پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا
تاریخچه کارناوال ونیز
کارناوال ونیز معروف ترین جشنواره بین المللی است، که در ونیز ایتالیا به شکلی با شکوه برگزار می شود، و یکی از قدیمی ترین فستیوال ها نیز می باشد. این گردهم آیی مردم ماسک دار و شادمان که کاناوال ونیز نامیده می شود، در قرن پانزدهم آغازشد، اما در حقیقت شروع آن به اوایل قرن چهاردهم برمی گردد.
در آن سال ها یکی از نخستین قوانینی که توسط سرنیسیما (نامی برای جمهوری ونیز) وضع شده بود، این بود که " نباید از ماسک و نقاب ها در طول شب، در اطراف شهر استفاده کرد".
به تدریج کارناوال ونیز مردم سایر کشورها، خصوصا شاهزادگان را به سمت خود جلب کرد، که از سرتاسر اروپا به آنجا می آمدند تا از جشنواره های ونیز لذت ببرند و درطول برگزاری کارناوال پول های خود را در آنجا خرج می کردند.
در طول زمان برگزاری این کارناوال، ونیز امکانات بیشماری را برای خرج کردن پول افراد خارجی ارائه می کرد. تعداد زیادی کافه، رستوران، تئاتر، ... و همچنین غرفه هایی که آکروبات بازها و شعبده بازها و حیوانات عجیب و غریب در آن دیده می شد، وجود داشت.
خیابان های ونیز پر از کسانی بود که ماسک بر چهره داشتند و نمی شد تفاوتی میان نجیب زادگان و افراد معمولی جامعه گذاشت. معمولا لباس هایی که در این جشن پوشیده می شد، ردایی به همراه یک ماسک با بینی بلند بود. همچنین مرسوم بود که یک زن و مرد لباس و ماسک مشابهی داشته باشند و مانند شخصیت های تمثیلی لباس بپوشند.
در میدان ها، خوانندگان و هنرمندان با آهنگ ها و موزیک های خود، میهمانان جشنواره ونیز را سرگرم می کردند.
کارناوال از روز استفانو(۲۶ دسامبر) آغاز می شد و پوشیدن لباس های کارناوال در تمام دوره جشنواره ونیز مجاز بود، که با آغاز دوره روزه کاتولیک پایان می یافت. دردوره ای که دگ ها(دگ اصطلاحی ایتالیایی است و معادل با دوک انگلیسی است) حکومت می کردند، پوشیدن این لباس ها از روز عروج عیسی به آسمان تا دهم ژوئن و همچنین برای مهمانی های عمومی و سایر جشن ها مجاز بود. با این حال پوشیدن این لباس ها از پنجم اکتبر تا شانزدهم دسامبر ممنوع بود.
امروزه از رسوم سنتی گذشته کارناوال ونیز چیز زیادی باقی نمانده است.
در اواخر دهه ۱۹۷۰، یک روحیه عمومی خودجوش برای برگزاری کارناوال ونیز شکوفا شد؛ گروه های جوان ماسک دار شروع به پرتاب تخم مرغ و چیزهایی مشابه به سمت افراد بدون ماسک کردند و به طور خودانگیخته و خود به خود گروه های موسیقی درهمه جای ونیز برنامه اجرا می کردند. به زودی این پرخاشگری کم رنگ شد و مقامات شهر ونیز آنچه را که اکنون جشن کارناوال ونیز نامیده می شود را، بیشتر و عمدتا برای توریست ها، به راه انداختند. برخلاف سایر جشن های ونیزی که تقریبا برای عموم مردم ناآشنا است و معروف نیست، به نظر می رسد که کارناوال ونیز مانند گذشته رونق یافته است و پیشرفت کرده است.
تفریحات و سرگرمی ها و نمایش های جالب بسیاری، گذشته از بخش های اصلی جشنواره وجود دارد که بیشتر برای سرگرم کردن و تفریح مسافران خارجی کارناوال ونیز است.
فروشگاه های سوغاتی و یادگاری هنوز هم به آسانی در دسترس توریست ها است. به هر حال کارناوال ونیز ارزش دل به دریا زدن و امتحان کردن را دارد؛ خصوصا اگر بتوانید با دوست هم وطن خود در آن شرکت کنید!
منبع : دوخت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست