوم میکند، زمانی خود استقلال کوزوو را با نقض تصمیمات سازمان ملل متحد به رسمیت شناخت.
نخست وزیر فدراسیون روسیه گفت: اگر کشورهای اروپایی به همین صورت سیاست خود را به اجرا درآورند، مجبور میشویم با واشنگتن در مورد اقدامات اروپا صحبت کنیم. رئیس جمهور سابق روسیه اعلام کرد: ما قصد نداریم تا نیروهای خودمان را در مناطق امنیتی در اطراف اوستیای جنوبی و آبخازیا برای مدتی طولانی نگه داریم. روسیه مایل است تا ناظران اتحادیه اروپا و سازمان امنیت و همکاری اروپا در آن مناطق حضور داشته باشند.
● توضیحات مدودف به نخست وزیر انگلستان
رئیس جمهور روسیه طی گفتگویی با نخست وزیر انگلستان توضیح داد، تصمیم مسکو در خصوص به رسمیت شناختن آبخازی و اوستیای جنوبی برای توقف نسل کشی این ملت ها و مقابله با تجاوز مجدد گرجستان ضروری بود.
دیمیتری مدودف همچنین به براون اطمینان داد که اصول مورد توافق در طرح صلح شش گانه «سارکوزی- مدودف» به طور کامل اهمیت خود را حفظ کرده است و مسکو خود را موظف به رعایت آن می داند.
● مسکو خود را از اتحادیه اروپا جدا نکند
در جریان اجلاس سران اتحادیه اروپا، رهبران اروپایی در یک بیانیه مشترک عنوان کردند: روابط با روسیه به چهار راه رسیده است. آنها از مسکو خواستند تا خودش را از اتحادیه اروپا جدا نکند.
اتحادیه اروپا در اجلاس سران خود تصویب کرد مذاکرات بیشتر درباره توافقنامه شراکت با مسکو فقط هنگامی انجام میگیرد که نیروهای روسیه از سرزمین گرجستان خارج شده باشند.
نیکلا سارکوزی بعد از پایان این نشست درباره وابستگی اروپا به نفت و گاز روسیه گفت: ما باید در منابع نفت و گازمان تنوع ایجاد کنیم.
سارکوزی تاکید کرد: گفتگو با روسیه باید ادامه یابد. ما نمیخواهیم روابط شراکتی خود را با روسیه قطع کنیم.
● ساکاشویلی یک جسد سیاسی است
دیمیتری مدودف رئیس جمهور روسیه در یک مصاحبه که قبل از سفر دیک چنی معاون رئیس جمهور آمریکا به گرجستان انجام گرفت، مجددا واشنگتن را به کمک به تفلیس برای تقویت تجهیزات جنگی متهم کرد و از آمریکا خواست که در روابط خود با گرجستان تجدیدنظر کند.
رئیس جمهور روسیه در این مصاحبه که از تلویزیون روسیه پخش شد، گفت: رژیم کنونی گرجستان برای ما یک رژیم سرنگون شده است. ساکاشویلی دیگر از دید ما موجودیت ندارد. او یک جسد سیاسی است.
وی افزود: ما از جامعه بینالمللی میخواهیم که به خاطر داشته باشد چه کسی تجاوز را شروع کرد و چه کسی مسئول کشته شدن مردم است.
مدودف اظهار داشت: آمریکا باید در روابط خود با تفلیس تجدیدنظر کند زیرا آنها گرجستان را در یک وضعیت بسیار دشوار قرار دادند که به بیثباتی جدی منطقه منجر شد و تجاوزی را ترتیب دادند که به کشته شدن بسیاری از مردم انجامید.
● لهستان بابت استقرار سپر موشکی آمریکا در کشورش نگرانی ندارد
نخستوزیر لهستان در تلاش برای اطمینان دادن به ساکنان نگران مناطق نزدیک به پایگاه دفاع موشکی آمریکا، اظهار داشت: از این پس مردم کشور و ساکنان این مناطق علیرغم وجود تهدیدها از سوی روسیه خشمگین، در امنیت بیشتری خواهند بود.
تاسک گفت: در صورت بروز جنگ، شهرهای ردزیکوو و اسلوپسک از امنیت بیشتری نسبت به سایر مناطق برخوردار خواهند بود.
لهستان و آمریکا اوایل ماه جاری میلادی برای استقرار ۱۰ موشک رهگیر آمریکا تا سال ۲۰۱۲ در لهستان توافقنامهای امضا کردند.
● برنامه مورالس برای اصلاح قانون اساسی
رئیس جمهور بولیوی برای برگزاری همهپرسی درباره اصلاحات در قانون اساسی این کشور برنامهریزی کرده است. اوو مورالس اعلام کرد این همهپرسی در تاریخ هفتم دسامبر برگزار خواهد شد.
فرمانداران پنج حوزه رایگیری مرفهنشین این کشور از پذیرش تغییرات مدنظر در قانون اساسی سر باز میزنند زیرا آنها بر این باورند که این تغییرات حقوق بومیان سرخپوست و دولت مرکزی را به شدت افزایش خواهد داد.
روز دهم اوت بیش از ۶۷ درصد مردم بولیوی در همهپرسی، وی و سیاستهای اصلاحطلبانه وی را تائید کردند.
● دفاع چاوز از موضع روسیه در بحران قفقاز
رئیس جمهور ونزوئلا در یک سخنرانی تلویزیونی از حمله روسیه به گرجستان و به رسمیت شناخته شدن استقلال اوستیای جنوبی و آبخازیا از سوی مسکو حمایت کرد.
هوگو چاوز در این برنامه تلویزیونی گفت: روسیه با به رسمیت شناختن استقلال مناطق جدایی طلب آبخازیا و اوستیای جنوبی اقدامی درست در مناقشه با گرجستان انجام داد.
● زرداری مشکل روانی دارد!
یکی از رقبای رهبر حزب مردم پاکستان و نامزد انتخابات ریاست جمهوری این کشور پس از افشای اسناد پزشکی مربوط به مشکلات روانی زرداری خواستار کناره گیری وی شد.
"مشاهد حسین سید" یکی از وزرای سابق دولت پاکستان و مقام ارشد حزب طرفدار " نواز شریف " نخست وزیر سابق پاکستان و رهبر حزب مسلم لیگ شاخه نواز گفت: گزارش هفته گذشته روزنامه فایننشال تایمز سوالاتی را درباره سلامت روانی زرداری مطرح کرده و وی باید از نامزدی ریاست جمهوری پاکستان کناره گیری کند.
فایننشال تایمز گزارش داده بود که زرداری به مدت ۱۱ سال را به اتهام فساد مالی در زندان سپری کرده و تحت شکنجه قرار گرفته است.
این روزنامه به نقل از پزشکان خاطر نشان کرده بود که زرداری به مشکلات جدی روانی مبتلا بوده و حتی به خودکشی فکر می کرده است.
● کاندیداهای نهایی سه حزب اصلی پاکستان برای انتخابات ریاستجمهوری
پس از آنکه کمیسیون انتخابات پاکستان لیست نهایی کاندیداهای ریاست جمهوری این کشور را منتشر کرد، معلوم شد که انتخابات این کشور یک درگیری سه جانبه میان احزاب اصلی خواهد بود.
گمانه ها حاکی از آن است که آصف علی زرداری نخستین کاندیدا همسر بینظیر بوتو احتمالا در انتخابات ریاست جمهوری ششم سپتامبر (۱۶ شهریور) پیروز شود.
رقیب اصلی زرداری برای ریاست جمهوری به نظر میرسد سعیدالزمان صدیقی باشد که پیشتر قاضی ارشدی بود که از سوی حزب مسلم لیگ شاخه نواز به رهبری نواز شریف، نخست وزیر اسبق پاکستان نامزد شده است.
مشاهد حسین سید وزیر پیشین دولت و مقام بلندپایه حزب اصلی طرفدار پرویز مشرف، رییسجمهور مستعفی پاکستان (مسلم لیگ قائد) نیز کاندیدای سوم این انتخابات است.
● حامیان مشرف از زرداری حمایت کردند
گروه جدیدی از قانونگذاران حزب مسلم لیگ شاخه قائد اعظم که حزب حامی پرویز مشرف رئیس جمهور مستعفی پاکستان به شمار میرفت طی دیداری با "یوسف رضا گیلانی" نخست وزیر این کشور حمایت خود را از آصف علی زرداری نامزد ریاست جمهوری حزب مردم اعلام کردند.
● اعلام آمادگی نواز شریف برای بازگشت به ائتلاف حاکم
نواز شریف رهبر حزب مسلم لیگ شاخهی نواز، از ارتش پاکستان خواست تا در صورت وقوع هر گونه بحران سیاسی در این کشور وارد عمل شود.
وی افزود: چنانچه حزب مردم پاکستان درصدد سلب قدرت از حزب مسلم لیگ در ایالت پنجاب باشد، احساسات مردم این منطقه را که برای رسیدن این حزب به قدرت تلاش کردهاند جریحهدار میسازد.
نواز شریف آمادگیاش را برای بازگشت به ائتلاف حاکم اعلام کرد، مشروط به این که حزب مردم تمامی تغییرات صورت گرفته در قانون اساسی طی ریاست جمهوری پرویز مشرف رئیسجمهور مستعفی پاکستان را لغو کند.
وی هفته گذشته از ائتلاف دولت پاکستان خارج شد و دلیل این امر را عدم پایبندی آصف علی زرداری رئیس حزب مردم به وعدههایش مبنی بر بازگرداندن قضات برکنار شده دادگاه عالی پاکستان به سمتهایشان اعلام کرد.
● سوءقصد در پاکستان
روز چهارشنبه خودرو حامل "یوسف رضا گیلانی" از سوی افراد ناشناس مورد حمله قرار گرفت که نخست وزیر پاکستان از این حمله جان سالم به در برد.
● براون راهی افغانستان شد
دیوید براون رهبر حزب محافظهکار انگلیس برای سومین بار پس از کسب مقامش راهی افغانستان شد تا با سربازان کشورش در این منطقه دیدار کند. او در این سفر با ویلیام هاگ وزیر خارجه سابق انگلیس همراه است و برنامههای مختلفی در حین دیدار با سربازان کشورش دارد.
برخی گزارشها حاکی از آن است که انگلستان قصد دارد تعداد ۸۲۰۰ سربازش در افغانستان را به ۱۲۰۰۰ نفر برساند.
● نشست مشترک سران سه کشور فارسی زبان
نشست سه جانبه ایران ، تاجیکستان و افغانستان موسوم به کشورهای فارسی زبان در حاشیه اجلاس شانگهای برگزار شد.
در این نشست محمود احمدی نژاد، امام علی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان و حامد کرزای رئیس جمهور افغانستان مشترکات فرهنگی و راه های گسترش بیش از پیش روابط اقتصادی و سیاسی را مورد مذاکره و تبادل نظر قرار دادند و در پایان با امضای بیانیه ای مشترک بر گسترش همکاریها در زمینه های اقتصادی ، امنیتی و فرهنگی تاکید کردند .
همچنین در این نشست توافق شد که سومین اجلاس سه جانبه سران، سال آینده در تهران برگزار شود .
● تاکید سارکوزی بر ادامه سیاست تحریم در قبال ایران
نیکلا سارکوزی ضمن درخواست برای اعمال تحریمهای سختتر علیه تهران تاکید کرد که غرب باید به گفتگو با ایران ادامه دهد.
رئیس جمهور فرانسه که در پاریس و در جمع سفرای فرانسوی مقیم خارج از کشور صحبت میکرد، گفت که اگر غرب همچنان پاسخی را از ایران درخصوص توقف توسعه فنآوری هستهای دریافت نکند، "باید تحریمها علیه ایران را در همه زمینهها افزایش دهد."
رئیس جمهور فرانسه همچنین گفت که با اینکه ایران قابلیت هسته ای غیرنظامی در اختیار داشته باشد، هیچ مشکلی ندارد و جامعه بین المللی با هرگونه استفاده ایران از این فنآوری برای اهداف نظامی مخالف است.
● ۳۰ عامل انتحاری "پ.ک.ک" وارد ترکیه شدهاند
بر اساس اعترافات یک عضو دستگیر شده حزب کارگران کرد ترکیه "پ.ک.ک"، ۳۰ عوامل انتحاری این شبکه برای خرابکاری وارد ترکیه شدهاند.
یک عضو دستگیر شده گروه تروریستی " پ.ک.ک " با نام مستعار "ولات" که اخیراً از سوی نیروی های امنیتی ترکیه دستگیر شده، اعتراف کرده است که ۳۰ مهاجم انتحاری "پ.ک.ک" با قصد انجام عملیات انتحاری در شهرهای بزرگ این کشور وارد ترکیه شدهاند.
● یادداشت اعتراضآمیز هزاران فلسطینی در مخالفت با سیاستهای رژیم صهیونیستی
عونی ابوغوش منشی دفتر فرهنگی و اطلاع رسانی جبهه مبارزات مردمی فلسطین، اعلام کرد که ۱۶ هزار فلسطینی از احزاب سیاسی، سازمانهای داخلی و آکادمیک و بخشهای مختلف فلسطین، با امضای یادداشتی در مخالفت با سیاست اسرائیل، این سیاستهای خصمانه را علیه مردم فلسطین محکوم کردند.
وی که در یک کنفرانس مطبوعاتی در رامالله سخن میگفت، خاطر نشان کرد: این یادداشت به تمامی سازمانهای حقوق بشر، مجامع بینالمللی و مسوولان آن از جمله دبیرکل سازمان ملل متحد، دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی و دبیر کل اتحادیه عرب ارسال شده است.
● مساله فلسطین به یک جسد تبدیل شده است
علامه محمد حسین فضلالله در خطبههای نماز جمعه هفته گذشته اش اعلام کرد: مساله فلسطین امروز تبدیل به جسدی شده که از جهات مختلف از طریق اشغالگری و تحریم و گرسنگی تکه تکه شده است. البته برخی کشورهای عربی نیز با اسرائیل در این زمینه همدست هستند.
این مرجع تقلید شیعه گفت: اگر فلسطینیها میدانستند که چطور باید با اسرائیل برخورد کنند و چطور باید با پایداریشان آن را در هم بکشنند، امروز تحریم برداشته میشد و امروز ما تنها شاهد برگزاری دیدارهایی در مصر نبودیم چرا که مذاکره نیاز به مقدمه چینی دارد. ما میخواهیم مصر در برابر اعمال فشارهای دشمن و اعمال فشارهای آمریکا از طریق گشودن گذرگاههای نوار غزه تلاش کند.
وی ادامه داد: مشکل اینجاست که مقامات سیاسی کشورهای عربی و اسلامی احترامی به مقدسات قایل نیستند در حالی که اسرائیل خرافاتش را مقدس میداند. این مقامات توجهی به وضعیت اسیران فلسطینی نمیکنند. اتحادیه عرب تبدیل به اتحادیه مشکلات و تناقضات عربی شده و سازمان کنفرانس اسلامی از مسئولیتهایش شانه خالی میکند.
● اولمرت حاضر است ۴۵۰ اسیر فلسطینی را در مقابل گلعاد شلیط آزاد کند
ایهود المرت نخست وزیر رژیم صهیونیستی مایل به تبادل ۴۵۰ تن از اسرای فلسطینی در مقابل سرباز اسرائیلی است که در اسارت شبه نظامیان در نوار غزه به سر میبرد.
وی از پنج تن از وزیران که درگیر طرح پیشنهادی تبادل اسرا هستند درخواست کرده است تا تعداد ۸۰ اسیر فلسطینی را که قرار است در ازای گلعاد شلیط، سرباز رژیم صهیونیستی آزاد شوند، افزایش پیدا کند.
رژیم صهیونیستی و حماس از طریق میانجیگران مصری مذاکرات غیر مستقیمی را برای آزادی شلیط برگزار کردهاند.
● اردوغان به سوریه می رود
سه شنبه آینده رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه در سفری رسمی به سوریه خواهد رفت تا ضمن دیدار با مقامات سوری آخرین تحولات منطقه و گسترش روابط دوجانبه و نیز ادامه مذاکرات غیرمستقیم سوریه و اسرائیل را بررسی کند. این سفر دو هفته پس از سفر کوتاه اسد به ترکیه و چند روز پیش از برگزاری چهارمین دور مذاکرات غیرمستقیم سوریه و اسرائیل انجام می شود.
● نشست اولمرت وعباس بدون نتیجه
مذاکره کننده ارشد فلسطینیها اعلام کرد: محمود عباس پیشنهاد ایهود اولمرت جهت امضای توافقنامه صلح موقت را که مساله بیتالمقدس در آن مستثنی شده است نپذیرفت.
صائب عریقات تصریح کرد: محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در دیدار با ایهود اولمرت نخست وزیر اسرائیل همانطور که در دیدارش با کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرده بود مخالفت خود را با هر گونه توافقنامه موقت جدید اعلام کرد و گفت هیچ گونه تاخیر در قبال حل مسایل وضعیت نهایی را نمیپذیرد و توافقنامه یا باید شامل تمام مسایل باشد یا هیچ کدام.
به گفته عریقات، محمود عباس و ایهود اولمرت بدون دستیابی به نتایج مطلوب در مذاکرات در زمینه سندی که اسرائیل به واشنگتن ارایه داده، نشست خود را به پایان رساندند.
اولمرت در این دیدار متعهد شد که فلسطینیها و اسرائیلیها طی سال جاری به توافقنامه صلح دست یابند.
● مذاکرات صلح اسرائیل و سوریه از سر گرفته می شود
رادیو رژیم صهیونیستی اعلام کرد که مذاکرات صلح این رژیم با سوریه به زودی با میانجی گری ترکیه از سر گرفته میشود.
یک مقام بلندپایه این رژیم گفته است: هیاتهایی از سوریه و اسراییل طی روزهای آتی راهی ترکیه میشوند تا دور پنجم مذاکرات صلح با این رژیم را با میانجیگری ترکیه آغاز کنند.
● اسد روابط سوریه و فرانسه را به سود کل منطقه دانست
بشار اسد در گفتگو با شبکه سه تلویزیون فرانسه تاکید کرد: افقهای جدید در روابط سوریه و فرانسه به سود کل کشورهای منطقه خواهد بود.
وی با اشاره به دیدار قریبالوقوعش با نیکولا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه در دمشق اظهار داشت: زمانی که سارکوزی به سمت ریاست جمهوری فرانسه منصوب شد هدف اصلی این کشور را جهت تحقق صلح و امنیت در جهان و منطقه مشخص کرد و این مساله کاملا در اقدامات و رایزنیهای فرانسه برای حل بحران لبنان و اکنون نیز برای حل بحران بوجود آمده در منطقه قفقاز آشکار است.
وی اظهار داشت: فرانسه میخواهد نقشی بسیار مهم را در تمامی تحولات منطقه و جهان ایفا کند و اکنون به عنوان رئیس دورهای اتحادیه اروپا سعی دارد تا نقش اتحادیه اروپا را نیز در این زمینه تحکیم ببخشد. این همان چیزی است که همواره سوریه خواستار آن بوده است، طی سالهای گذشته ما بارها گفتیم که اروپا در عرصه بینالمللی و منطقهای غایب است و باید نقش مهم تری را در این تحول ایفا کند.
● مسیر صلح در منطقه از سوریه و فرانسه می گذرد
نیکولا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه گفت: سفر من به سوریه در شرایط ویژهای انجام میشود که دو کشور خواهان ایجاد صفحهای جدید در روابط هستند و این روابط جدید برای من ارزشمند است زیرا سوریه به طور تدریجی روندی را آغاز کرده و مواضعی اتخاذ میکند که جهان منتظر آن بوده است و به این ترتیب میتواند به جایگاهش در جهان بازگردد.
رییس جمهور فرانسه تاکید کرد که آینده دو کشور در ادامه روند همکاریها به دلیل منافع مشترک حایز اهمیت است و او هم چنان معتقد است که مسیر صلح در منطقه از سوریه و فرانسه میگذرد.
وی در ادامه گفت: من از زمانی که به عنوان رئیس جمهور فرانسه انتخاب شدم میخواستم فرانسه را به جایگاهش در صفحه شطرنج بینالمللی بازگردانم و در خصوص خاورمیانه نیز به دلیل علاقهای که به این منطقه دارم خواهان عمل به تعهدات و مسئولیتهایم در قبال تحقق صلح در منطقه هستم.
● بوش برای چهارمین بار به عراق میرود
منابع آگاه پارلمانی عراق از سفر قریب الوقوع جورج بوش به بغداد جهت بررسی روند مذاکرات مربوط به امضای توافقنامه همکاریهای طولانی مدت بین بغداد و واشنگتن خبر دادند.
احتمالا بوش در جریان این سفر که طی روزهای آتی صورت میگیرد پایان مذاکرات تیمهای عراق و آمریکایی را پس از توافق دو طرف بر سر مسایل مورد اختلاف اعلام خواهد کرد.
این منابع خاطرنشان کردند: دو گزینه برای امضای توافقنامه امنیتی در صورت ایجاد توافقهای نهایی وجود دارد که یکی امضای آن در بغداد و دیگری امضای آن از طریق ویدئو کنفرانس بین بوش و نوری المالکی، نخست وزیر عراق است.
همچنین قرار است جلال طالبانی، رئیسجمهور عراق نیز در حاشیه نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل متحد با مسئولان دولت آمریکا در نیویورک دیدار کند.
● تاکید نماینده آیتالله سیستانی بر حفظ منافع ملی عراق
به گفته نماینده آیتالله العظمی سیدعلی سیستانی، این مرجع تقلید شیعه در عراق بر لزوم تعهد مسئولان عراقی در مذاکراتشان با واشنگتن در خصوص توافقنامه استراتژیک طولانی مدت میان دو کشور بر اساس اصول مورد نظر عراق تاکید دارد.
شیخ عبدالمهدی کربلایی، نماینده آیتالله سیستانی در خطبههای نماز جمعه هفته گذشته اظهار داشت: موضعگیری مسئولان عراقی و مذاکره کنندگان درباره بندهای مربوط به توافقنامه استراتژیک یک موضعگیری ملی است که بیان کننده احساس مسئولیت آنها در قبال منافع این ملت و حفظ حاکمیت ملی و عدم نقض منافع عالی و ملی است.
● توافقنامه امنیتی با آمریکا تکمیل شده است
سخنگوی رسمی دولت عراق تاکید کرد: مذاکراتی که میان بغداد و واشنگتن از چندین ماه پیش به مظنور دستیابی به توافقنامه امنیتی آغاز شده به پایان رسیده و در قالب یک پیشنویس خلاصه شده است.
علی دباغ گفته است: دولت عراق منتظر واکنش و پاسخ آمریکا به پیشنویسی است که غیر قابل رد است. این پیشنویس در برگیرنده اصرار یا درخواستهایی است که بارها مطرح کردهایم. درخواست ما مربوط به مصونیت قضایی نیروهای آمریکایی و تعیین جدولهای زمانی برای خروج این نیروها است.
● آمریکا اداره استان انبار را به عراق واگذار میکند
ژنرال جان کلی از فرماندهان نیروهای آمریکایی در عراق گفت: از میزان نیروهای آمریکایی در استان انبار کاسته خواهد شد اما نه بلافاصله.
این مقام نظامی ارتش آمریکا ادامه داد: به زودی از میران نفرات نیروی دریایی ارتش آمریکا در انبار کاسته میشود.
● تشدید فشارها بر نخستوزیر تایلند برای استعفا
در جریان تصرف مقر نخست وزیری تایلند توسط تظاهرکنندگان مخالف دولت و مختل شدن خدمات مسافرتی هوایی و راهآهن در برخی از توریستی ترین نقاط تایلند، نخست وزیر این کشور با فشارهای روز افزون برای استعفا مواجه شد.
اگر چه ساندراوج تاکید کرده که کنارهگیری نخواهد کرد ولی به نظر میرسد که قدرت وی در بحبوحه تشدید اغتشاشات در حال تضعیف است.
در همین حال یک مقام بلندپایه ارتش که خواست نامش فاش نشود گفت: ژنرال آنوپونگ پائوچیندا فرمانده با نفوذ ارتش تایلند روز جمعه درخواست ساماک ساندراوج را برای اعلام حالت فوقالعاده رد کرد.
از سوی دیگر حزب چارت تای عضو کلیدی ائتلاف حاکم شش حزبی ساماک ساندراوج اعلام کرد که آماده اعلام خبر کنارهگیری ساندراوج است.
● بزرگترین بحران غذایی در کره شمالی
آژانس غذایی سازمان ملل درخواستی فوری را برای کمک اضطراری ۶۰ میلیون دلار به کره شمالی مطرح و اعلام کرد بحران غذا در برخی مناطق این کشور در بدترین وضع در یک دهه گذشته است.
خبرگزاری آلمان از پکن گزارش داد، ژان پیر دو مارگری، رئیس عملیات برنامه جهانی غذایی (WFP) در کرهشمالی گفت: نیاز به اعطای کمک مالی به برنامه جهانی غذا برای توزیع در این کشور به منظور «رفع نیازهای حداقلی» تا پایان سال به شدت مبرم است و در برخی موارد پای زندگی و مرگ در میان است.
تونی بانبری، مدیر منطقهای WFP در آسیا گفت: این کشور با شکاف غذایی ۱.۶ میلیون تنی یا بیش از ۲۰ درصد از کل تولیدش مواجه است که در سال جاری و در ماه ژوئن به کاهش کمکهای غذایی دولتی از ۵۰۰ گرم به ۱۵۰ گرم برای هر شخص در طول روز منجر شد.
● آزردگی مصر از ایران
احمد ابوالغیط وزیر امور خارجه مصر به روزنامه الشرق الاوسط گفت: بعضی رفتارها و اقدامات جمهوری اسلامی ایران دولت مصر را آزرده خاطر ساخته است. مسائلی وجود دارد که مصر را آزرده خاطر کرده و در راس آنها برخی از رفتارها و اقدامات ایران است.
وزیر امور خارجه مصر تصریح کرد: این رفتارها و مسائل شامل اقدامات بخش اطلاع رسانی، تظاهرات، فیلم و نیز عملکرد تلویزیون ایران و خصومت های فزاینده برخی ادارات و موسسات ایران علیه مصر و عدم موافقت ایران با بسیاری از درخواست های مصر به ویژه خواسته های مرتبط با عملکرد ایران در منطقه است.
ابوالغیط در عین حال گفت: با این حال در ایران نهادهای دیگری نیز وجود دارند که به اهمیت داشتن روابط خوب با مصر واقفند و در این راستا تلاش می کنند.
● کشورهای عربی به دنبال انرژی هستهای
دبیرکل اتحادیه عرب بر عاری سازی منطقه خاورمیانه از سلاحهای کشتار جمعی تاکید کرد و گفت: کشورهای عربی باید از انرژی هستهای برای اهداف صلح آمیز استفاده کنند.
عمروموسی در دیدار با یک هیئت بلندپایه عراقی بر ورود کشورهای عربی در زمینه استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای تاکید کرد.
● امضای یادداشت تفاهم میان ترکیه و شورای همکاری خلیج فارس
کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با ترکیه یک یادداشت تفاهم در خصوص روابط استراتژیکی سیاسی، دفاعی و اقتصادی امضا کردند. این یادداشت تفاهم بین حمد بن جاسم جبر آل ثانی، وزیر امور خارجه قطر به عنوان رئیس دورهای شورای همکاری خلیج فارس و علی باباجان، وزیر امور خارجه ترکیه به امضا رسید.
شرکت کنندگان در این نشست در خصوص تمامی مسایل سیاسی، اقتصادی، دفاعی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی و ابزارهای لازم جهت فعال کردن روابط استراتژیک بین ترکیه و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس گفتگو کردند.
وزیر امور خارجه قطر پس از برگزاری این نشست که به امضای یادداشت تفاهم دو جانبه منجر شد، در یک کنفرانس خبری اظهار داشت: روابط بین کشورهای عضو شورای همکاری خلیج و ترکیه روابط قدیمی است و ما اکنون سعی کردیم این روابط را در یک چارچوب قانونی قرار دهیم.
وی همچنین از توافق بر سر برگزاری نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و ترکیه یکبار در سال به شکل دورهای در ترکیه و این کشورها خبر داد.
شیخ حمد بن جاسم در پاسخ به این سوال که آیا هدف از این اتحاد بین کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و ترکیه ایجاد توازن در قدرتهای منطقه مقابل ایران است یا خیر؟ گفت: این اقدام پس از بررسیهای یکساله بین دو طرف انجام شد و تصمیمی نبود که با عجله اتخاذ شود اما ما امیدواریم که این نوع همکاریها روزی از روزها با ایران صورت گیرد.
● ژاپن به دنبال نخست وزیر جدید
در پی استعفای یاسو فوکودا نخست وزیر ژاپن به عنوان دومین رهبر ژاپنی ظرف کمتر از یک سال از زمان در دست گرفتن این سمت و از آنجا که خلاء سیاسی در ژاپن، اقتصاد این کشور را تهدید میکند، ژاپن از روز سهشنبه کار جستجو برای نخست وزیر جدید را آغاز کرد. از بین کاندیداهای احتمالی احراز این پست "تارو آسو" وزیر امور خارجه سابق ژاپن از بیشترین بخت برای بدل شدن به یازدهمین نخست وزیر ژاپن طی ۱۵ سال گذشته برخوردار است.
منبع : دیپلماسی ایرانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست