شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

بادام زمینی


بادام زمینی یا پسته شام از نباتات مهم روغنی است که در بسیاری از کشورها مانند هندوستان، چین، ایالات متحده، نیجریه به اراضی زیادی به کشت آن اختصاص یافته است. دانه‌های این نبات با داشتن حدود ۵۰ درصد روغن و مقادیر قابل توجهی پروتئین و ویتامین‌های D,E,B,A از ارزش غذائی فوق العاده برای انسان برخوردار بوده و علوفه آن نیز دارای ارزش غذائی مشابه یونجه است. بادام زنینی علاوه بر مصرف آجیلی و استفاده برای روغن کشی در صنایع غذائی نیز مصارف متعدد داشته و کنجاله آن خوراک پروتئینی بسیار خوبی برای دام‌هاست.
● صفات گیاهشناسی و منشاء بادام زمینی: این نباتات اساساً در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کشت می‌شود و موطن آن آمریکای جنوبی است. سرخپوستان برزیلی از زمان قدیم به کشت بادام زمینی آشنا بوده و از دانه آن استفاده می‌کرده‌اند و بعدها این نبات توسط برده داران پرتغالی به سایر نقاط جهان و از جمله سواحل آفریقا راه یافته است.
منبع : مطالب ارسال شده


همچنین مشاهده کنید