یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
مجله ویستا

۲۳ ژانویه ۲۰۰۶ـ انعکاس اخبار مربوط به تحولات ایران در رسانه های سایر کشورها


۲۳ ژانویه ۲۰۰۶ـ انعکاس اخبار مربوط به تحولات ایران در رسانه های سایر کشورها
برخی از گزارش های مربوط به تحولات درگیری غرب با ایران بر سر مسئله فعالیت های هسته ای در ۲۳ ژانویه ۲۰۰۶ در رسانه های سایر کشورها به اختصار:
ـ مهدی صفری معاون وزارت امورخارجه ایران که به مسکو رفته بود ۲۳ ژانویه با لاوروف وزیر امور خارجه روسیه ملاقات و درباره تصمیم قدرت های غرب مبنی بر احاله پرونده فعالیت های اتمی ایران به شورای امنیت سازمان ملل با او مذاکره کرد (عکس مقابل). لاوروف در پایان این گفتگو اظهار داشت که روسیه و ایران منافع مشترک بسیار دارند.
ـ روزنامه های اروپا و آمریکا هر دسته، یک خبر واحد را از دو منبع متفاوت نقل کرده بودند که معلوم نیست اظهارات لاریجانی است و یا حسین انتظامی. روزنامه های های آمریکا از قول لاریجانی و مطبوعات اروپا به نقل از آژانس فرانس پرس و از قول حسین انتظامی آن را منتشر کرده بودند. مضمون خبر یکی است. طبق این خبر، حسین انتظامی (از شورای امنیت ملی ایران) گفته است: اگر موضوع ایران به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع شود، صرف نظر از این که شورا چه تصمیمی خواهد گرفت، ما به بازرسی سازمان ملل از پژوهشگاههای هسته ای خود سریعا پایان خواهیم داد و کار غنی سازی را در سطح صنعتی آن دنبال خواهیم کرد. وی گزارشهای مربوط به امکان حمله نظامی اسرائیل به ایران را بی اهمیت انگاشت و گفت که این حرفها برای انحراف توجه اسرائیلی ها از مسائل متعدد داخلی است. همه به خوبی می دانند که حمله نظامی به ایران چه نتایج وخیمی برایشان خواهد داشت. ایران از ظرفیت لازم برای برای پاسخ گفتن به هر اقدام نظامی برخوردار است. اسرائیل به دلایل داخلی این حرفها را می زند زیرا که مشکلات فراوان دارد. وی از اظهارات تحریک آمیز اخیر ژاک شیراک که سخن از بکاربردن سلاح اتمی به میان آورده بود انتقاد کرد و گفت که همه می دانند که استفاده از سلاح اتمی کره زمین را نابود می کند.
این خبر عموما با تیتر «تهدید تازه ایران» به چاپ رسیده بود.
ــ ادامه اعتراض های ایران و غرب به یکدیگر، بهای نفت را در ۲۲ ژانویه به هر بشکه ۶۹ دلار بالا برد و بورس توکیو را به میزان دو درصد کاهش داد. در این زمینه، تفسیر نگاران نوشته اند که اگر ایران تهدید خود را عملی سازد و حتی روزی پانصد هزار بشکه از صادرات نفت بکاهد بهای هر بشکه نفت به صد دلار خواهد رسید و گزارش های مربوط به استفاده از شن های نفتدار کانادا و کشف راه تازه در ایسلند برای تهیه سوخت مصنوعی از ترکیب هیدرژن و اکسیژن و کربن فعلا در حد دلخوشی و امید است، زیرا که اولا گران تمام می شود و ثانیا در آینده ای نزدیک به دست نخواهد آمد. ــ مفسران روزنامه ها درباره روش چین و روسیه در قبال مسئله جاری نوشته اند: باید بدانیم که این دو دولت با ایران شریک تجاری و استراتژیک هستند. این مفسران، از مسئله جاری به عنوان بزرگترین «دوراهی دیپلماتیک»، پس از آغاز قرن ۲۱ نام برده اند.
ــ روزنامه «هندو» چاپ کشور هند در مقاله ای به دولت این کشور اندرز داده است که مواظب باشد که به دام غرب برضد ایران به رهبری واشنگتن نیافتد که حمایت از ایران در دراز مدت به سود هند خواهد بود.
ــ واشنگتن پست، روزنامه پایتخت آمریکا در شماره ۲۳ ژانویه ۲۰۰۶ با انتشار عکس زیر و گزارش مفصلی که متن آن در صفحه نهم این روزنامه چاپ شده بود نظر بازدید کنندگان ایرانی از خرابه های تخت جمشید را درباره پژوهشهای اتمی وطن برنگاشته بود.
این گزارش به قلم «کارل ریک» که از پرسپولیس (تخت جمشید) ارسال شده بود نشان می داد که ایرانیانی که نظرشان درباره پژوهشهای اتمی وطن استعلام شده بود از ادامه این پژوهشها جانبداری کرده بودند و برخی از آنان ضمن نشان دادن سنگنبشه ها و کنده کاری های تخت جمشید که مربوط به ۲۵ قرن پیش است گفته بودند ما که چنین عظمت و قدرتی داشتیم چرا نباید حالا نداشته باشیم و خواستار مسلح شدن ایران به سلاح اتمی شده بودند. «کارل ریک» اسامی کسانی را که با آنان مصاحبه کرده بود و از شهرهای دور دست برای مشاهده آثار دوران عظمت وطنشان به پرسپولیس آمده بودند ذکر و اشاره کرده است که ایرانیان نسبت به تاریخ خود مغرور و مباهی هستند و در هر اقدام در قبال ایران باید به این احساس مردم توجه شود.
واشنگتن پست در زیر این عکس نوشته است:
حسین ارجمند و ابوالقاسم فتوچی (فتوره چی) که در عکس زیر دیده می شوند و هر دو مهندس هستند از ادامه پژوهش های اتمی کشورشان حمایت کرده اند.
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز