سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
سین مثل سنجد
سنجد یکی از سینهای سفره هفتسین و دارای خواص درمانی و تغذیهای بیشمار است. بهترین اثر سنجد رفع کمبود ویتامینC در بدن بوده و خوردن آن انسان را از ابتلا به امراض عفونی حفظ مینماید. سنجد دو نوع کوچک و بزرگ دارد که بزرگتر آن دارای پوستی نازک و مغزی آردیتر است و به نام «سنجد آردی» موسوم است. بهترین سنجدها بزرگترین و شیرینترین آنهاست. این میوه با آن که کمی گس است، ولی عدهای به خوردن آن علاقه داشته و با آرد آن قاووت درست میکنند. طبیعت سنجد سرد و خشک بوده و از لحاظ غذایی کمکالری است.
مقدار خوراک میوه آن ۵۰ دانه میباشد و از گل آن عرقی تهیه میکنند که از این عرق علاوه بر خواص قابل توجه، برای تقویت و بلند کردن موی سر زنان استفاده میگردد که به صورت خوراکی و ضمادی کاربرد دارد. این میوه منبع سرشار ویتامینC و E و رنگدانه کاروتن است که همگی خاصیت آنتیاکسیدانی قوی دارند. ترکیبات فلاونوئیدی و اسیدهای چرب موجود در سنجد نظیر اسیدلینولئیک و لینولنیک و همچنین سیتوسترولهای آن خاصیت ضدالتهابی دارند.
سنجد مثل زالزالک و ازگیل ضداسهال و قابض است و دارای مقدار زیادی ویتامینK میباشد. مصرف آن در درمان اسهال خونی با منشاء آمیبی و دفع کرم بسیار توصیه میشود و تحقیقات انجام شده، نشان داده مصرف میوه و پودر هسته سنجد در درمان التهابهای حاد و مزمن موثر است و برخی مطالعات حاکی از آن است که سنجد خاصیت تبزدایی دارد.
این میوه با افزایش آستانه احساس درد، خاصیت ضددرد خود را اعمال میکند.
فلاونوئیدهای موجود در سنجد به شل کردن عضلات کمک میکنند از اینرو، مصرف سنجد برای افرادی که از دردهای عضلانی و مفصلی رنج میبرند، میتواند مفید باشد.
سنجد از نظر املاح غنی بوده، کلیهها را گرم میکند و ادرار را زیاد کرده و مانع نرمی استخوان میشود.
سنجد بادشکن و مقوی قلب بوده و ضد یرقان و استسقاء میباشد و سردرد را تسکین میدهد.
بوییدن گل سنجد برای اشخاص فلج و لقوهای مفید است و چنانچه برگ آن را روی دمل بگذارید باعث رسیدن آن شده، چرک را از بین میبرد و زخم آن را التیام میدهد. اگر برگ تازه آن در دسترس نباشد از برگ خشک شده آن هم میتوان استفاده کرد.
ریشه درخت سنجد را اگر قطع کنند شیره زیادی از آن خارج میشود که در قدیم برای معطر کردن و شستشوی البسه و بدن بسیار کاربرد داشته است.
توجه: سنجد برای اشخاصی که معده خشک داشته یا دچار یبوست هستند، مضر است. همچنین کسانی که مشکل سوءهاضمه دارند باید در خوردن آن احتیاط کنند.
فاخره بهبهانی
منبع : روزنامه جام جم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست