سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا
آب مروارید چیست ؟
آب مروارید در حقیقت كدورت عدسی چشم است ومثل اینست كه شخص مجبور باشد از شیشه ای كدر و مه گرفته به دنیای اطرافش نگاه كند.این افراد برای مطالعه ، رانندگی ، یا دیدن حالت چهره ی اطرافیان دچار مشكل هستند.دید دور برای این افراد بد تر از دید نزدیك است و معمولا نور زیاد مشكلات اینها را افزایش میدهد.درد ، دو بینی ، و اشك ریزش علائم شایعی در این بیماران نیستند و بندرت دیده می شوند.
كدورت عدسی چشم جزئی طبیعی در سیر افزایش سن است و طبق یك آمار، در امریكا تقریبا نیمی از افراد بالای ۶۵ سال درجاتی ازكدورت عدسی را دارند و با افزایش سن این درصد افزایش می یابد .پیشرفت آب مروارید معمولا به آهستگی صورت میگیرد و كاهش بینائی بتدریج پدید می آید اما فقط در مراحل پیشرفته تر باعث تاری شدید دید خواهد شد.در مراحل اولیه معمولا استفاده از عینك موجب بهبود وضعیت بینائی می شود ، اما وقتی مشكلات بینائی پیشرفه تر شوند و زندگی فرد را مختل كنند الزاما با استفاده از روشهای جراحی ( كه اغلب بسادگی و با كمترین ریسكی قابل انجام است )میتوان به بیمار كمك كرد و با برداشتن عدسی معیوب (و اغلب جایگزین كردن آن با عدسی های مصنوعی)مشكل بیمار را بر طرف كرد.
● علائم آب مروارید چیست؟
▪تاری ، ابهام و اصطلاحا كاهش سوی چشم
▪ اختلال دید در شب
▪ حساس شدن چشم به نور های تند
▪ دیدن هاله ای در اطراف نورها
▪ تغییر دائمی نمره ی عینك
▪ تاری یا زرد ی رنگها
▪ دو بینی در یك چشم
▪ اشكال در رانندگی ، بخاطرمشاهده ی هاله هائی در اطراف نورها، كه میتواند بسیار خطر آفرین و حادثه ساز شود .
▪ گاه شخص مبتلا برای پاك كردن چشم خود مرتبا پلك میزند یا سعی میكند با افزایش دقت خود این مشكل را مرتفع سازد
معمولا هیچ تغییر ظاهری در چشم بیمار رؤیت نمی شود، اشك ریزش در این بیماران شایع نیست ، خارش چشم،درد قرمزی ، تحریكات موضعی ، ترشحات موضعی ، و... در اثر آب مروارید پدید نمی آیند اما امكان دارد در اثر بیماریهای همراه دیده شوند.
آب مروارید به خودی خود عمر افراد را كوتاه نمی كند و تاثیر شدیدی بر وضعیت فیزیكی او نمیگذارد مگر در حالت بسیار پیشرفته كه عدسی كاملا سفید شده باشد ( هیپر مچور یا رسیدگی بیش از حد) كه در این حالت میتواند باعث التهاب ، درد چشم و سردرد شود. اینگونه موارد بسیار نادرند ولی در صورت تشخیص باید هر چه سریعتر تحت عمل جراحی قرار گیرند.
▪ یك نكته مهم: آب مروارید میتواند یك یا دو طرفه باشد.
● عوامل زمینه ساز بروز آب مروارید كدامند؟
مهمترین عاملی كه شانس ابتلاء به آب مروارید را افزایش می دهد سن و سال است بدین صورت كه در سن ۶۵ سالگی تقریبا ۵۰% افراد درجاتی از این مشكل را دارند و با افزایش سن این درصد باز هم افزایش می یابد.دیابت یا همان مرض قند ،سابقه ی فامیلی مثبت از نظر آب مروارید ،آسیب ها و التهابات قبلی در چشم ، جراحی قبلی چشم ، استفاده طولانی مدت از كورتونها به هر دلیل ،قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید ، یا انجام سی تی اسكنهای مكرر از ناحیه ی سر و چشمها ، و نهایتا سیگار شیوع آب مروارید را افزایش می دهند.
● چند توصیه مهم برای پیشگیری از ابتلاء به آب مروارید:
گر چه نمی توان مهمترین عامل زمینه ساز بروز آب مروارید ، كه همان افزایش سن است را كنترل كرد اما با انجام چند پیشنهاد ساده میتوانید دیگر عوامل را كاهش دهید و نیز با تشخیص زود هنگام از رنج بردن بیمورد خود جلوگیری كنید. معاینات دوره ای چشم در افراد بالای ۶۰ سال و نیز افرادی كه حس میكنند دید آنها با اشكالاتی همراه شده است، اجتناب از مصرف سیگار ( و بدینترتیب كاهش رادیكالهای آزاد) ، رژیم غذائی معتدل و مصرف مقادیر بالای میوه جات و سبزیجات تازه ، اجتناب از نور مستقیم خورشید و استفاده از عینكهای ضد اولترا ویوله ی استاندارد ( عینكهای غیر استاندارد میتوانند شانس ابتلاء را افزایش دهند!)تشخیص زود هنگام بیماریهای احتمالی در سایر ارگانهای بدن مثل دیابت قندی و...
منبع : سایت دکتر ظهرابی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست