دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا
ویژگیهای حمام ایمن
بهطور معمول حمام محیطی است که در آن خطرهای زیادی در کمین اعضای خانواده است. در حمام وسایل برقی، مثل سشوار، هواکش، آبگرمکن وجود دارد و از سوی دیگر آب نیز جزء جداناپذیر این بخش از منزل شماست.
شما هم میدانید که از سویی آب و برق نیز هیچگاه با یکدیگر کنار نمیآیند. از طرف دیگر جعبه داروها و کمکهای اولیه نیز روی یکی از دیوارهای حمام نصب میشود و از دست بچههای شیطان وقتی به تنهایی در حمام آبتنی میکنند، در امان نمیماند بنابراین توجه به نکات ایمنی در حمام برای همه اعضای خانواده لازم است. نگهداری مناسب محصولات شیمیایی در حمام، تمیز نگهداشتن کف لیز حمام و توجه به برقکشی صحیح این بخش از منزل، سادهترین کارهایی است که شما میتوانید برای حفظ سلامت و ایمنی خودتان در حمام منزل انجام دهید...
● سُر نخورید
اولین قدم برای پیشگیری از سقوط و زمینخوردگی در حمام این است که در کنار وان حمام یا در و دیوار مجاور آن یک میله نگهدارنده (دستگیره) نصب کنید. در فروشگاههای عرضه لوازم بهداشتی وسایلی وجود دارند که شما میتوانید آنها را در کف وان یا در کف زمین حمام در زیر دوش نصب کنید که این وسایل از زمینخوردن شما در کف لیز حمام جلوگیری میکنند چون عاجهایی را در سطح زمین ایجاد میکنند. از سوی دیگر میتوانید از کفپوشهای عاجدار در این بخش از حمام استفاده کنید. صابون یکی از موادی است که باعث لغزش و زمینخوردن شما در محیط حمام میشود بنابراین تلاش کنید قالبهای صابون را از وان حمام یا زیر دوش دور نگه دارید.
شما حتی میتوانید برای جلوگیری از سرخوردن در حمام به جای صابون جامد از صابون مایع استفاده کنید. توجه به این نکات ضروریتر است به خصوص اگر پدر یا مادر سالمند شما در منزلتان زندگی میکنند چون احتمال سقوط سالمندان در حمام زیاد است.
● کوچولوها در حمامبرخی بچهها از آب و حمام فراریاند و با چشم گریان باید آنها را به حمام بفرستید و برخی تا چشم برمیگردانید سر از حمام و تشت درمیآورند ولی بهتر است به بچههای کوچکتر اجازه ندهید به تنهایی از وان حمام استفاده کنند. هنگامی که کودک شما در وان حمام مشغول آبتنی است در فاصله نزدیکی از او قرار بگیرید که دستتان به او برسد و بتوانید او را در هنگام سرخوردن احتمالی نگه دارید. ممکن است شما مواد شوینده و سایر محصولات بهداشتی را در حمام منزلتان نگهداری کنید. همیشه قبل از اینکه کودکتان را به حمام بفرستید این مواد را بررسی کنید و آنهایی را که خطر مسمومیت به دنبال دارند از دسترس دور نگه دارید.
اگر قرار است از محصولات بهداشتی مثل شامپوها و صابونها در حمام برای بچهها استفاده کنید قبل از استفاده برچسب روی جعبه را به دقت مطالعه کنید. برخی از این محصولات با ذکر کلمه «خطر» با رنگ قرمز، دستوراتی را درباره استفاده از این محصولات برای کودکان دادهاند. اگر شما داروهایتان را در جعبه کمکهای اولیه در حمام نگهداری میکنید حتما کنترل کنید که این وسایل دارای در محکم باشند تا کودکان نتوانند آن را باز کنند.
حتی میتوانید تمام داروها، مواد شیمیایی و لوازم آرایشی را در یک کمد گذاشته و پیش از ورود فرزندتان به حمام، در آن کمد را قفل کنید. آبگرمکن را روی درجهای کمی پایینتر از متوسط تنظیم کنید. وقتی کودکتان بزرگتر شد شیر آب سرد و گرم را به او یاد بدهید و به او کمک کنید تحت نظارت شما، درجه آب حمام را تنظیم کند.
● مراقب برقگرفتگی باشید
سشوار، اتوی مو، ماشین ریشتراشی را دور از آب، در حمام نگه دارید و برای اینکه خیالتان راحتتر شود، پس از استفاده از این وسایل، دو شاخه آن را از برق بیرون بکشید. سعی کنید پریزهای برق حمام را به دستگاههای محافظ مجهز کنید. این وسایل شما را از برقگرفتگی محافظت میکنند. یک برقکار میتواند این وسایل را برای پریزهای برق حمام شما وصل کند. تمام سیمهای برق درون حمام باید با روکش عایق پوشانده شده باشند و هیچکدام از سیمها با آب تماس نداشته باشند.
● شیرجهزدن در آب جوش
شما میتوانید با نگهداشتن دستتان در زیر شیر آب، درجه حرارت مناسب برای آن را تنظیم کنید. یک راه آسانتر این است که درجه حرارت آبگرمکن منزلتان را روی حرارت ۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. آب با این درجه حرارت، بدن شما را نخواهد سوزاند. یکی از دلایل سوختگی بچهها این است که از اتوی مویی که در حمام رها شده، پنهان از چشم والدین استفاده میکنند و دچار سوختگیهای خطرناک میشوند، پس این وسایل را در حمام رها نکنید.
● زنگ خطر را فشار دهید
شما میتوانید یک زنگ خطر در حمام منزلتان نصب کنید تا اگر زمانی دچار مشکلی در حمام شدید، بتوانید با فشاردادن و به صدادرآوردن آن اعضای خانوادهتان را از وضعیت خطرناکتان آگاه کنید.
● این همه گازهای بدبو
گاهی از روزنامهها میخوانید که افرادی در حال حمامکردن دچار خفگی شدهاند. محیط حمام، محیطی است که چنین خطری در آن شما را تهدید میکند. اگر آبگرمکن گازی دارید آن را درون حمام وصل نکنید چون در صورت نشت گاز ممکن است دچار خفگی شوید از سوی دیگر گازهای موجود در چاه فاضلاب ممکن است بالا بزند و در فضای بسته حمام متراکم شود. برای اینکه از این خطرها در امان بمانید، حمامتان را به یک هواکش یا دستگاه تهویه مطبوع مجهز کنید یا حداقل پنجرهها ودریچههای کوچک آن را باز نگه دارید تا هوای درون حمام بتواند با هوای تازه جابهجا شود.
● هشدار - مریم معروف
به دلیل همه خطرهایی که در حمام، کودک شما را تهدید میکنند مانند افتادن، غرق شدن و یا مسمومیت باید نکاتی را مدنظر قرار دهید. جهت پیشگیری از این موارد همواره در حمام باید بسته باشد تا کودک داخل آن نرود. در داخل حمام، قفلی بالاتر از قد کودک بزنید تا او در را به روی خودش قفل نکند. هرگز نباید کودک را تنها در حمام رها کنید حتی اگر تلفن زنگ زد یا کسی در خانه را زد، کودک را هم همراه خود ببرید. گمان نکنید او میتواند در وان بازی کند تا شما برگردید چون حتی در آبی به عمق ۵/۲ سانتیمتر هم احتمال غرق شدگی او وجود دارد.
به هیچوجه وسایل حمام مثل شامپو، صابون یا مواد شویندهای چون سفیدکنندهها را در دسترس قرار ندهید و باید آنها را در قفسهای بالاتر و یا کمدی که قفل میشود، بگذارید. اگر حمام یا کمدهای قفسهای آن در شیشهای دارند، از روکش ایمنی استفاده کنید تا در صورت شکستن، خردههای شیشه به اطراف نپاشد.
همه وسایل خطرناک مانند تیغ ریشتراش، قیچی و داروهای نظافت را در قفسه مخصوص بگذارید، طوری که دست کودک به آنها نرسد. اگر شما مرتب دمای آب را چک کنید و بعد از کنترل دمای آب، کودک را به وان داخل کنید پوست او در اثر تماس با آب داغ دچار سوختگی یا تاول نخواهد شد.
اگر در اثر بیاحتیاطی شما، پوست کودک در معرض آب داغ قرار گرفت و آسیب دید، برای جلوگیری از آسیب بیشتر و کاهش درد، فقط آن ناحیه را تا چند دقیقه زیر آب سرد بگیرید. دقت کنید دیگر قسمتهای بدن کودک را با حوله بپوشانید تا آب سرد، موجب لرز و سرما خوردن او نشود.
هرگز بدن او را در آب سرد فرو نبرید چون دچار لرز و یا شوک میشود. به محل سوختگی دست نزنید و اگر تاول زد، هیچ تاولی را نترکانید. پماد یا روغن و لوسیون خاصی هم به محل نمالید. کودک را گرم نگه دارید تا دچار لرز نشود.
دکتر شکیلا نیکنام
منبع : روزنامه سلامت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست