دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

۵۳۰۰؛ اولین موسیقیدان نوکیا


۵۳۰۰؛ اولین موسیقیدان نوکیا
نوكیا تلاش‌های پراكنده خود در زمینه Music Phone را جمع‌وجوركرد و یك سری جدید به نام ‌Xpress Music را با فرستادن یك گوشی زیبا به نام ۵۳۰۰ به بازار معرفی نمود. همان‌طور كه می‌دانید تمام اسمارت‌فون‌ها و تعدادی از گوشی‌های سری ۴۰ مجهز به سیستم پخش موسیقی هستند، ولی این موضوع مزیت خاصی در دیگر بخش‌ها ندارد و برخلاف سری W سونی‌اریكسون كه به طور خاص برای پخش موسیقی طراحی شده است، امكانات پیشرفته‌ای ندارد. در ابتدای سال جاری میلادی نوكیا روی جعبه اسمارت‌فون‌ها Xpress Music را اضافه كرد، ولی این دستگاه‌ها فرقی با بقیه نداشتند.
چندی پیش نوكیا از سری جدید گوشی‌های پخش موسیقی خبر داد و اكنون اولین گوشی از این سری را در دست داریم. ‌۵۳۰۰‌ علاوه بر این‌كه اولین گوشی اختصاصی پخش موسیقی است، اولین گوشی‌ای است كه از نسخه جدید رابط كاربری سری ۴۰ استفاده می‌كند. این رابط جدید امكانات جالبی دارد كه از آن جمله می‌توان پخش موسیقی در پس‌زمینه و اجرای چند نرم‌افزار همزمان را نام برد. البته درباره این رابط كاربری در جای مناسبی صحبت خواهیم كرد.
ط ابعاد و طراحی
این گوشی زیبا وجذاب مخصوصاً نظر خانم‌ها را جلب می‌كند. رنگ بدنه گوشی سفید است و در قسمت میانی و اطراف صفحه نمایش دو رنگ قرمز و مشكی دارد. گوشه‌های طراحی و فرم كشویی گوشی مورد توجه خانم‌ها است. جالب این‌كه، محل اسم نوكیا به جای بالا، به طور عمودی در سمت راست صفحه‌نمایش قرار دارد. شاید بتوان علت این مسئله را در استفاده از حالت Landscape در بعضی حالت‌ها (دوربین و بعضی بازی‌ها) دانست. كلیدهای اختصاصی موسیقی در سمت چپ صفحه‌نمایش قراردارد و به قدری بزرگ هستند كه حتی با چشم بسته نیز آن‌ها را خواهیم یافت. در سمت راست بدنه كنترل حجم صدا و دوربین جاسازی شده است. ابعاد این گوشی ۲۱*۴۸*۹۲ میلی‌متر است و ۱۰۶ گرم وزن دارد.
صفحه نمایش آن هم از نوع TFT به ابعاد ۳۲۰*۲۴۰ پیكسل (۴۲*۳۱میلی‌متر) است. این صفحه QVGA قدرت نمایش ۲۶۲ هزار رنگ را دارد. البته تصاویر در نورخورشید محو می‌شود، اما نوشته‌ها قابل خواندن هستند.
در زیر صفحه‌نمایش، چهار كلید جاسازی شده است: دو كلید برای قطع و وصل تماس‌ها و دو كلیدِ قابل برنامه‌ریزی نیز برای برنامه‌های مورد علاقه در نظرگرفته شده است.
سیستم كشویی به كار رفته از نوع خودكار و بازكردن درِ گوشی نیز بسیار راحت است. كلیدهای صفحه‌كلید ابعاد متوسطی دارند و كار كردن با آن‌ها راحت است. در سمت چپ بدنه محل اتصال گوشی با جك ۵/۲میلی‌متر است و در سمت راست نیز پنجره مادون قرمز قرار دارد. اگر نگاهی به پشت بدنه بیندازید، با لنز دوربین ۳/‌۱مگاپیكسلی و یك آینه كوچك روبه‌رو خواهید شد.
● باتری
با بازكردن درِ پشت گوشی، یك باتری ۸۶۰mAh از نوع Li-ion را خواهید یافت. به گفته مسئولان نوكیا، این باتری توان پوشش سه ساعت مكالمه، ۲۲۳ ساعت حالت آماده به كار یا دوازده ساعت پخش موسیقی را دارد.
در حالتی كه حجم صدا در بالاترین حالت است و سیستم پخش موسیقی از روی كارت حافظه فعال است، ۵۳۰۰ زمان كار نُه ساعت را به دست آورد كه در مقایسه با اعداد بالای چهارده ساعت در سری W سونی‌اریكسون ضعیف به نظر می‌رسد. برای این مدل باتری پر قدرت‌تری ارائه نشده است. زمان شارژ كامل باتری، حدود سه ساعت به طول می‌انجامد.
● USB
در جعبه گوشی كابل DKE-۲ قراردارد كه همانند كابل‌های Mini USB استاندارد است. هنگامی كه گوشی را به كامپیوتر وصل می‌كنید، می‌توانید از سه حالت زیر بهره‌مند شوید:
▪ حالت نوكیا:
این حالت به نام PC Suite شناخته می شود و برای اتصال با نرم‌افزار PC Suite و استفاده به عنوان مودم كاربرد دارد.
▪ Printing and Media:
در این حالت گوشی به صورتی در میآید كه به وسیله نرم‌افزار مدیا‌پلیر ویندوز (WMP) می‌توانید آلبوم‌های دلخواه را وارد آن كنید.
▪ ذخیره اطلاعات:
(Data Storage) در این حالت گوشی به عنوان یك وسیله فایل خارجی (Mass Storage) بدون نیاز به راه‌انداز شناخته می‌شود.
متأسفانه ۵۳۰۰ از طریق اتصال به USB شارژ نمی‌شود و اگر آن را در حالی كه USB وصل است رها كنید، بعد از شش ساعت با باتری خالی روبه‌رو می‌شوید. سرعت انتقال اطلاعات معادل USB نسخه ۲ است كه برای این گوشی الزامی به نظر می‌رسد.
● پخش موسیقی
‌۵۳۰۰ به طور اختصاصی برای پخش موسیقی ساخته شده است، از این‌رو به این قسمت به طور مفصل‌تری می‌پردازیم. بخش موسیقی ۵۳۰۰ در حقیقت نشان‌دهنده تمام تجارب نوكیا درمدل‌های قبلی است. البته نوكیا از تجارب دیگر رقبا نیز استفاده كرده و سعی نموده است امكانات كاملی را در فضایی كوچك ارائه كند.
با ۵۳۰۰ می‌توانید درحالی كه به موسیقی گوش می‌دهید، برنامه دیگری را اجرا كنید و برای فعال كردن آخرین برنامه تنها باید كلید چهار‌جهته را فشار دهید. می‌توانید كلیدهای استانداردی كه برای پخش موسیقی لازم است را روی ۵۳۰۰ بیابید. تنها كلید حركت سریع به عقب (Fast Rewind) فراموش شده است. با استفاده از كلید حركت سریع به جلو، فایل با فواصل پنج ثانیه‌ای جلو می‌رود كه در فایل‌های بزرگ چندان جالب نیست.
امكانات جالبی مانند گسترده‌سازی صدا و اكولایزر نیز برای این گوشی در نظر گرفته شده است. البته سیستم گسترده‌سازی صدا تأثیر واضحی روی صدا دارد. در حالی كه اكولایزرها چندان صدا را تغییر نمی‌دهند.
امكانات جالبی برای تهیه فهرست آهنگ در ۵۳۰۰ وجود دارد. هرچند این امكانات بسیار ضعیف‌تر از كامپیوتر هستند، در نوع خود جالب به نظر می‌رسند. می‌توانید فهرستی از آهنگ‌ها براساس نام خواننده، نوع آهنگ و... تهیه كنید.
درباره هدست همراه گوشی باید گفت كه نوكیا در این بخش بسیار ضعیف عمل كرده و صدای پخش شده توسط این گوشی بسیار پایین‌تر از رقبا است. خوشبختانه در جعبه وسایل یك مبدل خواهید یافت تا بتوانید به وسیله آن از هدست‌های استاندارد ۵/۳ میلی‌متری در این گوشی استفاده كنید.
درباره انتقال موسیقی به گوشی بهتر است از نرم‌افزار PC Suite استفاده نكنید؛ زیرا تنها دو فرمت AAC و +eAAC را قبول می‌كند. بهترین راه استفاده، از حالت Media یا انتقال مستقیم موسیقی به گوشی است. همراه ۵۳۰۰ یك كارت حافظه ۲۵۶ مگابایت ارائه می‌شود كه پیشنهاد می‌كنم در هنگام خرید، آن را با یك كارت حداقل یك گیگابایت تعویض نمایید. مقدار حافظه داخلی گوشی نیز تنها هفت مگابایت است از كارت حافظه برای ذخیره برنامه‌ها و بازی استفاده می‌شود. لازم به ذكر است كه نرم‌افزار پخش موسیقی ۵۳۰۰ علاوه بر فرمت‌های MP۳،AAC ،eAAC و +eAAC از فرمت WMA نیز پشتیبانی می‌كند. بلوتوث ۵۳۰۰ از پروفایل A۲DP پشتیبانی می‌كند كه كاركرد بسیار جالبی دارد. در این حالت می‌توانید اگرچند هدست بلوتوث داشته باشید، از طریق۵۳۰۰ با همهِ آن‌ها به یك آهنگ گوش دهید؛ یعنی عملاً یك كنسرت خصوصی را اجرا كنید!
● دوربین
نوكیا این‌بار قصد توجه به این بخش را نداشته است. در نتیجه یك دوربین ۳/‌۱مگاپیكسلی ارزان قیمت را در این گوشی جاسازی كرده است. حداكثر ابعاد عكس برابر ۱۰۲۴*۱۲۸۰ پیكسل است. كیفیت عكس‌ها نیز چندان عالی نیست. به هرحال وقتی كه استاندارد گوشی‌های بازار حداقل دو مگاپیكسل است، نباید زیاد از این دوربین توقع داشت. امكان فیلمبرداری با فرمت ۳GP نیز وجود دارد. این فیلم‌ها ابعادی حداكثر برابر ۱۴۴*۱۷۶پیكسل دارند و از كیفیت قابل قبولی برخوردارند.
● حرف آخر
برای اولین بار در بخش Call Setting می‌توانید بخشی به نام شفافیت صدا (Voice Clarity) را بیابید كه در گوشی‌های سامسونگ تاكنون دیده می‌شد. این تنظیم نوعی اكولایزر است كه پارازیت صدا را كم می‌كند و در محیط‌های شلوغ، كیفیت صدا را بهبود می‌دهد.
‌۵۳۰۰‌ مدل پایین دستی نیز به نام ۵۲۰۰ دارد كه فاقد برچسب Xpress Music است و كلیدهای اختصاصی پخش موسیقی نیز روی آن دیده نمی‌شود. البته كیفیت پایین‌ترصفحه‌نمایش و نبود كارت حافظه در جعبه گوشی از دیگر مشخصات ۵۲۰۰ است. نوكیا با این گوشی نشان داد كه قصد رقابت با سری w را دارد. جالب این‌كه، ۵۳۰۰ رقیب مشخص در سری w ندارد. البته w۳۰۰i را می توان با این گوشی مقایسه كرد. w۳۰۰i دارای یك دوربین VGA است و صفحه نمایش ضعیف‌تری نسبت به ۵۳۰۰ دارد.
به نظر می‌رسد اولین تلاش نوكیا در این مسیر موفقیتآمیز خواهد بود. البته باید منتظر سال جدید میلادی و محصولات جدید رقبا نیز باشیم. لازم به ذكر است كه این گوشی با قیمت ۳۹۰هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد كه به نظر من برای این مدل مقداری گران است.
علی پناهی‌
منبع : ماهنامه شبکه