جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
ادیولوژی(Audiology)
شنوائی شناسی در لغت به معنای شناخت ، بررسی و تحقیق در زمینه شنوائی می باشد که مسائلی از قبیل سنجش کمی و کیفی شنوائی و ارزیا بی اختلالات از نظر تعیین محل ضایعه و همچنین اقدامات توانبخشی نظر تجویز و ارزیابی مشخصات الکترواکو ستیکی وسایل کمک شنوائی نظیر سمعک وتربیت شنوائی را در بر می گیرد. شنوائی شناس کسی است که از یکی از دانشگاههای معتبر داخلی و یا خارجی دارای گواهینامه دوره کارشناسی ویا کارشناسی ارشد در این رشته با شد که با استفاده از تجهیزات شنوائی نسبت به ارزیابی دقیق وضعیت شنوائی بیمار از لحاظ ، سنجش کمی و کیفی و تعیین محل ضایعه نسبت به ارجاع به پزشک مربوطه و همچنین تجویز وسائل کمک شنوائی و تربیت شنیداری اقدام می نماید.
- تجهیزات شنوائی شناسی
دستگاه ادیومتر: دستگاهی است که عملکرد سیستم شنوائی محیطی را بصورت Subjective مورد بررسی قرار می دهد وارزیابی میزان شنوایی وتعیین نوع کاهش شنوایی وارزیابی درک وتشخیص گفتار می باشد که باید در محیط کاملأ ایزوله ای بنام اتاقک آکوستیک این کار صورت گیرد
- دستگاه تمپانومتر: دستگاهی است که عملکرد سیستم شنوائی محیطی را بصورت objective مورد بررسی قرار می دهد و شامل اندازه گیری حجم مجرای گوش خارجی ، فشار گوش میانی ، تحرک پرده تمپان ، عملکرد شیپور استاش ، پیوستگی زنجیره استخوانی و آستانه رفلکس آکوستیک میباشد .
- دستگاه تستر سمعک :دستگاهی است که برای تعیین ویزگیهای الکترو آکوستیکی سمعک fitting مناسب آن بکار می رود .
- دستگاه A.B.R ( Auditory Brainstem Response ): دستگاهی است که با تحریکات الکتریکی به ارزیابی و ثبت پتانسیل های الکتریکی شنیداری تولید شده از گوش داخلی تا قشر مغز می پردازد.
- دستگاه الکترو کوکلنوگرافی ( E.Co.G ): دستگاهی است که برای ثبت فعالیت الکتریکی حلزون در پاسخ به تحریک صوتی مورد استفاده قرار می گیرد . ثبت فعالیتها از طریق الکترود های TransTymapanic یا Extra Tympanic بدست می آید .
- دستگاه اتواکوستیک امیشن :(O.A.E) دستگاهی است که برای ثبت انتشارات صوتی گوش داخلی در مجرای خارجی گوش بکار می رود .
- دستگاه الکترو نیستاگموگرافی (E.N.G ): دستگاهی است که به ثبت حرکات کره چشم در جهات مختلف برای بررسی اختلالات دهلیزی و مرکزی سیستم تعادلی می پردازد
تربیت شنیداری (Auditory Training )تربیت شنیداری به مجموعه آموزشهایی اطلاق می گردد که به فرد دچار نقص شنوائی کمک می کند تا حداکثر استفاده ممکن را از باقیمانده شنوائی خود بدست آورد . به عبارت دیگر هدف عمده تربیت شنیداری تقویت توانائی های ارتباطی با تکیه بر حس شنوائی است . امروزه تربیت شنوائی در حیطه شنوائی شناسی توانبخشی از اهمیت بسزائی برخوردار بوده و در تمام جهان بویزه در کشورهای پیشرفته در امر توانبخشی چون آلمان ، انگلیس ، آمریکا ، ایتالیا و سوئیس توجه خاصی در ارائه توانبخشی شنیداری به افراد دچار نقص شنوائی مبذول گردیده است.
وسائل و دستگاههای مورد استفاده در تربیت شنیداری عبارتند از:
- یک دستگاه ضبط صوت- صدا سازی هایی با شدت ها و فرکانسهای مختلف ، کارتها و کتب آموزشی
- دستگاه:auditory trainer دستگاه تقویت کننده فردی است که می تواند بجای سمعک در برنامه تربیت شنیداری استفاده شود .
- سیستم فرکانس رادیویی F.M :سیستم F.M جدیدترین سیستم ویژه تربیت شنیداری گروهی است که بر اساس تولید و دریافت فرکانسهای رادیوئی کار می کند . این سیستم بصورت بی سیم بوده و با استفاده از این سیستم گفتار بوضوح شنیده می شود و کودک نیز از لحاظ درک گفتار با مشکل کمتری روبرو می گردد.
منبع : ادیولوژی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست