شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

گسترش‌دهندگان سرطان


گسترش‌دهندگان سرطان
به نظر می‌رسد که رسانه‌های آمریکایی چندان تمایلی به افشای دروغ‌های بوش در مورد جنگ ارتش آمریکا در عراق ندارند. مثلاً به این جمله بوش دقت کنید: «ما از خویشتن دفاع خواهیم کرد؛ اما در همین حال، ضمن همکاری با دوستان هم پیمانمان، فعالانه در جهت گسترش صلح و دموکراسی تلاش می‌کنیم.» مطمئناً به گسترش دموکراسی در این کشور باید با نگاهی دقیق‌تر بنگریم. چراکه در اشغال عراق و افغانستان، ما بیش از هر چیز شاهد آثار ویرانگر جنگ بر زندگی شهروندان این کشور‌ها و تخریب زیرساخت‌های ملی بوده‌ایم.
روز به روز به آمار تلفات این جنگ ‌افزوده می‌شود و مواد سمی مرگبار گسترش می‌یابند. آیا تاکنون نام اورانیوم ضعیف شده را شنیده‌اید؟ و آیا بحران‌آفرینی در بخش سلامت ساکنان عراق و به دنبال آن در خاورمیانه و آسیای مرکزی، به خاطر استفاده از این سلاح‌های مرگبار، نباید از سوی مردم آمریکا با واکنش مناسبی روبه‌رو گردد؟
دکتر جوادالعلی مدیر مرکز غده‌شناسی بزرگ‌ترین بیمارستان بصره، در کنفرانسی که در ژاپن برپا گردیده بود، چنین گفت: «دو پدیده عجیب در شهر بصره روی داده که من هرگز مشابه آن را در گذشته مشاهده نکرده بودم. اول، وجود سرطان‌های دوگانه و سه‌گانه در یک فرد است. به عنوان مثال، ابتلای همزمان یک نفر به سرطان‌های خون و معده. البته ما با مواردی نظیر ابتلای یک نفر به سه سرطان خون، معده و کلیه هم روبه‌رو بوده‌ایم. نکته دوم این است که بیماری سرطان به صورت خوشه‌ای در خانواده‌های عراقی گسترش یافته است.... به عنوان مثال، در خانواده همسرم، ۹ نفر به انواع سرطان مبتلا شده‌اند.»وی می‌افزاید: «کودکان عراقی بیش از دیگران از این آلودگی‌های هسته‌ای آسیب دیده‌اند. بدن این کودکان، تشعشع بیشتری را (به دلیل زندگی در سنین رشد) جذب می‌کنند. به همین دلیل هم سرطان غدد لنفاوی که به ندرت در میان افراد زیر ۱۲ سال مشاهده می‌شود، هم اینک به یک بیماری عادی در میان کودکان عراقی تبدیل شده است.»سلاح‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده(DU)، از محصولات جانبی فرآیند غنی‌سازی اورانیوم ساخته می‌شوند. این سلاح را باید جزو کثیف‌ترین تسلیحات دنیا در حال حاضر دانست. چرا که پس از استفاده از آن علیه زره‌پوش‌ها، به سرعت انبوهی از ذرات نانو را در فضا می‌گستراند که به آسانی از طریق پوست افراد جذب می‌گردد. و البته باید بدانید که نیمه عمر اورانیوم موجود در این سلاح، ۴۴۶۸ میلیارد سال است.ما سلاح‌های خود را با این اورانیوم‌ها ساخته‌ایم. باید بدانید، در جنگ اول خلیج[فارس] (که برای اولین بار این سلاح‌ آزمایش شد) در مجموع، ۲۰۰ تن از این سلاح‌ها استفاده شد و به پیدایش سندروم جنگ خلیج انجامید. اما در جنگ اخیر، حدود ۱۷۰۰ تن از این سلاح‌ها و به ویژه در اطراف شهرهای بزرگ مورد استفاده قرار گرفت. همچنین در آغازین روزهای جنگ، از این سلاح‌ها علیه شهر بغداد استفاده شد که بارانی از ذرات سرطان‌زای باردار اورانیومی را در فضای این شهر گستراند. البته ابتلا به بیماری‌های خونی و نارسایی‌های جسمی در نوزادان، از دیگر آثار جنگی است که نصیب افرادی گردید که ما برای اعطای آزادی به کشورشان گام نهاده‌ایم.
در حقیقت ما گامی در جهت گستراندن دموکراسی در عراق برنداشته‌ایم، بلکه تنها به دستکاری و تغییر ژنوم انسانی آنان دست زده‌ایم.البته در همان حال که ما به قول رئیس‌جمهور بوش به «حفظ خویشتن» مشغولیم تا از شر سلاح‌های خیالی کشتار جمعی عراق در امان بمانیم، ایالات متحده درهای زرادخانه‌اش را به روی این کشور گشوده است. به علاوه، خاک و هوای عراق به این مواد رادیواکتیو آلوده شده است. هرچند به دلیل جریانات آب و هوایی،‌ کل دنیا از این گرد و غبار هسته‌ای آسیب خواهد دید.گریس بوسبی، یکی از فیزیکدانان گرایش شیمی و عضو کمیته ریسک‌های ناشی از تشعشع در دولت انگلستان که بنیان گذار کمیته اروپایی ریسک‌های تشعشع می‌باشد، کیفیت هوای بریتانیای کبیر را بررسی و کنترل می‌کند.
براساس یافته‌های وی، «این ذرات اورانیومی، در حال انتشار در سراسر کره خاکی ما هستند.» بدین ترتیب، هنگامی که بوش اعلام می‌کند که «ما در کنار مردم افغانستان و عراق تا دستیابی به آزادی و رهایی آنان ایستاده‌ایم» به یاد بیاوریم که یکی از دانشمندان برجسته انگلیسی از این جنگ به عنوان «مجازات مرگ برای منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی» ـ به دلیل آسیب‌های فراوان زیست‌محیطی آن ـ یاد کرده است. اینک جرایم جنگی این تجاوز در برابر چشمان ماست. البته شاید آن‌قدر این جنایت‌ها بزرگند که به چشم ما نمی‌آیند. اما در همین حال، مواد مرگبار و کشنده گسترش می‌یابند، کودکان می‌میرند و به دنبال آن، کره خاکی ما غیرقابل سکونت خواهد شد.
محسن داوری
رابرت سی. کوهلر
منبع: www.CommonWonders.com (انتشار یافته در ماهنامه سیاحت غرب-شماره ۵۱)