جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
کلید کاخ سفید در دستان اوباما
سرانجام همان گونه که پیش بینی می شد،باراک اوباما توانست در رقابتی سخت با مک کین بر رقیب جمهوریخواه خود غلبه پیدا کند و راهی کاخ سفید شود.میزان برتری اوباما بر مک کین از لحاظ درصد آرای مردمی زیاد نبود،اما در سطح کارتهای الکترال اوباما توانست با اختلافی فاحش و غیر قابل جبران بر سناتور ایالت ایلی نویز غلبه پیدا کند...
سرانجام کلید کاخ سفید به اوباما رسید.اوباما با اتکا به شعار تغییر توانست آرای بخش اعظمی از سیاه پوستان،زنان،جوانان،کارگران واسپانیاییتبارها را به دست آورده و فaاتح رقابتهای انتخاباتی ماه نوامبر شود.جالب توجه اینکه برخی رسانه ها و شبکه های تلویزیونی وابسته به جمهوریخواهان مانند فاکس نیوز سعی داشتند با ارائه آمار و گزارشهای نادرست از روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اختلاف موجود میان دموکراتها و جمهوریخواهان را بسیار ناچیز جلوه دهند. اوباما توانست ایالتهای غرب و شرق و شمال آمریکا مانند کانکتیکت، ورمونت، ایلی نویز، آیووا، مریلند، ماساچوست، مین، میشیگان، مینهسوتا، دلاور، نیوجرسی (۱۵ الکترال)، نیوهمشایر، نیومکزیکو، نیویورک (۳۱ الکترال)، اوهایو، پنسیلوانیا، رودآیلند، واشنگتندیسی، ویسکانسین، فلوریدا، کالیفرنیا (۵۵ رای)، ویرجینیا را از آن خود کند. مککین نیز بیشتر در ایالتهای مرکزی و جنوبی آمریکا که به طور سنتی جمهوریخواه هستند به پیروزی رسید. این ایالتها عبارتند از آلاباما، آرکانزاس، جرجیا، کانزاس، کنتاکی، لوئیزیانا، میسیسیپی، نبراسکا، داکوتای شمالی، اوکلاهاما، کارولینای جنوبی، ، تنسی، تگزاس (۳۴ رای الکترال)، یوتا، ویرجینیای غربی، وایومینگ به پیروزی برسد.
در حقیقت باید اذعان نمود که پس از دو سال کشمکش طولانی بر سر انتخاب رئیس جمهوری جدید آمریکا مردم این کشور برای اولین بار سیاهپوست ۴۷ سالهای را برگزیدند تا تغییری اساسی در سیاستهای داخلی و خارجی این کشور بوجود آورد .
سخنان اوباما پس از اعلام پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا جالب توجه است.باراک اوباما در سخنرانی خود در شیکاگو پس از اعلام پیروزی اش در انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر عزم آمریکایی ها برای تغییرات بارها گفت که ما می توانیم.
اوباما از حزب دموکرات گفت به آن آمریکایی هایی که از ما حمایت کردند من هنوز بدهکارم. من فقط رای به دست نیاورم بلکه صدای شما را می شنوم. من به کمک شما نیاز دارم و من همچنین رئیس جمهور شما خواهم بود. و آنهایی که از فراسوی مرزها ما را نظاره گر هستند ، از پارلمانها از کاخها گرفته تا آنهایی که در مناطق فراموش شده جهان پای رادیوهایشان نشسته اند ، داستان ما با یکدیگر متفاوت است اما سرنوشتمان مشترک است. . آمریکا می تواند تغییر کند. اتحاد ما می تواند تقویت و کامل شود. انچه که ما هم اکنون به دست آورده ایم امید دستیابی به انچه را که می توانیم و باید در آینده به دست آوریم می دهد. این انتخابات اولی های زیادی داشت و داستانهای تازه زیادی که نسلها زبان به زبان خواهد گشت.”
باراک اوباما در حالی از تغییر در ایالات متحده آمریکا سخن به میان می آورد که بسیاری از تحلیلگران مسائل سیاسی آن را غیر ممکن می دانند.مسلم است که سیاستهای کلان و حتی میان مدت کاخ سفید را فرد تعیین نمی کند و لابیهای پشت پرده قدرت از جمله آیپاک در این خصوص نقشی فعالانه دارند.از این رو اوباما نمی تواند به راحتی سخن از تغییرات به میان آورد.نباید فراموش کرد که انتظار مردم ایالات متحده و دیگر کشورهای جهان،خصوصا کشورهای اروپایی از باراک اوباما زیاد است و اگر وی نخواهد یا نتواند به این انتظارات پاسخ دهد در آینده ای نه چندان دور از سوی ملت خود با بحران روبه رو خواهد شد.
میراثهای شوم بوش پسر از جمله بحران اقتصادی آمریکا و شکست واشنگتن در دو جنگ عراق و افغانستان به صورتی کامل و همه جانبه به باراک اوباما انتقال یافته است.از این رو دوران ریاست جمهوری اوباما برای وی و همراهانش از جمله جوزف بایدن آسان نخواهد بود.
اوباما اولین آمریکایی-آفریقایی است که از سوی یک حزب سیاسی مهم آمریکا به عنوان نامزد ریاست جمهوری انتخاب شد. اوباما همچنین فارغالتحصیل دانشگاه قضائی هاروارد است و به عنوان وکیل حقوق مدنی پیش از انتخاب به عنوان سناتور ایالت ایلی نویز در سال ۱۹۹۷ خدمت کرد. وی از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۴ در دانشگاه شیکاگو مدرس قانون اساسی آمریکا بود و پس از حضور ناموفقش در انتخابات مجلس نمایندگان آمریکا در سال ۲۰۰۰، در سال ۲۰۰۳ وارد مبارزات انتخاباتی سنای آمریکا شد و پس از پیروزی اولیه در مارس ۲۰۰۴ سخنرانی را ارائه داد و در نوامبر ۲۰۰۴ با ۷۰ درصد آرا از ایالت ایلی نویز به سنای آمریکا راه یافت. وی به عنوان عضو اقلیت دموکرات در صد و نهمین کنگره آمریکا به تصویب قانون کنترل تسلیحات متعارف و استفاده از بودجههای دولتی کمک کرد. اوباما همچنین سفرهای رسمی را به اروپای شرقی، خاورمیانه و آفریقا در صد و دهمین کنگره آمریکا داشت و در تصویب قوانینی درباره تقلب انتخاباتی، تغییر آب و هوا، تروریسم هستهای و مراقبت از پرسنل بازگشته ارتش آمریکا نقش داشت. وی نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری را در فوریه ۲۰۰۷ اعلام کرد و در سال ۲۰۰۸ با پشت سر گذاشتن رقیب سرسخت خود «هیلاری کلینتون» به عنوان نامزد دموکراتها انتخاب شد و «جوزف بایدن»، سناتور اهل ایالت «دلاور» را به عنوان معاون خود برگزید. در هر صورت،اوباما سعی دارد خود را به عنوان فردی متفاوت با بوش یا مک کین معرفی نماید.اما تاثیرپذیری اوباما از لابی صهیونیسم کاملا مشخص است.هرچند اکثر صهیونیستها و شهرک نشینان صهیونیستی پیروزی مک کین را بر اوباما ترجیح می دادند اما این به معنای عدم دستور پذیری اوباما از لابیهای صهیونیستی نیست.
زمانی که اوباما در رقابتی نزدیک با هیلاری کلینتون توانست وی را از گردونه رقابتهای خارج نموده و به امتیاز لازم جهت پیروزی در حزب متبوع خود دست یابد.، سخنانی را در آیپاک ایراد نمود که موجب روانه شدن سیل انتقادات و اعتراضها علیه وی شد.این اعتراضها سبب شد تا اوباما از سخنان خود عقب نشینی نماید.
باراک اوباما پس از سخنرانی جنجال برانگیز خود در آیپاک، اظهارات خود را که در آن بیتالمقدس را پایتخت غیرقابل تقسیم اسرائیل دانسته بود، پس گرفت واعلام نمود که فلسطینیان و صهیونیستها باید درباره آینده شهر قدس گفتگو کنند. اوباما که به خاطر اظهاراتش درباره قدس با خشم و محکومیت همه جانبه گروههای فلسطینی روبه رو شده بود، در گفتگو با شبکه سی .ان.ان تاکید کرد که قدس یکی از مهمترین محورهای مذاکرات آتی فلسطینیان و صهیونیستها خواهد بود. گروههای فلسطینی اظهارات اوباما را ناقض حقوق ملت فلسطین وتلاشی برای جلب توجه لابی صهیونیستی وبه دست آوردن آرای یهودیان آمریکا دانستند. چنانچه جنبش حماس گفته های اوباما برای انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا درباره شهر اشغالی بیت المقدس را دلیل و نشانه خصومت علیه اعراب و مسلمانان و شراکت در تجاوزگری رژیم اسرائیل علیه ملت فلسطین توصیف کرد.
با این اوصاف آیا اوباما واقعا یک سنت شکن است که به راحتی مولفه های لابی صهیونیسم در آمریکا را زیرپا نهاده و آغوش واشنگتن را بر روی جهان اسلام بازمی کند!؟ اظهارات اوباما در آیپاک مهر تائیدی دیگر بر رسوخ لابی صهیونیسم در زیرساختهای سیاسی ایالات متحده آمریکاست.مسئله ای که در ماورای شعار تغییر نمی توان آن را کتمان نمود.
منبع : روزنامه رسالت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست