جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

ویروس ها و انواع آنها


ویروس ها و انواع آنها
ویروس های كامپیوتری برنامه هایی هستند كه مشابه ویروس های بیولوژیك گسترش یافته و پس از وارد شدن به كامپیوتراقدامات غیرمنتظره ای را انجام می دهند. با وجودی كه همه ویروس ها خطرناك نیستند ولی بسیاری ازآنها با هدف تخریب انواع مشخصی از فایل ها، برنامه های كاربردی ویا سیستم های عامل نوشته شده اند. ویروس ها هم مشابه همه برنامه های دیگر از منابع سیستم مانند حافظه و فضای دیسك سخت، توان پردازنده مركزی و سایر منابع بهره می گیرند و می توانند اعمال خطرناكی را انجام دهند.
● انواع ویروس
۱) sector bootبرروی فلاپی و یا دیسك سخت كامپیوتر است. دراین قطاع كدهای اجرایی ذخیره شده اند كه فعالیت كامپیوتر با استفاده از آنها انجام می شود. با توجه به اینكه درهربار بالا آمدن كامپیوترboot sector مورد ارجاع قرارمی گیرد و باهربار تغییر پیكر بندی كامپیوتر محتوای boot sector هم مجددا نوشته می شود. لذا این قطاع مكانی آسیب پذیر دربرابر حملات ویروس ها می باشند. این نوع ویروسها ازطریق فلاپی هایی كه قطاع boot آلوده دارند انتشار می یابند.
Boot sector دیسك سخت كامپیوتری كه آلوده شود توسط ویروس آلوده شده و هربار كه كامپیوتر روشن می شود ویروس خود را درحافظه باركرده و منتظر فرصتی برای آلوده كردن فلاپی ها می ماند تا بتواند خود را منتشر كرده و دستگاههای دیگری را نیز آلوده نماید. این گونه ویروس ها می توانند به گونه ای عمل كنند كه تازمانی كه دستگاه آلوده است امكان ootb كردن كامپیوتر از روی دیسك سخت از بین برود.
ویروس ها بعد ازنوشتن برروی متن اصلی ootb سعی می كنند كه اصلی را به قطاعی دیگر برروی دیسك منتقل كرده و آن قطاع را به عنوان یك قطاع خراب (bad sector) علامت گذاری می كند.
۲) marco viruses : این نوع ویروس ها مستقیما برنامه را آلوده نمی كنند. هدف این دسته از ویروس ها فایلهای تولید شده توسط برنامه هایی است كه اززبانهای برنامه نویسی ماكرویی مانند مستندات Exel یا Wordاستفاده می كنند. ویروس های ماكرو از طریق دیسك ها، شبكه و یا فایلهایی پیوست شده با نامه های الكترونیكی قابل گسترش می باشد.
۳) File infectimg viruses: فایلهایی اجرایی (فایلهایی با پسوند xee. وomc. ) را آلوده نموده و همزمان با اجرای این برنامه ها خود را درحافظه و دستگاه باز نموده و شروع به گسترش خود و آلوده كردن سایر فایلهای اجرایی سیستم می نماید.
۴) ویروس های مخفی: این ویروس ها سعی می كنند خود را از سیستم عامل و نرم افزارهای ضد ویروس مخفی نگه دارند. برای این كار ویروس درحافظه مقیم شده و حائل دسترسی به سیستم عامل می شود. دراین صورت ویروس كلیه درخواست هایی را كه نرم افزار ضد ویروس به سیستم عامل می دهد دریافت می كند. به این ترتیب نرم افزارهای ضد ویروس هم فریب خورده و این تصور به وجود می آید كه هیچ ویروسی دركامپیوتر وجود ندارد. این ویروس ها كاررا هم فریب داده و استفاده ازحافظه را به صورت مخفیانه انجام می دهند.
۵) ویروس های چندریخت (olymorphicp): این ویروس ها درهرفایل آلوده به شكل ظاهر می شوند. با توجه به اینكه ازالگوریتم ها كد گذاری كرده و ردپای خودرا پاك می كنند آشكارسازی و تشخیص این گونه ویروس ها دشوار است.
۶) ویروس های چندبخشی: رایج ترین انواع این ویروس ها تركیبی از ویروس های sector boot و file infecting می باشد. تركیب انواع دیگر ویروس ها هم امكان پذیر است.
منبع : روزنامه جوان