دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 May, 2024
مجله ویستا
فواید تغذیهای ماهی کیلکا
از نظر تغذیهای پروتئینهای ماهی درجهی هضم بالایی داشته و کیفیت آنها با توجه به اسیدهای آمینهی ضروری برابر با گوشت قرمز میباشد؛ در نتیجه مهمترین نقش ماهی در تمام کشورهای ماهی خیز برطرف کردن نیازهای پروتئینی میباشد.
هضم چربی ماهی، سریع و از نظر اسیدهای چرب غیر اشباع و به خصوص اُمگا-۳ غنی میباشد. از این رو پزشکان و متخصصین تغذیه، اهمیت مصرف ماهی را در رژیم غذایی توصیه میکنند. اما مانند سایر چربیهای غیراشباع زود اکسیده شده و طعم نامطبوعی پیدا میکنند.
هضم چربی ماهی، سریع و از نظر اسیدهای چرب غیر اشباع و به خصوص اُمگا-۳ غنی میباشد.
ماهیها غنی از ویتامینهای مختلف میباشند. چربی ماهی منبع ویتامین A و D بوده و قبل از به وجود آمدن مولتی ویتامین به کودکان تجویز میشد.
میزان ویتامین B ماهی نسبتاً زیاد است و گوشت ماهیهای دریا منبع خوب و مهمی از نظر مواد معدنی و ید محسوب میشوند.
کنسرو ماهیهای استخواندار مانند ساردین و کیلکا منابع عالی کلسیم و فسفر هستند، زیرا این گونه ماهیها همراه استخوان کنسرو شده صرف میشوند.
چربی ماهی منبع ویتامین A و D بوده و قبل از به وجود آمدن مولتی ویتامین به کودکان تجویز میشد.
ماهی کیلکا یکی از مهمترین انواع ماهیهای اختصاصی دریای مازندران میباشد. ماهی کیلکا با جثهی بسیار کوچک (به طول متوسط ۷ تا ۱۰سانتیمتر و وزن ۷ تا ۱۰ گرم) سرشار از پروتئین، ویتامین و کلسیم میباشد. تاکنون سه گونه ماهی کیلکا در دریای خزر گزارش شده است:
▪ ماهی کیلکا انچووی
▪ ماهی کیلکا چشم درشت
▪ ماهی کیلکا معمولی
ماهی کیلکا در طول روز به صورت گله متراکم یافت میشود و با تاریک شدن هوا پراکنده میگردند. فرماندهی کشتی قبل از تاریک شدن هوا با استفاده از دستگاه ماهی یاب عملیات تعقیب گلههای ماهی کیلکا را انجام میدهد. از آن جایی که ماهی کیلکا در عمق معینی زندگی کرده و به ندرت از این عمق تجاوز میکند؛ در نتیجه برای صید آنها لامپ الکتریکی باید مستقیماً در عمقی قرار بگیرد که ماهیان در آن عمق به سر میبرند.
ماهیان به دنبال لامپ حرکت میکنند و توسط تورهای قیفی مانند به دام میافتند. به طور معمول میزان صید در هر نوبت بین ۲۰۰تا ۳۰۰ کیلوگرم میباشد. ماهی کیلکا علیرغم جثهی کوچک خود، از نظر ارزش و ترکیب مواد غذایی در ردیف مابقی ماهیها و حتی در بعضی از موارد نسبت به گوشت قرمز دارای مزیت و برتری بیشتری میباشد.
کنسرو ماهیهای استخواندار مانند ساردین و کیلکا منابع عالی کلسیم و فسفر هستند، زیرا این گونه ماهیها همراه استخوان کنسرو شده صرف میشوند.
ترکیب ماهی کیلکا نیز همانند سایر ماهیها از آب، پروتئین، چربی و مواد معدنی تشکیل شده که به صورت مختصر توضیح داده میشود:
▪ آب:
در ترکیب کیلکا میزان آب حدود ۷۵- ۷۳ درصد وزن ماهی را تشکیل میدهد.
▪ پروتئین:
از نقطه نظر ارزش غذایی، پروتئین عمدهترین قسمت بافتهای ماهی میباشد. ضریب جذب پروتئین ماهی در بدن انسان بالا و برابر ۹۶ درصد میباشد.
▪ چربی:
نوسان چربی در گونه و فصول مختلف سال به مراتب بیشتر از سایر مواد تشکیل دهندهی ماهیهای دیگر میباشد و درصد آن در ماهی کیلکا ۲/۸ است. هضم چربی ماهی کیلکا سریع و از نظر اسیدهای چرب غیراشباع غنی میباشد.
▪ ویتامینها:
ماهی کیلکا منبع عمدهای از ویتامینهای مورد نیاز انسان را در بردارد و سرشار از ویتامین B ، E ، D و K میباشد.
http://tebb.blogfa.com
علی حیدروند
منبع : مطالب ارسال شده
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سید ابراهیم رئیسی سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور ابراهیم رئیسی سقوط بالگرد رئیسی رئیسی ایران سقوط بالگرد بالگرد شهادت شهادت ابراهیم رئیسی حسین امیرعبداللهیان
تهران هواشناسی امتحانات نهایی هلال احمر پلیس سانحه بالگرد رئیسی سیل قوه قضاییه آموزش و پرورش مشهد سیل مشهد بارش باران
یارانه قیمت خودرو قیمت دلار بورس خودرو یارانه نقدی دلار بازار خودرو قیمت طلا حقوق بازنشستگان بازنشستگان ایران خودرو
هنرمندان سینما تلویزیون سینمای ایران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی لیلا حاتمی رسانه ملی سریال شعر زری خوشکام نمایشگاه کتاب علی حاتمی
قرآن تجهیزات پزشکی
رژیم صهیونیستی سوریه لبنان روسیه ولادیمیر پوتین چین غزه اسرائیل فلسطین جنگ غزه آمریکا حماس
فوتبال پرسپولیس ابراهیم رییسی استقلال رییس جمهور لیگ برتر ایران لیگ برتر لیگ برتر انگلیس فدراسیون فوتبال باشگاه پرسپولیس تراکتور بازی
سامسونگ هوش مصنوعی تبلیغات اپل موبایل اینترنت نمایشگاه ایران هلث هواپیما
سرطان رژیم غذایی استرس آلزایمر سازمان غذا و دارو کاهش وزن افسردگی مغز انسان