چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
بررسی مشخصات هواپیمای بوئینگ ۷۲۷
هواپیمای بوئینگ ۷۲۷ برای مدتی طولانی یکی از محبوبترین هواپیماهای مسافربری در دنیا بوده است. برای اولین بار این هواپیما در دهه ۱۹۶۰ چند سال پیش از خواره بزرگتر و مشهورتر خود یعنی بوئینگ ۷۴۷ به پرواز درآمد.
یک سال پس از پرواز بوئینگ ۱۰۰-۷۲۷ شرکت بوئینگ تحقیقات جدی خود را برای گسترش بوئینگ ۷۲۷ به هواپیمائی با بدنه بزرگتر و ظرفیت مسافر بیشتر را آغاز کرد.
در حقیقت بوئینگ ۷۲۷ سری ۲۰۰ بود که بوئینگ طرح توسعه آن را بهطور رسمی در آگوست ۱۹۶۵ اعلام کرد.
در حقیقت بوئینگ ۷۲۷ سری ۲۰۰ با کمترین تغییر نسبت به مدل ۱۰۰ آن ساخته شده بود و تنها تغییرات آن عریضتر شدن بدنه هواپیما و افزایش ظرفیت پرواز تا ۱۸۹ مسافر بود و در غیر اینصورت در مدل ۷۲۷ سری ۱۰۰ و ۷۲۷ سری ۲۰۰ قدرت موتورها، ظرفیت مخزن سوختو حداکثر وزن هنگام بلند شدن Max Takeoff Weight یکسان بود.
اولین پرواز بوئینگ ۷۲۷ سیر ۲۰۰ در سال ۱۹۶۷ انجام شد و اولین سرویسدهی رسمی آن توسط شرکت هواپیمائی Northeast Airlines انجام گرفت. این درست زمانی بود که بوئینگ سفارش بیش از ۵۰۰ فروند از هواپیمای ۷۲۷ را دریافت کرده بود.
مدل ۷۲۷ سری ۲۰۰ بهطور قابلملاحظهای به گسترده شدن فروش بوئینگ ۷۲۷ کمک کرد اما به هر حال ۷۲۷ سری ۲۰۰ بهدلیل برد کوتاه پروازی محدودیت داشت.
با توجه به این مسئله بوئینگ بار هم در اندیشه توسعه این هواپیما بود که در نتیجه در مارس ۱۹۷۲ مدل ۲۰۰-۷۲۷ ADVANCE عرضه کرد که تغییرات این مدل شامل ظرفیت بیشتر مخزن سوخت و در نتیجه برد پروازی بیشتر، همچنین موتور این مدل از ۷۲۷ کمصداتر و سازه آن نسبت به مدلهای پیشین قویتر بود.
تولید بوئینگ سری ۷۲۷ سری ۲۰۰ تا سال ۱۹۸۴ ادامه داشت. در پایان قرن بیستم هواپیمای بوئینگ سری ۷۲۷ هنوز بخش قابل توجهی از ناوگان هوائی بسیاری از شرکتهای هواپیمائی آمریکا را به خود اختصاص داده بود ولی وقایع گوناگونی این محدویت را بهتدریج کمرنگتر کرد شاید وضعیت اقتصادی پس از ۱۱ سپتامبر را بتوان یکی از مهمترین این وقایع نام برد که بیشا ز همه بر صنعت هواپیمائی ایالت متحده تأثیرگذار بود.
از طرف دیگر ۷۲۷ یکی از آخرین مدلهائی بود که خدمه آن را سه نفر تشکیل میدادند که یکی از آنها مهندس پرواز است در حالی که در مدلهای جدیدتر وظایف این عضو گروه پروازی بهعهده سیستم کامپیوتر میباشد.
● مشخصات فنی
هواپیمای بوئینگ هواپیمای بوئینگ ۲۰۰-۷۲۷ ADVANCE با سه موتور JT۸۰-۱۷S pratt and whitney قابلیت پرواز تا حداکثر سرعت ۹۳۵ کیلومتر بر ساعت حالت اقتصادی آن ۸۶۵ کیلومتر بر ساعت تعریف شده است و طی مسافت ۳۹۶۵ کیلومتر با حداکثر بار و مسافر را دارد.
وزن هواپیمای خالی عملیاتی شده ۴۵۳۶۰ کیلوگرم میباشد و حداکثر وزن آن هنگام بلند شدن میتواند تا ۳۰ - ۹۵ کیلوگرم برسد.
فاصله دو سر بالها ۹۲/۳۳ متر، مساحت سطح بالها ۹/۱۵۷ مترمربع، طول هواپیما ۶۹/۴۶ متر و ارتفاع آن ۳۶/۱۰ متر میباشد. همچنین هواپیمای بوئینگ ۷۲۷ سری ۲۰۰ توانائی حمل حداکثر ۱۸۹ مسافر دارد.
● آمار
تا سال ۱۹۸۴ که تولید بوئینگ ۷۲۷ متوقف شد ۱۸۳۱ فروند از آن در تمامی مدلها ساخته شد که از این تعداد ۱۲۴۹ فروند ازآن سری ۷۲۷ سری ۲۰۰ میباشد.
در ایران نیز شرکت هواپیمای جمهوری اسلامی ایران هما و شرکت هواپیمائی آسمان از مدل ADVANCE ۷۲۷-۲۰۰ این هواپیما استفاده میکنند.
منبع : مجله پرواز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست