یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا

کمی هم در مورد قالب وبلاگ ها


اگر دیده باشید، برخی از وبلاگ ها فقط در مرورگر اینترنت اكسپلورر به درستی دیده می شوند، حال اگر همان وبلاگ ها را با مرورگرهای دیگری مانند Mozilla Firefox ببینید، صفحه ای بههم ریخته و نامرتب را مشاهده خواهید كرد، صفحه ای كه تقریباً هیچ كدام از قسمت ها در جای اصلی خود قرار ندارند. این بدان علت است كه طراح قالب آن وبلاگ، هنگام طراحی، آن را فقط برای مرورگر اینترنت اكسپلورر آماده كرده است. به عبارت دیگر استانداردهای طراحی وب را به درستی رعایت نكرده است. چرا كه اگر این استاندارد ها رعایت شوند، وبلاگ شما در هر مرورگر استانداردی به درستی نمایش داده می شود. درست است كه اكثر بازدید كنندگان از مرورگر اینترنت اكسپلورر استفاده می كنند، ولی یك طراح حرفه ای همیشه به فكر درصدی از بازدیدكنندگان كه از مرورگرهای متفرقه استفاده می كنند، نیز هست. ضمناً باید توجه داشت كه استفاده از مرورگر Firefox در میان كاربران از رشد مناسبی برخوردار است. پس سعی كنید این دسته از بازدیدكنندگان را نیز از قالب وبلاگ خود راضی نگه دارید شما با مراجعه به آدرس http://validator.w۳.org و وارد كردن آدرس وبلاگ خود، می توانید مشاهده كنید كه قالب وبلاگ شما تا چه حد با استاندارد های طراحی وب، برابری می كند.
مورد دیگری كه باید بدان اشاره كرد استفاده از Div به جای Table در قالب وبلاگ هاست. برخی از وبلاگ ها برای ستون بندی قالب وبلاگ خود، از تگ Table در HTML استفاده می كنند. به این معنی كه مثلاً قالب وبلاگ را به دو ستون تقسیم می كنند، ستون سمت راست كه پهن تر نیز است، مخصوص پست ها و مطالب اصلی وبلاگ و ستون باریك سمت چپ، مخصوص نمایش لینك دونی، آرشیو و دیگر اطلاعات مربوط به وبلاگ خواهد بود. حالا آن كه شما می توانید با استفاده از تگ Div و دستورات مربوط به آن، این تقسیم بندی را انجام دهید. مهمترین مزیت استفاده از Div به جای Table افزایش سرعت نمایش مطالب وبلاگ است. Table ابتدا باید تمام محتویات داخل خود را بخواند، سپس همه را با هم و به یك باره نشان می دهد. در صورتی كه هنگام استفاده از Div هر بخشی از محتویات داخل Div كه خوانده شود، همان موقع نشان داده می شود و این برای وبلاگ ها كه محتویات آنها زود به زود آپ دیت می شود، بسیار مطلوب است. یعنی بازدید كننده می تواند تا لود شدن تمام محتویات وبلاگ، مطالب جدیدی كه به طور معمول در بالای وبلاگ قرار دارد را مطالعه كند. (البته در صورت ستون بندی صحیح قالب وبلاگ با استفاده از Div) از دیگر مواردی كه در طراحی قالب وبلاگ باید بدان توجه داشت، استفاده از رنگ و طرح متناسب با محتویات وبلاگ است. همچنین در خصوص استفاده از عكس در قالب وبلاگ، باید توجه داشته باشید كه تا می توانید از عكس كمتری در قالب وبلاگ خود استفاده كنید. همچنین عكس هایی هم كه در قالب به كار می برید، باید از حجم مناسبی برخوردار باشند. اگر شما دارای وبلاگی هستید كه روزانه چندین نوبت آن را به روز می كنید و به همین جهت بازدیدكنندگان، روزانه چندبار به وبلاگ شما سر می زنند، استفاده زیاد و نابجا از عكس در قالب وبلاگ تان، چندان جالب به نظر نمی رسد بلكه به علت ماهیت وبلاگ شما، باید قالب و در نهایت صفحه وبلاگ سبك باشد و به سرعت لود شود. حتی توصیه نویسنده این ستون برای این دسته از وبلاگ نویسان، آن است كه به كل بی خیال عكس در قالب وبلاگ تان شوید و با استفاده از تر فند های Div و CSS منوها و طرح های جالبی را در وبلاگ تان به نمایش بگذارید.
در پایان هم به معرفی چند سایت و وبلاگ كه قالب رایگان برای وبلاگ های فارسی ارائه می دهند، می پردازیم:
وبلاگ «قالب های فارسی» با آدرس
http://pbs.blogspot.com یكی از منابع خوب برای دریافت قالب فارسی برای سیستم Blogger است. اگرچه این وبلاگ، مدت زیادی است كه به روز نشده است ولی دارای تعداد زیادی قالب فارسی است كه می توانید از آنها استفاده كنید.
سایت «قالب های گردون» كه در آدرس
http://www.template.ir قابل دسترسی است، دارای چندین قالب برای سیستم های Persianblog ، Blogger ، Movable Type و... است.
سایت «قالب های مژده» نیز دارای چندین قالب ساده و جالب برای سیستم های مختلف وبلاگ نویسی است. اكثر قالب های این سایت تنها با استفاده از Div و CSS طراحی شده است كه می تواند انتخاب مناسبی برای وبلاگ نویسان باشد. این سایت نیز در آدرسhttp://templates.mojde.com قابل دسترسی است.
منبع : باشگاه اندیشه