جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
مجله ویستا
سوپاپ ها و مدولاتورها
![سوپاپ ها و مدولاتورها](/mag/i/1/s8fi7.jpg)
▪ مدار تعویض دنده
اگر خودرو به سرعت شتاب بگیرد، سوپاپ تعویض (شیر راه دهنده)، تعویض دنده را به تأخیر خواهد انداخت. اگر خودرو به آرامی شتاب بگیرد، تعویض دنده در سرعت پایین اتفاق می افتد. بیایید در مورد این که وقتی ماشین به آرامی شتاب می گیرد چه اتفاقی می افتد،بحث کنیم. بنابراین وقتی سرعت خودرو افزایش می یابد،فشارهای از طرف گاورنر ایجاد می شود. فشار اعمالی به سوپاپ تعویض (شیر راه دهنده) زیاد می شود تا وقتی که مسیر دنده یک بسته شود و مسیر دنده ۲ باز شود. وقتی خودرو با گاز کم در حال سرعت گرفتن است سوپاپ دریچه گاز فشار زیادی را بر خلاف سوپاپ راه دهنده اعمال نمی کند. وقتی خودرو به سرعت شتاب می گیرد سوپاپ دریچه گاز فشار بیشتری را بر خلاف شیر راه دهنده اعمال می کند. این به این معنی است فشاری که از گاونرمی آید باید بالا باشد (بنابراین سرعت وسیله نقلیه باید بیشتر باشد) قبل از این که سوپاپ راه دهنده به اندازه کافی حرکت کند تا دنده دو را درگیر کند. هر سوپاپ تعویض در دامنه مخصوصی از فشار عکس العمل نشان می دهد، بنابراین وقتی که ماشین با سرعت حرکت می کند، سوپاپ دنده۲ را به ۳ تغییر می دهد،زیرا فشاری که از طرف گاورنر اعمال می شود به اندازه کافی زیاد است که سوپاپ را فشار دهد. (حرکت دهد)
▪ گیربکس های کنترل الکترونیکی
گیربکس های کنترل الکترونیکی که در بعضی از خودروهای جدید ظاهر شد، هنوز از هیدرولیک برای به کار انداختن کلاچ و باندها استفاده می کند، اما هر مدار هیدرولیک توسط یک سولونوئید الکتریکی کنترل می شود. که باعث ساده شدن لوله کشی در گیربکس می شود و به طرحهای کنترلی بسیار پیشرفته اجازه می دهد. ما در بخش قبلی بعضی از استراتژی های کنترل را که به صورت مکانیکی فعالیت های گیربکس را کنترل می کنند را دیدیم. گیربکس های کنترل الکترونیکی طرحهای کنترلی بسیار پیچیده ای دارند. که علاو ه بر نشان دادن سرعت وسیله نقلیه و موقعیت دریچه گاز،کنترل گر های گیربکس سرعت موتور را نیز نشان می دهد، اگر پدال ترمز فشار داده شده باشد و حتی سیستم ترمز ضد قفل را هم نشان می دهد. استفاده از این اطلاعات و یک استراتژی کنترل پیشرفته بر اساس یک منطق مبهم است. یعنی روش برنامه ریزی سیستم های کنترل بر مبنای استدلالات انسانی است.گیربکس های کنترل الکترونیکی کارهای مانند زیر را می توانند انجام دهند:
- تعویض دنده به طور اتوماتیک (به دنده پایین) در سراشیبی برای کنترل سرعت و کاهش سایش لنت های ترمز.
- تعویض دنده (به سمت بالا و افزایش سرعت) موقعی که در یک سطح لغزنده ترمز می کنید، برای کاهش گشتاور ▪ ترمزی اعمال شده توسط موتور.
- جلوگیری از افزایش سرعت موقعی که در جاده های مارپیچ رانندگی می کنید.
بیاید در مورد ویژگی آخر بحث کنیم، یعنی جلو گیری از افزایش سرعت موقعی که در یک جاده مارپیچی می پیچید. اجازه دهید بگوییم که شما در یک سر بالای که یک جاده کوهستانی مارپیچ است رانندگی می کنید. وقتی شما در قسمت راست جاده رانندگی می کنید گیربکس دنده را به دو تعویض می کند که به شما شتاب کافی و قدرت بالا روی دهد. وقتی شما وارد یک جاده مارپیچ می شوید، پدال گاز را رها می کنید و احتمالاً ترمز می کنید. بیشتر گیربکس ها دنده را به ۳ تعویض خواهند کرد یا حتی اوردرایو، موقعی که شما پایتان را از پدال گاز برداشته اید. سپس وقتی در مارپیچ شتابتان را کم می کنید، آنها دوباره دنده را به سمت پایین تعویض می کنند. اما اگر شما با یک خودرو داری گیربکس دستی رانندگی کنید احتمالا ًبه همان دنده به رانندگی خود ادامه می دهید. بعضی از گیربکس های اتوماتیک با سیستم کنترل پیشرفته می توانند این وضعیت را آشکار سازند، بعد از این که شما دو تا از پیچ ها را بپیچید، می فهمند که دنده را به دنده بالاتر تعویض نکند.
منبع : روزنامه ابرار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست