دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
انتخابات هشتم ؛ نه دیگری به آمریکا
![انتخابات هشتم ؛ نه دیگری به آمریکا](/mag/i/2/rypkn.jpg)
۱) سطح داخلی:
در سطح داخلی نوک حملات از ناحیه بدخواهان و عناصر داخلی و متوجه جریان اصولگرا بود. عملکرد دولت اصولگرای احمدینژاد و اقدامات وی بویژه در سفر به استانها از ناحیه برخی از جریانهای معلوم الحال قابل قبول نبود و دولت وی را به تندروی و عملکرد احساسی متهم مینمودند.
این جریان از این بیم داشت که با پیروزی اصولگرایان کشور به قول خودشان در مرحله گذر قرار گیرد در حالی که اگر تحولات سالهای گذشته را مورد آسیبشناسی قرار دهیم و قضاوت افکار عمومی ملت ایران را در صحنه انتخابات ملاک قرار دهیم متوجه میشویم که این انتخابات انتخاباتی آزاد و ملت ایران ملتی آگاه بوده است. این ملت به جریان لیبرال و ساختارشکن یک نه بزرگ گفت و راهحل حفظ نظام را در جریانی هدفمند میدید. که بتواند در عرصه داخلی کشور انقلاب و راه امام(ره) را حفظ کند. جریان اصولگرایی از انحراف انقلاب ممانعت نمود و عملکرد دولت اصولگرا تجدید میثاقی بود با خون شهیدان، حضور ۶۰ درصد مردم در صحنه انتخابات آن هم در سختترین شرایط ممکن یعنی استقبال از عید باستانی نوروز و افزایش سن رای اولیها از ۱۵ به ۱۸ علاوه بر آن تورم اقتصادی نشان داد که عملکرد دولت احمدینژاد و جریان اصولگرا عملکرد مطلوب و سازندهای بوده است. علاوه بر تائید جریان اصولگرایی، این انتخابات نشان داد که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، نظامی دموکراتیک و برخاسته از بطن تودههاست و متعلق به جریان یا گروه خاصی نیست. حماسه ۲۴ اسفند مهر تائیدی بود بر سخنان گرانبهای مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای.
شرکت عظیم ملت ایران در این انتخابات نشان داد که قواعد بازی برد - برد )WIN - WIN( در نظام جمهوری اسلامی ایران جایگاهی تعریف شده دارد. در این بازی در یک سوی میدان ملت همیشه در صحنه و در سوی دیگر میدان نظام جمهوری اسلامی ایران، جمهوری اسلامی ایران به منظور احقاق حقوق شهروندی ملت خود تا آخرین لحظه بر حق مسلم ملت ایستادگی نموده است و ملت ایران با حضور در پای صندوقهای رای از اقدامات نظام خود قدردانی نموده است. مخرج مشترک این بازی برد - برد متغیر منافع ملی است. انتظارات از مجلس هشتم در تامین منافع ملی به طور قابل ملاحظهای بالا خواهد رفت و این انتظارات یک انتظارات بجا و حقوق هر شهروندی خواهد بود. جدای از استراتژیها و تاکتیکهایی که هر جریان و فرد مستقلی که دارد. عنصر دلسوزی و عشق به میهن و نظام در سوابق نمایندگان برگزیده نشان میدهد که مجلس هشتم مجلسی قوی خواهد بود.
۲) سطح تحلیل منطقهای
در سطح منطقه بیشک ایران دموکراتیکترین کشور منطقه است. این کشور انقلاب دموکراتیک مشروطه را دارد که قریب به صد سال از آن میگذرد. علاوه بر آن ۲۹ سال انتخابات دموکراتیک بعد از سقوط پهلوی به این کشور فاکتورهایی ارائه کرده است که آن را از دیگر کشورهای منطقه متمایز میسازد. در حالی که بیشتر کشورهای منطقه دموکراسی وارداتی را دارند. جمهوری اسلامی خود دموکراسی مستقل دارد و از ورود جریان مخرب دموکراسی وارداتی جلوگیری میکند و به عنوان یک آلترناتیو مناسب در کشورهای منطقه سمبل دموکراسی باشد. از آنجا که کشورهای منطقه مسلمان و افکار عمومی آنان منشاء و ریشه اسلامی دارد دموکراسی اسلامی یا مردمسالاری دینی به عنوان مدل ممتازی از دموکراسی این پتانسیل رادارد که جایگزین دموکراسی القایی و وارد شده از غرب باشد.
انتخاب ۲۴ اسفند دراین سطح تحلیل از آنجا حائز اهمیت که در شرایط حساس منطقهای و در حالی که از مدل دموکراسی عراق به عنوان یک مدل ویژه یاد میشود این کشور هنوز در آشتی ملی موفق عمل نکرده است و اما دموکراسی ایران و انتخابات ۲۴ اسفند خود نمادی از “اتحاد ملی” و “انسجام اسلامی” بود. در حالی که شورای همکاریهای خلیج فارس و کشورهای عربی در شرایط حساس کنونی از ادعای بیپایه و اساس خود مربوط به جزایر سه گانه و درج نام جعلی خلیج عربی برای نام تاریخی خلیج فارس نام میبردند، این انتخابات نشان داد که “وحدت ملی ایرانیان” به عنوان موتور محرکه نظام و انقلاب از هرگونه تعدی و تجاوزی ممانعت خواهد کرد. این انتخابات نشان داد که ایران اسلامی همچنان قدرت بزرگ منطقه است و تا زمانی مردم در صحنه باشند ایران یک بازیگر تعیین کننده منطقهای خواهد بود.
۳) سطح تحلیل بینالمللی یا کلان
علیرغم همه تبلیغات رسانهای غربیها و بیاساس خواندن دموکراسی اسلام و مردمسالاری دینی ۲۴ اسفند نشان داد که گفتمان “نه به آمریکا” گفتمان غالب در ایران است.
عملکرد مقامات آمریکایی نیز نشان داد که گفتمان “خشونت” همچنان گفتمان نئومحافظهکاران کاخ سفید است. سخنان شان مک کورمک سخنگوی کاخ سفید نشان داد که ضدیت ایالات متحده با ایران اسلامی پایانی ندارد او حتی ملت ایران را فاقد آگاهی و شعور سیاسی دانست و ادعای او مبنی بر اینکه انتخابات ملت ایران آگاهانه نیست موید این ادعاست در حالی که همین سخنان موید نقض دموکراسی و اصول اولیه حقوق بشر و نقض منشور ملل متحد است که دخالت در امور داخی کشور دیگری قلمداد میشود.
“پرستیژ بینالمللی” جمهوری اسلامی ایران نیز از دیگر دستاوردهای انتخابات ۲۴ اسفند میباشد مشروعیت جمهوری اسلامی ایران برخلاف نظامهای دیگر از زور - زر و تزویر بر نمیخیزد. مشروعیت جمهوری اسلامی ایران از رای مردم برمیخیزد و مبنای قدرت این نظام مردم هستند و تا زمانی که ملت پشتیبان نظام سیاسی باشد مشروعیت نظام قطعی است و این امر خود به عنوان یک مولفه قدرت ملی نقش مهمی در افزایش نفوذ و قدرت ایران دارد در این سطح تحلیل قواعد حاصل جمع جبری صفر یا به عبارتی بازی برد - باخت جریان دارد برد جمهوری اسلامی ایران و مشروعیت دوباره نظام سیاسی با حضور ۶۰ درصدی و باخت ایالات متحده محسوب میشود و در نوع خود پرستیژ بینالمللی ایران اسلامی به همراه میآورد.
این انتخابات نشان داد که تاکید بر مواضع جمهوری اسلامی ایران یعنی مقابله با یکجانبهگرایی و زورگویی گفتمانی دولتی نیست بلکه یک گفتمان ملی است و پیروزی قاطع اصولگرایان نشان د اد که ملت ایران ملتی ضد استکباری است و تسلیم زور - قطعنامه و تزویرهای دروغین الحاق به سازمان تجارت جهانی و فروش قطعات هواپیمایی نخواهند شد.
اصلیترین دستاورد حماسه ۲۴ اسفند ۸۶ از نگاه نگارنده بیگمان تثبیت مواضع سیاستهای هستهای صلحآمیز ایران است. غرب که ایران را متهم به تولید صلاح هستهای مینمود و استدلال مینمود که ایران نیازی به انرژی هستهای ندارد و منابع نفتی و ذخایر عظیم این کشور در حدی است که ایران به سوی انرژی هستهای نرود پیروزی ایران اسلامی در حماسه ۲۴ اسفند این استدلال را بیپایه ساخت و نشان داد که انرژی هستهای حق ملی است و سیاست دولت یا نظام نیست. برخی از سیاستمداران ایالات متحده چنین میپنداشتند که ملت ایران اصلا انرژی هستهای نمیخواهد و دنبال نمودن برنامه هستهای ایران تنها و تنها توسط دولت و نظام سیاسی و به منظور تولید سلاح اتمی انجام میگیرد، در حالی آنچه که ۲۴ اسفند نشان داد چیزی نبود جز تائید سیاستهای هستهای ایران و بیاساس خواندن قطعنامه ۱۸۰۳ این انتخابات به مجلس آینده این اقتدار را خواهد داد که در مواضع هستهای بادست باز عمل نماید و بدون شک مجلس آینده بویژه در مسائل هستهای مجلسی پویا خواهد بود.
● نتیجهگیری
با خلق حماسه ۲۴ اسفند ایران اسلامی، ایران اسلامی به تعریف و هویت تازهای پرداخت این هویت تازه را میتوان “عزت ایرانی” نام گذاشت. عزت ایرانی در شرایطی رقم خورد که ایران در معرض فشارهای داخلی و بینالمللی قرار داشت. در این شرایط ملت ایران بدون توجه به ساختار و کارگزار “مام میهن” را هدف اصلی خود قرار دادند. “مام میهن” در این شرایط برای هر ایرانی اصلیترین گزینه است. حماسه ۲۴ اسفند نشان داد که حفظ میهن، اسلام و امالقرای جهان برای هر ایرانی یک عزت است و به بدخواهان ایران و نظام فهماند که ایران، عراق نیست و اشغالگری و تجاوز را نخواهد پذیرفت. حتی در بدترین شرایط ملت ایران ضعف نظام سیاسی را ضعف خود و قدرت نظام را قدرت ملی محاسبه خواهند کرد و بازتاب این قدرت ملی در عرصه بینالمللی به هویت جدید ایرانی “پرستیژ بینالمللی جدیدی” خواهد بخشید. این پرستیژ جدید تلاش استکبار جهانی برای به حاشیه راندن جمهوری اسلامی ایران و انزوای ایران اسلامی را ناکام گذاشت. انتخابات ۲۴ اسفند این واقعیت را گوشزد کرد که تا زمانی که حمایت ملی از جمهوری اسلامی ایران پابرجا باشد، جمهوری اسلامی ایران همچنان بازیگری فعال در منطقه و جهان خواهد بود.
هادی محمدی فر
منبع : روزنامه رسالت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست